Mi mindent érdemes átgondolni, ha klímát szeretnénk vásárolni?

doszerk - 2022. január 25. 12:15

Ha már elviselhetetlen az otthoni forróság nyáron, itt az ideje egy klímaberendezés beszerzésének. (X)

Segítségével mindig az ideális hőmérséklet és a tiszta levegő fogad minket otthonunkban vagy akár az irodánkban. Lássuk, milyen előkészületeket igényel a beszerzés!

Felmérés

Minden klímaszerelést egy alapos tervezés előz meg. Először a szakemberek felmérik az épület adottságait, majd ezek alapján terveket készítenek a kiépítés lépései kapcsán, például a csövek és a kábelezés miatt. 

Ezután a szakemberek tanácsot adnak, hogy pontosan milyen készülék vagy készülékek kerülhetnek az épületbe. Ha csak egy berendezést szeretnénk, valamivel egyszerűbb dolgunk lesz. Ha kültéri és beltéri egységre is szükségünk van, némileg időigényesebb lesz a beszerelés.

Ha új ház építéséről van szó, lehetőség van már tudatosan készülni a szerelésre. Így a szerelők a berendezés hűtőközegét a falba süllyesztik, valamint a kábelek beépítését is a legkönnyebben és a lehető legesztétikusabban tudják megvalósítani. Emellett a klímacsövek valamint a kábelek beépítését elvégezhetik akkor, amikor az egyéb elektromos, illetve gépészeti szerelésekre kerül sor. A klíma véglegesen pedig az elkészült és felépített házban vagy lakásban kerül rögzítésre.

Szükséges tanúsítványt beszerezni?

Jó hírrel szolgálhatunk, hiszen egy 2019-es kormányrendelet módosításának köszönhetően a klíma beszerelés egyszerűbb, mint valaha! Az erre vonatkozó szabályzat azt írja elő, hogy immár nem kötelező szakképzett F-Gáz számmal rendelkező vállalkozástól igényelni egyedi vonalkódos telepítési tanúsítványt.

Bár a tanúsítvány továbbra is elengedhetetlen, de a módosítás utáni időszaktól ezt a klímát értékesítő cég biztosítja. A berendezés vásárlójának csupán nyilatkoznia kell arról, hogy a klíma beszerzési helye rendelkezik F-Gáz számmal.

Szerezz be klímaberendezést a Hisense klíma webshoptól, és élvezd a mindig ideális hőmérsékletet otthonodban!

Jöhet a beszerelés

Ha minden a terv szerint halad, nincs más dolgunk, mint értesíteni a szomszédokat a klímaszerelés időpontjáról. Ez ugyanis, bármennyire óvatosak is a szakemberek, zajjal és porképződéssel társulhat. Szerencsére a procedúra csupán néhány órát vesz igénybe, ezért egy nap alatt letudható a folyamat. A beszerelés végeztével a klímát a szakember alaposan teszteli, majd megmutatja az otthon lakóinak a használatát és egyéb funkcióit. Ennek végeztével a berendezés már hibátlanul működik is!

Fontos, hogy a klíma élettartamának megőrzése érdekében érdemes évente, vagy a gyártó által ajánlott időközönként karbantartást végezni. Annak érdekében, hogy ne a legmelegebb nyári napon mondja fel a szolgálatot a hűtőrendszer, mindenképpen gondoskodjunk a szakemberek által végzett karbantartásról. Így elkerülhető a levegőt szűrő részek eltömődése, valamint a berendezés meghibásodása is. 

A Hisense klíma webshop csendes és energiatakarékos légkondicionálóival szinte észrevétlenül varázsolhatsz mindig kiváló levegőt és hőmérsékletet az otthonodba!
 

A rovat további hírei: Mozaik

Legyél környezettudatos, fogyassz vegán borsófehérjét!

Legyél környezettudatos, fogyassz vegán borsófehérjét!

2022. máj. 18.

A növényi proteinek, így a méltán népszerű borsófehérje is, nemcsak a vegánok számára kínál előnyös alternatívát, hanem az allergiában, ételintoleranciában szenvedőknek is. (X)

Harisnyatartó fétis: az meg mi?

Harisnyatartó fétis: az meg mi?

2022. máj. 17.

A lábfétisről már biztosan hallottál. De tudtad, hogy létezik harisnya- és harisnyatartó fétis is? (X) 

DSTV: új helyen a Csomagtartóvásár

DSTV: új helyen a Csomagtartóvásár

2022. máj. 17.

Az új helyszínen is nagy sikert aratott a Csomagtartóvásár programja, derül ki a DSTV összeállításából. Ezúttal a Szabadság úti nagy parkoló biztosított helyszínt a kavalkádnak, a közönség közel 40 árus kincsei közül válogathatott. Hangkép.
 

Tudtad, hogy a csokoládé szinte mindig tökéletes ajándék?

Tudtad, hogy a csokoládé szinte mindig tökéletes ajándék?

2022. máj. 16.

Az ajándékok jolly jokere, a csokoládé segíthet, ha a tökéletes céges, családi vagy baráti ajándék kiválasztása komoly fejtörést okoz számodra. (X) 

Nyárias mutatók, de keddtől lehűlés jön és újra eső

Nyárias mutatók, de keddtől lehűlés jön és újra eső

2022. máj. 16.

Változékony időnk lesz a héten, derül ki a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzéséből; ma még nyárias idő várható, de holnap már lehűléssel számolhatunk, és némi csapadék is lehet. Aztán újra melegedés várható!

Minden, amire egy irodában szükség lehet

Minden, amire egy irodában szükség lehet

2022. máj. 15.

Legyen szó az otthoni feladatok elvégzéséről vagy az irodai munkáról, mindkét esetben fontos, hogy rendezetten tároljuk dokumentumainkat. (X) 

A lakástervezés időszaka

A lakástervezés időszaka

2022. máj. 15.

Amikor az ember megálmodja új lakását, ezen belül hálószobáját, ezernyi szempont járhat a fejében. Mivel mindenki szereti a szépet, így az első kép, amely jellemzően megjelenik a fejünkben, az az esztétikumról szól. (X)