Sima vereség a hibák ára

spigott - 2022. január 15. 20:55

Rengeteg hibával játszva szenvedett 7-3-as vereséget a DEAC elleni hazai találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga szombati fordulójában.

A több fontos hiányzója nélkül érkező DEAC elleni hazai összecsapással folytatta az Erste Liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata ma délután öt órától, s bár a meccs esélyesének inkább a vendégek számítottak, a mieink ezzel együtt is a bravúr reményében vágtak neki a találkozónak.

A csata azonban egyáltalán nem úgy alakult, ahogy azt elképzeltük, elterveztük, mert a debreceniek már az első perctől kezdve lényegesen élesebbek voltak Acélbikáinknál, akik mindkét kapu előtt sokkal többet hibáztak annál, mint a közelmúlt mérkőzésein. Ezt Dalecky révén már az 5. percben megbüntette a Debrecen, s bár erre Pinczés Olivér egy beleérős góllal viszonylag hamar válaszolt, mindössze két percig örülhettünk az egálnak, mert egy saját harmadban csúnyán eladott korongból Sági gyorsan visszavette a vezetést együttesének (1-2).

Képek forrása: DAB

A folytatásban a mieink kétszer, míg a vendégek háromszor játszhattak emberelőnyben, de újabb gól egészen a 29. percig nem született. Ekkor sajnos ismét kihagyott a hazai védelem, s a kapu előtt üresen hagyott Smirnov is mattolta Krajcovicot, így egyre mélyebb gödörből kellett volna kimásznia Acélbikáinknak. A Gudas-csapat azonban a harmadik etapra sem úgy jött ki, ahogy azt reméltük, a 44. és a 49. perc között három gólt is kapott, s ezzel gyakorlatilag is eldőlt a három pont sorsa (1-6). A meccs hajrája oda-vissza játékot hozott, de hiába talált be hazai oldalon Németh Péter és a héten igazolt Lescovs is, a túloldalon Hári avatta fel a csereként beállt Kovács kapust, így a DEAC végül magabiztos, 7-3-as győzelemmel vittel el Acélbikáinktól a három egységet.

DAB - DEAC 3-7 (1-2, 0-1, 2-4)

DAB: Krajcovic - Bubnov, Pozsár, Rybchyk, Stuchlik, Szappanos - Bobcek (1), Lescovs 1 (1), Németh P. 1 (1), Szűcs (1), Török (1) - Erdély, Szécsi (1), Horváth, Németh Á., Tamás - Druja, Pinczés O. 1, Gebei, Marosi, Somogyi. Vezetőedző: Leo Gudas.

DEAC: Hetényi - Kloz (1), Kókai, Dalecky 1 (1), Kuleshov (2), Spirko 1 (1) - Jakabfy, Sándor F., Karmaev (1), Sági 2 (1), Smirnov 1 - Bogesic (1), Vokla (1), Almási 1, Hári 1 (1), Kozma (1) - Sándor B., Glotov, Mazzag, Mihalik. Edző: György József.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.