Létfontosságú pedikűreszközök

doszerk - 2022. január 18. 8:58

Egy profi szalonban tudni kell, hogy melyik folyamathoz milyen eszköz illik. A pedikűrözés például nem is létezhetne professzionális termékek nélkül. (X)

Otthon azonban nem mindig egyértelmű, hogy mikor, melyiket vegyük elő, és mire használjuk azt. De valóban ennyire bonyolult lenne a dolog? Korántsem! A következő pár sorban segítünk neked tisztábban látni! Tarts velünk és megtudhatod, hogy az egyes kiegészítőknek milyen használati előnyei vannak! Okosodjunk együtt!

Mikor jön jól a szike?

Az egyik legfontosabb pedikűreszköz a szike. Ehhez könnyű beszerezni az egyszer használatos, eldobható, cserélhető szikepengét. Ezt a nyélbe kell illeszteni, s tulajdonképpen ennyiből áll a termék. 

Ha máshonnan nem, az egészségügyből biztos ismerős, hiszen ott is eléggé elterjedt segédeszköz. 

A körmös szakmában azonban kicsit máshogy vetik be, mivel itt a felületen nem merőlegesen, hanem majdnem párhuzamosan fogjuk használni. Minden alkalmazás után kivehetjük és eldobhatjuk a pengét, viszont ezt kizárólag a veszélyeshulladék-gyűjtőbe szabad dobni!

A szike előnye, hogy mindig éles lesz, nincs szükség élezésre, valamint folyamatosan steril kellékkel dolgozhatunk. A hátránya talán az, hogy folyton cserélgetni kell a pengét, s ez egy idő után zavaró lehet. 

Talpkés - egy másik praktikus kiegészítő

A szike mellett még sok más hozzá hasonló éles termék van, amely ott lapul szinte minden egyes pedikűrkészletben. Ilyen a talpkés is. 

A talpkés abban különbözik a szikétől, hogy ez esetben a nyél és a penge egy. Ezt már jobban rá kell nyomni a felületre, de a segítségével a bőrkeményedéseket is el tudjuk tüntetni. 

Előnye, hogy gyorsan és könnyen használható. Hátránya, hogy bizonyos időközönként nem árt éleztetni. Ezt egy szalon esetében 3-4 vendég után érdemes beiktatni. 

Amennyiben még egyik termék sincs a tulajdonodban, akkor látogasd meg most a Kések Ollók Webáruház pedikűr kínálatát! Garantálom, hogy itt mindent megtalálsz, és semmi nem hiányzik majd ezek után az eszköztáradból!

Csak a minőség

Ma már különféle formák és méretek közül választhatsz. A döntésed attól is függ, hogy te személy szerint milyen mérettel tudsz biztonságosan dolgozni. Ezt mindenképpen vedd figyelembe! 

A minőségi kiegészítők rozsdamentes acélból készülnek, s többnyire csúszásmentes a felületük is. Bizonyos márkák garanciát adnak a minőségre. A BBraun és az NN-Knives termékei például nagyon népszerűek a szakmabeliek körében. 

Ajánlott egy pedikűrszettet beszerezni, otthoni felhasználásra ugyanis ennyi kellékre minimum szükséged lesz. Ha viszont professzionális keretek között végzed a munkád, akkor érdemes akár több tucat eszközt is raktáron tartani, különösen napjainkban, amikor ennyire fontos a megfelelő szintű higiéniás feltételek megteremtése. 
 

A rovat további hírei: Mozaik

Legyél környezettudatos, fogyassz vegán borsófehérjét!

Legyél környezettudatos, fogyassz vegán borsófehérjét!

2022. máj. 18.

A növényi proteinek, így a méltán népszerű borsófehérje is, nemcsak a vegánok számára kínál előnyös alternatívát, hanem az allergiában, ételintoleranciában szenvedőknek is. (X)

Harisnyatartó fétis: az meg mi?

Harisnyatartó fétis: az meg mi?

2022. máj. 17.

A lábfétisről már biztosan hallottál. De tudtad, hogy létezik harisnya- és harisnyatartó fétis is? (X) 

DSTV: új helyen a Csomagtartóvásár

DSTV: új helyen a Csomagtartóvásár

2022. máj. 17.

Az új helyszínen is nagy sikert aratott a Csomagtartóvásár programja, derül ki a DSTV összeállításából. Ezúttal a Szabadság úti nagy parkoló biztosított helyszínt a kavalkádnak, a közönség közel 40 árus kincsei közül válogathatott. Hangkép.
 

Tudtad, hogy a csokoládé szinte mindig tökéletes ajándék?

Tudtad, hogy a csokoládé szinte mindig tökéletes ajándék?

2022. máj. 16.

Az ajándékok jolly jokere, a csokoládé segíthet, ha a tökéletes céges, családi vagy baráti ajándék kiválasztása komoly fejtörést okoz számodra. (X) 

Nyárias mutatók, de keddtől lehűlés jön és újra eső

Nyárias mutatók, de keddtől lehűlés jön és újra eső

2022. máj. 16.

Változékony időnk lesz a héten, derül ki a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzéséből; ma még nyárias idő várható, de holnap már lehűléssel számolhatunk, és némi csapadék is lehet. Aztán újra melegedés várható!

Minden, amire egy irodában szükség lehet

Minden, amire egy irodában szükség lehet

2022. máj. 15.

Legyen szó az otthoni feladatok elvégzéséről vagy az irodai munkáról, mindkét esetben fontos, hogy rendezetten tároljuk dokumentumainkat. (X) 

A lakástervezés időszaka

A lakástervezés időszaka

2022. máj. 15.

Amikor az ember megálmodja új lakását, ezen belül hálószobáját, ezernyi szempont járhat a fejében. Mivel mindenki szereti a szépet, így az első kép, amely jellemzően megjelenik a fejünkben, az az esztétikumról szól. (X)