Mi mindent érdemes átgondolni, ha klímát szeretnénk vásárolni?

doszerk - 2022. január 25. 12:15

Ha már elviselhetetlen az otthoni forróság nyáron, itt az ideje egy klímaberendezés beszerzésének. (X)

Segítségével mindig az ideális hőmérséklet és a tiszta levegő fogad minket otthonunkban vagy akár az irodánkban. Lássuk, milyen előkészületeket igényel a beszerzés!

Felmérés

Minden klímaszerelést egy alapos tervezés előz meg. Először a szakemberek felmérik az épület adottságait, majd ezek alapján terveket készítenek a kiépítés lépései kapcsán, például a csövek és a kábelezés miatt. 

Ezután a szakemberek tanácsot adnak, hogy pontosan milyen készülék vagy készülékek kerülhetnek az épületbe. Ha csak egy berendezést szeretnénk, valamivel egyszerűbb dolgunk lesz. Ha kültéri és beltéri egységre is szükségünk van, némileg időigényesebb lesz a beszerelés.

Ha új ház építéséről van szó, lehetőség van már tudatosan készülni a szerelésre. Így a szerelők a berendezés hűtőközegét a falba süllyesztik, valamint a kábelek beépítését is a legkönnyebben és a lehető legesztétikusabban tudják megvalósítani. Emellett a klímacsövek valamint a kábelek beépítését elvégezhetik akkor, amikor az egyéb elektromos, illetve gépészeti szerelésekre kerül sor. A klíma véglegesen pedig az elkészült és felépített házban vagy lakásban kerül rögzítésre.

Szükséges tanúsítványt beszerezni?

Jó hírrel szolgálhatunk, hiszen egy 2019-es kormányrendelet módosításának köszönhetően a klíma beszerelés egyszerűbb, mint valaha! Az erre vonatkozó szabályzat azt írja elő, hogy immár nem kötelező szakképzett F-Gáz számmal rendelkező vállalkozástól igényelni egyedi vonalkódos telepítési tanúsítványt.

Bár a tanúsítvány továbbra is elengedhetetlen, de a módosítás utáni időszaktól ezt a klímát értékesítő cég biztosítja. A berendezés vásárlójának csupán nyilatkoznia kell arról, hogy a klíma beszerzési helye rendelkezik F-Gáz számmal.

Szerezz be klímaberendezést a Hisense klíma webshoptól, és élvezd a mindig ideális hőmérsékletet otthonodban!

Jöhet a beszerelés

Ha minden a terv szerint halad, nincs más dolgunk, mint értesíteni a szomszédokat a klímaszerelés időpontjáról. Ez ugyanis, bármennyire óvatosak is a szakemberek, zajjal és porképződéssel társulhat. Szerencsére a procedúra csupán néhány órát vesz igénybe, ezért egy nap alatt letudható a folyamat. A beszerelés végeztével a klímát a szakember alaposan teszteli, majd megmutatja az otthon lakóinak a használatát és egyéb funkcióit. Ennek végeztével a berendezés már hibátlanul működik is!

Fontos, hogy a klíma élettartamának megőrzése érdekében érdemes évente, vagy a gyártó által ajánlott időközönként karbantartást végezni. Annak érdekében, hogy ne a legmelegebb nyári napon mondja fel a szolgálatot a hűtőrendszer, mindenképpen gondoskodjunk a szakemberek által végzett karbantartásról. Így elkerülhető a levegőt szűrő részek eltömődése, valamint a berendezés meghibásodása is. 

A Hisense klíma webshop csendes és energiatakarékos légkondicionálóival szinte észrevétlenül varázsolhatsz mindig kiváló levegőt és hőmérsékletet az otthonodba!
 

A rovat további hírei: Mozaik

Új helyszínen, a megszokott formában szaunázhatnak a dunaújvárosiak

Új helyszínen, a megszokott formában szaunázhatnak a dunaújvárosiak

2022. dec. 01.

2021 óta töretlen népszerűségnek örvend a szauna-szeánsz Dunaújvárosban,mától régi-új helyszínen, a Dunaújvárosi Kempingben, a megszokott formában érhető el a közkedvelt szolgáltatás. 

Mezőföldtől Dániáig – a népfőiskolák útján

Mezőföldtől Dániáig – a népfőiskolák útján

2022. dec. 01.

Önkifejezés, szabadság, boldogság – ezek lesznek a fő témái annak az online bemutatónak, amelyet a Mezőföld Népfőiskolai Társaság együttműködésével szerveznek jövő csütörtökön. Idejében szólok, érdemes már most regisztrálni!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

2022. nov. 30.

A textillámpák trendi kiegészítői a lakásnak, alkalmazásukkal csodás modern hatást érhetünk el. (X) 

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

2022. nov. 29.

Alkotó, fejlesztő és meseterápiás foglalkozással folytatódik a DUFiókák, vagyis a Dunaújvárosi Egyetem fenntartotta bölcsőde sorozata – immár a bölcsődében várják az érdeklődőket pénteken. Regisztrálni kell – és már lehet is!

Flexelés. Na de mit jelent ez a fura szó?

Flexelés. Na de mit jelent ez a fura szó?

2022. nov. 28.

Mikor szakemberek beszélgetnek a munkájukról vagy a szabadidős tevékenységeikről, bizony gyakran előfordul, hogy a laikusok vagy a témában kevésbé jártasak igen keveset értenek a mondanivalójukból. (X)

Nyaralás a változatos természeti és kulturális kincsekkel rendelkező Mexikóban

Nyaralás a változatos természeti és kulturális kincsekkel rendelkező Mexikóban

2022. nov. 28.

Az amerikai kontinensen nincs még egy olyan változatos ország mind földrajzi, mind kulturális jellemzőit tekintve, mint Mexikó, amely Latin-Amerika legészakibb nemzete és különleges földrajzi adottságai révén páratlan természeti csodákra bukkanhat az, aki ide ellátogat. (X)

Nem ez lesz az év legfényesebb hete, előre szólok

Nem ez lesz az év legfényesebb hete, előre szólok

2022. nov. 28.

Egy teljes hétre dugják el a felhők Nap apánkat a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint. A reggelek már kopoghatnak, néhol eső, ónos szitálás is lehet. Küszöbön a tél, vigyázat az utakon!