Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Több előadás is későbbre csúszik a Bartókban

Öcaline - 2022. január 7. 9:19

Nem kezdődik jól az év a Bartók Kamaraszínházban, betegség miatt több produkció bemutatása is elmarad a következő napokban.

A sort a Csipike és Kukucsi című mesejáték (képünkön egy kocka a friss bemutatóból) szerdai előadása nyitotta, de a Bartók hivatalos oldalán olvasható információk szerint a következő napokban is több előadás meghiúsul. Így elmarad a Mario és a varázsló című adaptáció január 8-án, szombaton 19 órától tervezett előadása, és meghiúsul a Gyerekrablás a Palánk utcában című "zenés nyomozás" is januárt 9-én, vasárnap 15 órától (ezt egyébként a darab utolsó színreviteleként tervezték).
Szintén elmarad a "Csipike és Kukucsi" előadása január 10-én, hétfőn 10 órától – a hivatalos oldal tanúsága szerint a mesejátékot legközelebb január 15-én, szombaton láthatja a gyerekközönség. Akkor viszont kétszer is, hiszen 10 és 15 órától is színre viszik az az erdőlakók kalandjait.

A most elmaradó előadásokat a tervek szerint később pótolják majd a Bartók Kamaraszínházban, a megváltott jegyek természetesen akkor is felhasználhatók lesznek.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Kultúra

Online népfőiskola – ma még lehet jelentkezni!

Online népfőiskola – ma még lehet jelentkezni!

2023. feb. 07.

A népi kultúra túlélési stratégiáiról dr. Lanczendorfer Zsuzsa néprajzkutató, egyetemi docens tart előadást a Magyar Népfőiskolai Társaság következő, csütörtöki online eseményén. Ma még várják a jelentkezőket!

DSTV: szép teadélután az Írisz Versszínpaddal

DSTV: szép teadélután az Írisz Versszínpaddal

2023. feb. 07.

Sikeres volt az Írisz Versszínpad idei első teadélutánja az MMK-ban, derül ki a DSTV összegzéséből. A januári blokk fókuszában Petőfi Sándor költeményei, valamint a holokauszt és a Don-kanyar tragédiája ihlette művek szerepeltek. Hangkép.

DSTV: tavasszal nyit újra a Bartók

DSTV: tavasszal nyit újra a Bartók

2023. feb. 06.

Újra megkezdődött a belépők értékesítése, tavasszal szélesre tárja kapuit a Bartók Kamaraszínház, derül ki a DSTV összegzéséből. Gazdag kínálat várható; Őze Áron igazgató számolt be az intézmény idei terveiről, a visszatérő nyári programokról. Hangkép.
 

DSTV: a Szentháromság-templom története

DSTV: a Szentháromság-templom története

2023. feb. 05.

Folytatódik a DSTV sorozata, amely a városban található érdekes és számottevő épületeket mutatja be. Ezúttal a Pentele városrészi Szentháromság-templom történetét és érdekességeit összegzi Kronászt Margit történész-muzeológus. Hangkép.

DSTV: újra nagy siker az Open Mic az MMK-ban

DSTV: újra nagy siker az Open Mic az MMK-ban

2023. feb. 02.

Telt házat vonzott a muzsika barátainak összejövetele, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézmény színházterme adott otthont újra az Open Mic eseményének, a bemutatók nagy sikert arattak a közönség körében. Hangkép.

Korlátozott szolgáltatások a József Attila Könyvtárban – figyelem, már hétfőtől!

Korlátozott szolgáltatások a József Attila Könyvtárban – figyelem, már hétfőtől!

2023. jan. 29.

A hőmérsékleti viszonyok miatt kényszerült a nem túl örvendetes lépésre az intézmény – látogatási és szolgáltatási korlátozásokra készülhetnek az olvasók, a gyermekkönyvtár és a JAKD-PAKK Pont viszont üzemben marad a jövőben is.

DSTV: szép sikert aratott az Újévi Gála a Kultikban (galériával)

DSTV: szép sikert aratott az Újévi Gála a Kultikban (galériával)

2023. jan. 24.

Új helyen, de a szokott színvonalon varázsolta el a közönséget a Sándor Frigyes Zeneiskola az Újévi Gála hangversenyén – az intézmény növendékeinek és tanárainak koncertje után a Kelemen Angelika Jazz Quartet aratott jelentős tapsokat a Kultik Dunaújváros színpadán. Hangkép és galéria itt!