A központi légkezelő rendszerek tisztításának módszerei

doszerk - 2022. január 13. 9:37

A monumentális épületekben, mint amilyen egy bevásárlóközpont, egy sportközpont vagy egy irodaház, teljesen más keretek között zajlik a légtisztítás is. A légkezelő berendezések, légcsatornák ugyan biztosítják a levegő megfelelő szintű cseréjét, azonban ezek fertőtlenítése már sokszor fejtörést okoz.(X)

A következő pár sorban most megtudhatja, hogy miért is olyan előnyös az UV-C alapú légfertőtlenítés, és hogyan hasznosítható a mindennapok során.

A magyar "felhőkarcolók" hátrányai

Magyarországon talán “égig érő” felhőkarcolókkal nem találkozhatunk, de nálunk is vannak olyan többemeletes, óriási épületek, amelyekben túl sokan szívják ugyanazt a levegőt. Ez pedig egyértelműen nagy kockázatokkal jár. 

Ilyen helyeken a légcsatornák, légkezelő berendezések segítenek nekünk abban, hogy rendszeresen cseréljük a levegőt. Azonban az efféle csatornákban rengeteg baktérium telepedhet meg, azok pedig a levegő társaságában bekerülhetnek az épület légterébe is. Mivel egy nagyobb irodában akár 100 ember is ülhet, így a vírusok gyorsan elterjedhetnek a közösségben. 

Az is igaz, hogy a friss levegő hiánya is káros az egészségre, hiszen jelentős mértékben rontja a koncentrálóképességet. De mégis mit tehetnek a tulajdonosok ilyen esetben?

Kis és közepes méretű légtisztítók

Irodában, lakásban és más közösségi terekben a kisebb méretű, közepes kapacitású légtisztítók alkalmazása ajánlott. Ezekben egy ventilátor található, amely a helyiség levegőjét tereli át a készüléken. A termékekben egy beépített germicidlámpa végzi a csírátlanítást. 

Hatalmas előnyük, hogy teljesen zárt rendszeren belül működnek, így az UV-C sugarak nem jutnak ki a környezetbe. Bármikor, bármeddig használhatóak, emberek mellett is üzemeltethetjük ezeket a légtisztítókat. Különböző szűrőkkel is el vannak látva, amelyekkel kiszűrhetők a fizikai szennyeződések is. A HEPA szűrős darabok az allergiás személyek életét is megkönnyítik. 

Amennyiben jól jönne néhány speciális felület- és légtisztító, akkor érdemes a Hollandimpex germicidlámpás termékei között keresgélnie!

Légkezelés nagyban!

Persze vannak esetek, amikor kicsit nagyobb feladattal állunk szemben. Ilyenkor az UV4AIR termékcsalád támogathat minket. Ebbe a csoportba olyan légkezelő rendszerek tartoznak, amelyek nagyobb terepen is megállják a helyüket. De hogyan is működnek?

Központi légkezelő egységekbe vagy közvetlenül a légcsatorna hálózatba lehet beépíteni a megfelelően kikalkulált mennyiségű és teljesítményű UV-C lámpát amely folyamatosan biztosítja a levegő fertőtlenítését.

A rovat további hírei: Mozaik

Özvegyi haszonélvezeti jog

Özvegyi haszonélvezeti jog

2022. máj. 23.

Minden, amit az özvegyi öröklési procedúráról tudnia kell! Az özvegyi jog egyrészt az örökhagyó élettársának a hagyatékra való jogát fejezi ki. (X) 

Tömeges jelenlét és élményözön a repülőtéri családi napon (galériával)

Tömeges jelenlét és élményözön a repülőtéri családi napon (galériával)

2022. máj. 23.

Ha nem is a csillagos, de a napsütötte ragyogó ég szabott csak határt a résztvevők lelkesedésének – sokan kilátogattak a repülőtérre vasárnap azzal az elhatározott céllal, hogy bekapcsolódjanak a Családi nap eseményeibe!

Komoly kihívások – avagy így hordoznak ők!

Komoly kihívások – avagy így hordoznak ők!

2022. máj. 23.

Javában tart a Hordozás Hete fantázianevű programsorozat, több komoly és/vagy szórakoztató programot szentel a témának az Anyák a Hordozásért Alapítvány.

Változékony idő várható, de végre jöhet némi csapadék is

Változékony idő várható, de végre jöhet némi csapadék is

2022. máj. 23.

Mozgalmas és izgalmas hetünk lesz időjárási szempontból a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint. Ha  minden jól alakul, végre ismét lesz részünk égi áldásban. 

A "csináld magad" projektek alapkövei: a kéziszerszámok

A "csináld magad" projektek alapkövei: a kéziszerszámok

2022. máj. 22.

Bárminek is szeretnénk nekiállni saját magunk, a megfelelő eszközök és szerszámok elengedhetetlenek minden munkához. (X) 

Aszfaltkoptatók az alsó Duna-parton (galériával)

Aszfaltkoptatók az alsó Duna-parton (galériával)

2022. máj. 22.

Nem mindennapi látványosságot és nem gyenge bulit, ráadásul jótét célú randevút ígért a benzingőz és a gumifüst híveinek a városunkban rendezett Bimmer Parade az alsó Duna-parton szombaton – és be is váltotta a reményeket!

Tolatókamerák, hogy a holttér se okozzon problémát

Tolatókamerák, hogy a holttér se okozzon problémát

2022. máj. 21.

Ahhoz, hogy a nagyobb gépjárművek sofőrjei könnyebben és biztonságosabban tudjanak hátramenetben is vezetni, egy megfelelő tolatókamera kiválasztása rettentő fontos. (X)