Dunaújváros Hetilap

Működik a Verebély László úti erőmű

doszerk - 2022. január 13. 18:33

A DVG Zrt. elindította a Verebély László úti távhőtermelő erőművet január 7-én. Mint ismert, a városi cég december 28-án vette át az erőművet, ahol áldatlan állapotokat találtak. 

A DVG Zrt. facebook oldalán fotókat is közölt az ott lévő szemétről és szabálytalanságokról. A cégnek ezeket 10 nap alatt sikerült annyira felszámolnia, hogy megtörténhetett az erőmű elindítása, a munkát pedig tovább folytatják. 

Áldatlan állapotok

Szabó György vezérigazgató elmondta, a gázmotorok itt is siralmas állapotban vannak, akárcsak az Építők útján. Egy motor teljesen hiányzik. Az előző üzemeltető gondatlanságát mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy a motorok fagyálló helyett közönséges csapvízzel voltak feltöltve, csak a szerencsének köszönhető, hogy nem fagytak el teljesen. 
A Verebély László úti erőmű elindításával a DVG Zrt. immár mindhárom dunaújvárosi távhőtermelő egységben termeli a távhőt. 

A Békéltetőtestület is elkaszálta a DVCSH Kft.-t

A DVCSH-nak vissza kell fizetnie a július utáni befizetéseket, mert korábban a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH), a Székesfehérvári Törvényszék és a Győri Ítélőtábla is a DVG Zrt.-nek adott igazat a DVCSH Kft.-vel szemben, szorul tehát a hurok a Pomázi csoport körül. 

A DVCSH Kft. közleménye szerint januártól már nem bocsát ki távhőszámlát. Azt a tényt már elhallgatja, hogy egy decemberi törvénymódosítás alapján a MEKH azonnali bírságot szabhat ki arra a cégre, amely engedély nélkül végez tevékenységet. Ennek a módosításnak köszönhetően a MEKH akár a nettó árbevétele 10 százalékát kitevő büntetést is kiszabhat a DVCSH Kft.-re. 
Közben a Fejér Megyei Békéltető Testületnél megszületettek a döntések azoknak a fogyasztóknak az ügyében, akik hozzájuk fordultak segítségért. A békéltetőtestületek a döntés előtt nyilatkoztatják a feleket, hogy a későbbi döntést elfogadják-e magukra nézve kötelezőnek. A DVCSH Kft. itt sem vállalta a felelősséget, így a Békéltetőtestület döntése csak ajánlás. Ez az ajánlás azonban világos és megerősíti a DVG és az önkormányzat álláspontját: a DVCSH Kft. nem állíthatott volna ki számlát 2021. július 1. utáni távhőfogyasztásra. Azoknak pedig akik ezt mégis befizették, azoknak a DVCSH Kft.-nek vissza kell fizetnie ezt a pénzt. 
Sajnos egyelőre úgy tűnik, hogy a korábbi ígérettel ellentétben erre a cég nem hajlandó.

DMJV Önkormányzata
(Fotó: DMJV Önkormányzata)

A rovat további hírei: Közélet

A demenciáról kezdődik előadássorozat

A demenciáról kezdődik előadássorozat

2022. máj. 24.

A demenciát taglalja az az előadássorozat, amely május 25-én 16 órakor kezdődik a Városházán. Az érdeklődők egyebek mellett a betegség tüneteiről, előfordulásáról és gyakoriságáról is szakemberektől hallhatnak. A bemutató sorozat részleteiről Solymosi-Bányai Bettina szociálgerontológus és Barta Endre alpolgármester közösen számoltak be. 

Kerékpáros körkép a nyári szezon előtt

Kerékpáros körkép a nyári szezon előtt

2022. máj. 23.

A karmabankba gyűjtő jótét bringaszerelőtől a kétkerekűs alpolgármesterig; ki és hogyan készül a bringások nagy nyári szezonjára? Zsírzás terén is segítünk!

Kikapcsolódási lehetőségek Dunaújváros önkormányzatának jóvoltából

Kikapcsolódási lehetőségek Dunaújváros önkormányzatának jóvoltából

2022. máj. 22.

Az önkormányzat számos üdülője várja a kikapcsolódásra vágyókat – nem csak a Szalki-szigeten! Az önkormányzat tulajdonában további három üdülő is van: Siófok-Balatonszabadin, Harkányban, illetve Balatonkenesén, ezek a szálláshelyek pedig jutányos áron bárki számára elérhetők.

Remek hangulatban futott a város (galériával)

Remek hangulatban futott a város (galériával)

2022. máj. 21.

Igazi futóidőben rendezték meg a Fut a város Dunaújváros elnevezésű jótékonysági "futóversenyt" ma délelőtt. A végig kiváló hangulatú megméretés teljes bevételével a Dunaújvárosi Ebrendészeti Telepet támogatják a szervezők.

Távhő: fűtés után már a karbantartás következik

Távhő: fűtés után már a karbantartás következik

2022. máj. 20.

A távhőszezon vége címmel tartott tájékoztatót az Építők útján lévő erőműnél Medgyesi Miklós önkormányzati sajtószóvivő és Isztli Tamás, a DVG Zrt. távhőtermelési ágazatvezetője szerdán délután. Az elmúlt időszak tapasztalatai mellett a soron következő karbantartási munkákról is beszámoltak.

Már javában csobognak a város kútjai (galériával)

Már javában csobognak a város kútjai (galériával)

2022. máj. 20.

Öt szökőkút és három ivókút tartozik az önkormányzat üzemeltetési körébe, amelynek feladatait a DVG Zrt. látja el. A tavaszi hónapok során elvégezték a szükséges karbantartási és takarítási munkálatokat, így a hagyományoknak megfelelően májustól már csobognak a kutak.  

Várja és meg is lepi az összefogás segítőit a Duna Plazma!

Várja és meg is lepi az összefogás segítőit a Duna Plazma!

2022. máj. 20.

Amint arról már beszámoltunk, egyedülálló kezdeményezéssel rukkolt ki a közelmúltban a Duna Plazma: a Béke téri bázis ezúttal nagyszabású közösségi összefogással kíván segíteni a város óvodáin! A hogyanról olvashatnak az alábbiakban!