A központi légkezelő rendszerek tisztításának módszerei

doszerk - 2022. január 13. 9:37

A monumentális épületekben, mint amilyen egy bevásárlóközpont, egy sportközpont vagy egy irodaház, teljesen más keretek között zajlik a légtisztítás is. A légkezelő berendezések, légcsatornák ugyan biztosítják a levegő megfelelő szintű cseréjét, azonban ezek fertőtlenítése már sokszor fejtörést okoz.(X)

A következő pár sorban most megtudhatja, hogy miért is olyan előnyös az UV-C alapú légfertőtlenítés, és hogyan hasznosítható a mindennapok során.

A magyar "felhőkarcolók" hátrányai

Magyarországon talán “égig érő” felhőkarcolókkal nem találkozhatunk, de nálunk is vannak olyan többemeletes, óriási épületek, amelyekben túl sokan szívják ugyanazt a levegőt. Ez pedig egyértelműen nagy kockázatokkal jár. 

Ilyen helyeken a légcsatornák, légkezelő berendezések segítenek nekünk abban, hogy rendszeresen cseréljük a levegőt. Azonban az efféle csatornákban rengeteg baktérium telepedhet meg, azok pedig a levegő társaságában bekerülhetnek az épület légterébe is. Mivel egy nagyobb irodában akár 100 ember is ülhet, így a vírusok gyorsan elterjedhetnek a közösségben. 

Az is igaz, hogy a friss levegő hiánya is káros az egészségre, hiszen jelentős mértékben rontja a koncentrálóképességet. De mégis mit tehetnek a tulajdonosok ilyen esetben?

Kis és közepes méretű légtisztítók

Irodában, lakásban és más közösségi terekben a kisebb méretű, közepes kapacitású légtisztítók alkalmazása ajánlott. Ezekben egy ventilátor található, amely a helyiség levegőjét tereli át a készüléken. A termékekben egy beépített germicidlámpa végzi a csírátlanítást. 

Hatalmas előnyük, hogy teljesen zárt rendszeren belül működnek, így az UV-C sugarak nem jutnak ki a környezetbe. Bármikor, bármeddig használhatóak, emberek mellett is üzemeltethetjük ezeket a légtisztítókat. Különböző szűrőkkel is el vannak látva, amelyekkel kiszűrhetők a fizikai szennyeződések is. A HEPA szűrős darabok az allergiás személyek életét is megkönnyítik. 

Amennyiben jól jönne néhány speciális felület- és légtisztító, akkor érdemes a Hollandimpex germicidlámpás termékei között keresgélnie!

Légkezelés nagyban!

Persze vannak esetek, amikor kicsit nagyobb feladattal állunk szemben. Ilyenkor az UV4AIR termékcsalád támogathat minket. Ebbe a csoportba olyan légkezelő rendszerek tartoznak, amelyek nagyobb terepen is megállják a helyüket. De hogyan is működnek?

Központi légkezelő egységekbe vagy közvetlenül a légcsatorna hálózatba lehet beépíteni a megfelelően kikalkulált mennyiségű és teljesítményű UV-C lámpát amely folyamatosan biztosítja a levegő fertőtlenítését.

A rovat további hírei: Mozaik

Professzionális audiovizuális rendszer kiépítése a Rumour étteremben

Professzionális audiovizuális rendszer kiépítése a Rumour étteremben

2022. jan. 21.

Egy étteremről nem az az első, hogy professzionális hangtechnika kiépítésére gondolunk. A legfőbb szempont, hogy hangulatunknak, ízlésünknek és a társaságunknak megfelelően tudjunk magas színvonalon étkezni. (X)

Hogyan készíts leltárt az ingóságaidról a biztosításodhoz?

Hogyan készíts leltárt az ingóságaidról a biztosításodhoz?

2022. jan. 19.

Ha meg kellene tippelned, hogy mekkora érték van az ingatlanodban, te milyen összeget mondanál? (X)

Létfontosságú pedikűreszközök

Létfontosságú pedikűreszközök

2022. jan. 18.

Egy profi szalonban tudni kell, hogy melyik folyamathoz milyen eszköz illik. A pedikűrözés például nem is létezhetne professzionális termékek nélkül. (X)

Női cipők őszre és tavaszra

Női cipők őszre és tavaszra

2022. jan. 17.

Az átmeneti évszakokban sokszor fejtörtést okoz annak meghatározása, hogy mit is vegyünk a lábunkra, hiszen az időjárás rendkívül változékony és kiszámíthatatlan. (X)

Komoly hidegfront érkezik – és majd még egy, úgy tűnik

Komoly hidegfront érkezik – és majd még egy, úgy tűnik

2022. jan. 17.

Télies hetünk lesz a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – ma és a hét közepén is befut egy-egy hidegfront. A második marad is a hét végéig.

Az egyik legpraktikusabb barkácseszköz - avagy mit kell tudni a sniccerről?

Az egyik legpraktikusabb barkácseszköz - avagy mit kell tudni a sniccerről?

2022. jan. 16.

A sniccer, más néven pengekés egyetlen olyan ember otthonából sem hiányozhat, aki szeret barkácsolni, kreatív ötleteket megvalósítani. (X)

Calvadost minden konyhába?!

Calvadost minden konyhába?!

2022. jan. 14.

Izgalmas italokban nincs hiány, s ezek népes táborát erősíti a Calvados is. +18 (X)