Dunaújváros Hetilap

Vízmelegítésről szóló számlát sem szabad fizetni a DVCSH-nak!

doszerk - 2022. január 6. 18:52

Egyértelműen fogalmaz a Székesfehérvári Törvényszék december elején kiadott végzése: "a DVCSH Kft. nem rendelkezik szolgáltatási engedéllyel, tényleges szolgáltatást nem végez, birtokon kívül van."

A cégnek július elseje óta nincs engedélye, ahogyan tényleges szolgáltatást sem végzett. Ennek ellenére még a törvényszéki döntés után is kiküldte jogosulatlan számláit a dunaújvárosiaknak. Január elején azonban meglepő számla érkezett. A DVCSH Kft. ismét kiküldött távhőszámlát, azon azonban már csak a vízmelegítés díja szerepel, a távhődíj nem. Sok helyen láthattuk: a fogyasztók elbizonytalanodtak a számla láttán, azt gondolva, hogy az vízszámla, amit ki kell fizetniük.

Külön tételként szerepel

Medgyesi Miklós, az önkormányzat sajtószóvivője lapunknak elmondta: a DVCSH által kiküldött vízmelegítési számlán feketén-fehéren szerepel, hogy az részben távhőfogyasztást kér számon a fogyasztókon, hiszen az az elfogyasztott melegvíz melegítésének hőköltségét is tartalmazza, mégpedig az elfogyasztott vízmennyiségen felül, külön tételként. Távhőszámlát azonban a DVCSH Kft. nem bocsáthat ki, így nem kell kifizetni a számlának a vízmelegítésről szóló részét sem. Ha jobban elolvassuk a számlát, azon két sor szerepel, nagyon leegyszerűsítve az első sor, aminek a mennyiségét köbméterben adják meg, az az ivóvíz felmelegítésének alapdíja. A második sor, aminek a mennyiségét GJ azaz gigajouleban adják meg, az a csövön befolyó hideg ivóvízre jutó melegítési költség. Egyik sem a DVCSH-t illeti, hanem a DVG Zrt-t, a vizet ugyanis a DVG által üzemeltetett erőművekben termelt, és a DVG rendszerén a társasházi hőközpontba eljuttatott hőenergia melegíti fel.

Az utolsó forintokat próbálják kisajtolni

A DVCSH Kft-nek sem hőenergiája, sem szolgáltatási rendszere, sem engedélye nincsen ahhoz, hogy ezt a pénzt a fogyasztóktól elkérje, hangsúlyozta a szóvivő:
– Ez nem más, mint a DVCSH egyik piszkos trükkje. Korábban is jelezték azt a fogyasztók, hogy a DVCSH a víz és a távhőszámlák között trükközik. Most ismét az lehet a céljuk, hogy megtévesszék a fogyasztókat, akik azt hihetik, hogy vízszámlát kaptak. Tucatnyi ilyen kérdést kaptunk az elmúlt napokban. 

A sajtószóvivő hozzátette, beérni látszik az önkormányzat hónapokkal ezelőtt megfogalmazott kérése: a DVCSH-nak addig éri meg kiküldenie a jogosulatlan számláit, amíg azokat tömegesen befizetik:
– Sokszor elmondtuk: ha a lakosság azt szeretné, hogy DVCSH ne zaklassa többé, akkor ezt azzal tudja segíteni, ha nem fizeti be a DVCSH által kiküldött távhőszámlákat. Ebben az esetben nem lesz érdekük pénzt költeniük a nyomtatásra és terjesztésre. Most még próbálkoznak egy újabb trükkel, ugyanazt a választ kell rá adni: nem szabad fizetni.

DMJV Önkormányzata 
(Fotó: DMJV Önkormányzata)

A rovat további hírei: Közélet

A gyakorlatban is folytatódik a "Legyen fény Dunaújvárosban!" program

A gyakorlatban is folytatódik a "Legyen fény Dunaújvárosban!" program

2022. júl. 02.

A tavaly nyáron telepített lámpatestek „tesztüzeme” szó szerint fényesen igazolta a várakozásokat, a következő hetekben további 40 eszközt helyeznek ki a város több pontjára a szakemberek. A témáról Mezei Zsolt a munkálatok kezdetén tartott tájékoztatót a Batsányi utcában szerdán – összeállításunkban a technológia részletei és a telepítés pontos helyszínei is szerepelnek.

DSTV: ünnepelt a kórház közössége

DSTV: ünnepelt a kórház közössége

2022. júl. 02.

A Szent Pantaleon Kórház Jeles eseményről tudósít a DSTV összeállítása. A Semmelweis-nap ünnepségén  adták át a Szent Pantaleon emlékérmeket, de szakmai előléptetésekre, igazgatói dicséretek átadására, valamint a kiváló dolgozók méltatására is sor került. Hangkép.

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

2022. júl. 01.

A programot és a kedvcsinálót már pattintottam, ezúttal egy utolsó utáni hangképes szíves invitáció, valamint az útlezárások sora következik. Mutatom!

Gazdag közösségi programokkal készülnek

Gazdag közösségi programokkal készülnek

2022. júl. 01.

A megyés püspök fogadása koronázza meg a dunaújvárosi római katolikus közösség nyár eleji programjait – Spányi Antal főpásztor szombaton áldja meg a Krisztus Király Főtemplom kilencedik festett üvegablakát.

 "... minden egyes nap küzdenek értünk..."

"... minden egyes nap küzdenek értünk..."

2022. júl. 01.

A Semmelweis-nap alkalmából köszöntötte az egészségügyi intézmények összes dolgozóját Pintér Tamás, a polgármester köszöntőjét betűhíven közöljük.

A forróság figyelmeztet a döntések fontosságára

A forróság figyelmeztet a döntések fontosságára

2022. jún. 30.

A nyár első hőségriasztása szolgált alapul arra a tájékoztatóra, amelyet a város klímastratégiájáról tartott Szabó Zsolt gazdasági és koordinációs alpolgármester. Fontos tervekről is szó esett.

Dunaújváros teljes területén korszerűsítik a közvilágítást

Dunaújváros teljes területén korszerűsítik a közvilágítást

2022. jún. 30.

Nyílt ülést tartott az önkormányzat közgyűlése a Városházán ma délelőtt – a tanácskozás összehívását a pénzügyi, gazdasági és városüzemeltetési bizottsága kezdeményezte, mégpedig a következő nyílt ülésig nem halasztható ügyekben.