Dunaújváros Hetilap

Működik a Verebély László úti erőmű

doszerk - 2022. január 13. 18:33

A DVG Zrt. elindította a Verebély László úti távhőtermelő erőművet január 7-én. Mint ismert, a városi cég december 28-án vette át az erőművet, ahol áldatlan állapotokat találtak. 

A DVG Zrt. facebook oldalán fotókat is közölt az ott lévő szemétről és szabálytalanságokról. A cégnek ezeket 10 nap alatt sikerült annyira felszámolnia, hogy megtörténhetett az erőmű elindítása, a munkát pedig tovább folytatják. 

Áldatlan állapotok

Szabó György vezérigazgató elmondta, a gázmotorok itt is siralmas állapotban vannak, akárcsak az Építők útján. Egy motor teljesen hiányzik. Az előző üzemeltető gondatlanságát mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy a motorok fagyálló helyett közönséges csapvízzel voltak feltöltve, csak a szerencsének köszönhető, hogy nem fagytak el teljesen. 
A Verebély László úti erőmű elindításával a DVG Zrt. immár mindhárom dunaújvárosi távhőtermelő egységben termeli a távhőt. 

A Békéltetőtestület is elkaszálta a DVCSH Kft.-t

A DVCSH-nak vissza kell fizetnie a július utáni befizetéseket, mert korábban a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH), a Székesfehérvári Törvényszék és a Győri Ítélőtábla is a DVG Zrt.-nek adott igazat a DVCSH Kft.-vel szemben, szorul tehát a hurok a Pomázi csoport körül. 

A DVCSH Kft. közleménye szerint januártól már nem bocsát ki távhőszámlát. Azt a tényt már elhallgatja, hogy egy decemberi törvénymódosítás alapján a MEKH azonnali bírságot szabhat ki arra a cégre, amely engedély nélkül végez tevékenységet. Ennek a módosításnak köszönhetően a MEKH akár a nettó árbevétele 10 százalékát kitevő büntetést is kiszabhat a DVCSH Kft.-re. 
Közben a Fejér Megyei Békéltető Testületnél megszületettek a döntések azoknak a fogyasztóknak az ügyében, akik hozzájuk fordultak segítségért. A békéltetőtestületek a döntés előtt nyilatkoztatják a feleket, hogy a későbbi döntést elfogadják-e magukra nézve kötelezőnek. A DVCSH Kft. itt sem vállalta a felelősséget, így a Békéltetőtestület döntése csak ajánlás. Ez az ajánlás azonban világos és megerősíti a DVG és az önkormányzat álláspontját: a DVCSH Kft. nem állíthatott volna ki számlát 2021. július 1. utáni távhőfogyasztásra. Azoknak pedig akik ezt mégis befizették, azoknak a DVCSH Kft.-nek vissza kell fizetnie ezt a pénzt. 
Sajnos egyelőre úgy tűnik, hogy a korábbi ígérettel ellentétben erre a cég nem hajlandó.

DMJV Önkormányzata
(Fotó: DMJV Önkormányzata)

A rovat további hírei: Közélet

Megkezdődtek az időszakos munkálatok

Megkezdődtek az időszakos munkálatok

2022. jan. 22.

Három helyszínen is komoly munkálatok kezdődtek az elmúlt időszakban a város közterein – a DVG szakemberei az Erste Bank mögötti területen és a Gagarin téren metszettek és takarítottak, míg a volt ADU iskola melletti térségben megkezdődött a 70 autó elhelyezését biztosító parkoló kialakítása.

Fontos tudnivalók a 2022-es választás előtt

Fontos tudnivalók a 2022-es választás előtt

2022. jan. 21.

Választási értesítő, névjegyzék, ajánlásgyűjtés, kampányidőszak – választási kisokost állítottunk össze a 2022-es országgyűlési választás előtt, a határidők dzsungelében kalauzunk dr. Molnár Attila jegyző, a helyi választási iroda vezetője volt.

Ne csak a hulladékot gyűjtsük szelektíven!

Ne csak a hulladékot gyűjtsük szelektíven!

2022. jan. 21.

Városunkban már 16 helyszínen adható  le a háztartásokban keletkezett használt sütőolaj, mindez a "CseppetSem!" program részeként. A cél a környezetszennyezés megelőzése és a környezettudatos magatartás erősítése. 

A választási bizottságról is döntött a közgyűlés

A választási bizottságról is döntött a közgyűlés

2022. jan. 20.

Összesen 28 tétel szerepelt a közgyűlés előtt az önkormányzat nyílt, majd zárt ülésén a Városháza közgyűlési termében csütörtökön – fajsúlyos tételek egész soráról döntöttek a képviselők.

"... közös célunk a város és a térség felemelkedése!"

"... közös célunk a város és a térség felemelkedése!"

2022. jan. 20.

Megválasztása óta az itt élők hangja kíván lenni a parlamenti patkóban, meghatározó évnek tekinti az ideit az ország, és benne térségünk életében is Kálló Gergely országgyűlési képviselő. Feltett szándéka, hogy érvelő, derűs, a sárdobálást kerülő kampány legyen a választásokig. Interjú.

Közgyűlés – összesen 25 napirenddel

Közgyűlés – összesen 25 napirenddel

2022. jan. 19.

A nyílt ülésen 23, majd zárt ajtók mögött további 2 tételről dönthetnek a képviselők a Városházán csütörtökön délelőtt.

Április 3-án lesz "sorsunk irányításának ünnepe"

Április 3-án lesz "sorsunk irányításának ünnepe"

2022. jan. 19.

Az országgyűlési választás kapcsán jelent meg Pintér Tamás polgármester összegzése a város hivatalos oldalán. Mutatom!