Dunaújváros Hetilap

Működik a Verebély László úti erőmű

doszerk - 2022. január 13. 18:33

A DVG Zrt. elindította a Verebély László úti távhőtermelő erőművet január 7-én. Mint ismert, a városi cég december 28-án vette át az erőművet, ahol áldatlan állapotokat találtak. 

A DVG Zrt. facebook oldalán fotókat is közölt az ott lévő szemétről és szabálytalanságokról. A cégnek ezeket 10 nap alatt sikerült annyira felszámolnia, hogy megtörténhetett az erőmű elindítása, a munkát pedig tovább folytatják. 

Áldatlan állapotok

Szabó György vezérigazgató elmondta, a gázmotorok itt is siralmas állapotban vannak, akárcsak az Építők útján. Egy motor teljesen hiányzik. Az előző üzemeltető gondatlanságát mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy a motorok fagyálló helyett közönséges csapvízzel voltak feltöltve, csak a szerencsének köszönhető, hogy nem fagytak el teljesen. 
A Verebély László úti erőmű elindításával a DVG Zrt. immár mindhárom dunaújvárosi távhőtermelő egységben termeli a távhőt. 

A Békéltetőtestület is elkaszálta a DVCSH Kft.-t

A DVCSH-nak vissza kell fizetnie a július utáni befizetéseket, mert korábban a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH), a Székesfehérvári Törvényszék és a Győri Ítélőtábla is a DVG Zrt.-nek adott igazat a DVCSH Kft.-vel szemben, szorul tehát a hurok a Pomázi csoport körül. 

A DVCSH Kft. közleménye szerint januártól már nem bocsát ki távhőszámlát. Azt a tényt már elhallgatja, hogy egy decemberi törvénymódosítás alapján a MEKH azonnali bírságot szabhat ki arra a cégre, amely engedély nélkül végez tevékenységet. Ennek a módosításnak köszönhetően a MEKH akár a nettó árbevétele 10 százalékát kitevő büntetést is kiszabhat a DVCSH Kft.-re. 
Közben a Fejér Megyei Békéltető Testületnél megszületettek a döntések azoknak a fogyasztóknak az ügyében, akik hozzájuk fordultak segítségért. A békéltetőtestületek a döntés előtt nyilatkoztatják a feleket, hogy a későbbi döntést elfogadják-e magukra nézve kötelezőnek. A DVCSH Kft. itt sem vállalta a felelősséget, így a Békéltetőtestület döntése csak ajánlás. Ez az ajánlás azonban világos és megerősíti a DVG és az önkormányzat álláspontját: a DVCSH Kft. nem állíthatott volna ki számlát 2021. július 1. utáni távhőfogyasztásra. Azoknak pedig akik ezt mégis befizették, azoknak a DVCSH Kft.-nek vissza kell fizetnie ezt a pénzt. 
Sajnos egyelőre úgy tűnik, hogy a korábbi ígérettel ellentétben erre a cég nem hajlandó.

DMJV Önkormányzata
(Fotó: DMJV Önkormányzata)

A rovat további hírei: Közélet

"Mi nem szemetelünk!" – itt a részletes felhívás

"Mi nem szemetelünk!" – itt a részletes felhívás

2022. okt. 01.

A közelmúltban szárba szökkent önkormányzati kezdeményezés célja, hogy aktivizálja a helyi erőket – bevallottan "A tiszta Dunaújvárosért!” jelszavával! Felhívás.

Mától lehet avart és kerti huladékot égetni, de csak szerdánként és péntekenként!

Mától lehet avart és kerti huladékot égetni, de csak szerdánként és péntekenként!

2022. okt. 01.

Több fontos előírás és tilalom, valamint néhány jelentős kérés kapcsolódik az éppen ma kezdőd periódushoz.

Vadállatok a városban: szerencsére nincs okunk az aggodalomra

Vadállatok a városban: szerencsére nincs okunk az aggodalomra

2022. szep. 30.

Az elmúlt hetekben rendre megjelentek a Dunaújvároshoz köthető közösségi médiafelületeken a róka és nyest észlelésekről szóló bejegyzések. Az eseményeket figyelemmel követik a városvezetők, sajtótájékoztatót is tartottak a legfontosabb tudnivalókról. 

Népszámlálás: segíti az önkitöltést az önkormányzat

Népszámlálás: segíti az önkitöltést az önkormányzat

2022. szep. 30.

Az idei népszámlálás  menetrendje szerint először október 1. és október 16. között, az internetes önkitöltési időszakban az adatszolgáltatók kizárólag interneten keresztül, önállóan tölthetik ki a népszámlálási kérdőíveket. Az önkormányzat segít!

Távhő: újabb fórumot rendeztek a költségosztásról

Távhő: újabb fórumot rendeztek a költségosztásról

2022. szep. 29.

A költségosztás volt a témája annak a fórumnak, amit a DVG Zrt. hívott össze kedd délutánra a Kultik Moziba. A távhőszolgáltató tavaly óta negyedszer hívta össze a közös képviselőket és lakásszövetkezeti vezetőket annak érdekében, hogy a távhőelszámolás során érvényesüljön a költségosztás. 

Idén is virágba borult városunk (galériával)

Idén is virágba borult városunk (galériával)

2022. szep. 29.

Idén 23. alkalommal hirdette meg az önkormányzat a Virágos Dunaújvárosért versenyt – nyolc kategóriában várták a nevezéseket, de díjazták az „Első Fecskéket” és a jubiláló virágosítókat is. 

Ünnepi áldás és templomjárás a katolikus közösségben

Ünnepi áldás és templomjárás a katolikus közösségben

2022. szep. 29.

A hittanos gyermekek megáldásával és a nyitott templomok napjának programja keretében szervezett bemutatóval kezdték a római katolikusok a tanévet.