Dunaújváros Hetilap

Vízmelegítésről szóló számlát sem szabad fizetni a DVCSH-nak!

doszerk - 2022. január 6. 18:52

Egyértelműen fogalmaz a Székesfehérvári Törvényszék december elején kiadott végzése: "a DVCSH Kft. nem rendelkezik szolgáltatási engedéllyel, tényleges szolgáltatást nem végez, birtokon kívül van."

A cégnek július elseje óta nincs engedélye, ahogyan tényleges szolgáltatást sem végzett. Ennek ellenére még a törvényszéki döntés után is kiküldte jogosulatlan számláit a dunaújvárosiaknak. Január elején azonban meglepő számla érkezett. A DVCSH Kft. ismét kiküldött távhőszámlát, azon azonban már csak a vízmelegítés díja szerepel, a távhődíj nem. Sok helyen láthattuk: a fogyasztók elbizonytalanodtak a számla láttán, azt gondolva, hogy az vízszámla, amit ki kell fizetniük.

Külön tételként szerepel

Medgyesi Miklós, az önkormányzat sajtószóvivője lapunknak elmondta: a DVCSH által kiküldött vízmelegítési számlán feketén-fehéren szerepel, hogy az részben távhőfogyasztást kér számon a fogyasztókon, hiszen az az elfogyasztott melegvíz melegítésének hőköltségét is tartalmazza, mégpedig az elfogyasztott vízmennyiségen felül, külön tételként. Távhőszámlát azonban a DVCSH Kft. nem bocsáthat ki, így nem kell kifizetni a számlának a vízmelegítésről szóló részét sem. Ha jobban elolvassuk a számlát, azon két sor szerepel, nagyon leegyszerűsítve az első sor, aminek a mennyiségét köbméterben adják meg, az az ivóvíz felmelegítésének alapdíja. A második sor, aminek a mennyiségét GJ azaz gigajouleban adják meg, az a csövön befolyó hideg ivóvízre jutó melegítési költség. Egyik sem a DVCSH-t illeti, hanem a DVG Zrt-t, a vizet ugyanis a DVG által üzemeltetett erőművekben termelt, és a DVG rendszerén a társasházi hőközpontba eljuttatott hőenergia melegíti fel.

Az utolsó forintokat próbálják kisajtolni

A DVCSH Kft-nek sem hőenergiája, sem szolgáltatási rendszere, sem engedélye nincsen ahhoz, hogy ezt a pénzt a fogyasztóktól elkérje, hangsúlyozta a szóvivő:
– Ez nem más, mint a DVCSH egyik piszkos trükkje. Korábban is jelezték azt a fogyasztók, hogy a DVCSH a víz és a távhőszámlák között trükközik. Most ismét az lehet a céljuk, hogy megtévesszék a fogyasztókat, akik azt hihetik, hogy vízszámlát kaptak. Tucatnyi ilyen kérdést kaptunk az elmúlt napokban. 

A sajtószóvivő hozzátette, beérni látszik az önkormányzat hónapokkal ezelőtt megfogalmazott kérése: a DVCSH-nak addig éri meg kiküldenie a jogosulatlan számláit, amíg azokat tömegesen befizetik:
– Sokszor elmondtuk: ha a lakosság azt szeretné, hogy DVCSH ne zaklassa többé, akkor ezt azzal tudja segíteni, ha nem fizeti be a DVCSH által kiküldött távhőszámlákat. Ebben az esetben nem lesz érdekük pénzt költeniük a nyomtatásra és terjesztésre. Most még próbálkoznak egy újabb trükkel, ugyanazt a választ kell rá adni: nem szabad fizetni.

DMJV Önkormányzata 
(Fotó: DMJV Önkormányzata)

A rovat további hírei: Közélet

Megkezdődtek az időszakos munkálatok

Megkezdődtek az időszakos munkálatok

2022. jan. 22.

Három helyszínen is komoly munkálatok kezdődtek az elmúlt időszakban a város közterein – a DVG szakemberei az Erste Bank mögötti területen és a Gagarin téren metszettek és takarítottak, míg a volt ADU iskola melletti térségben megkezdődött a 70 autó elhelyezését biztosító parkoló kialakítása.

Fontos tudnivalók a 2022-es választás előtt

Fontos tudnivalók a 2022-es választás előtt

2022. jan. 21.

Választási értesítő, névjegyzék, ajánlásgyűjtés, kampányidőszak – választási kisokost állítottunk össze a 2022-es országgyűlési választás előtt, a határidők dzsungelében kalauzunk dr. Molnár Attila jegyző, a helyi választási iroda vezetője volt.

Ne csak a hulladékot gyűjtsük szelektíven!

Ne csak a hulladékot gyűjtsük szelektíven!

2022. jan. 21.

Városunkban már 16 helyszínen adható  le a háztartásokban keletkezett használt sütőolaj, mindez a "CseppetSem!" program részeként. A cél a környezetszennyezés megelőzése és a környezettudatos magatartás erősítése. 

A választási bizottságról is döntött a közgyűlés

A választási bizottságról is döntött a közgyűlés

2022. jan. 20.

Összesen 28 tétel szerepelt a közgyűlés előtt az önkormányzat nyílt, majd zárt ülésén a Városháza közgyűlési termében csütörtökön – fajsúlyos tételek egész soráról döntöttek a képviselők.

"... közös célunk a város és a térség felemelkedése!"

"... közös célunk a város és a térség felemelkedése!"

2022. jan. 20.

Megválasztása óta az itt élők hangja kíván lenni a parlamenti patkóban, meghatározó évnek tekinti az ideit az ország, és benne térségünk életében is Kálló Gergely országgyűlési képviselő. Feltett szándéka, hogy érvelő, derűs, a sárdobálást kerülő kampány legyen a választásokig. Interjú.

Közgyűlés – összesen 25 napirenddel

Közgyűlés – összesen 25 napirenddel

2022. jan. 19.

A nyílt ülésen 23, majd zárt ajtók mögött további 2 tételről dönthetnek a képviselők a Városházán csütörtökön délelőtt.

Április 3-án lesz "sorsunk irányításának ünnepe"

Április 3-án lesz "sorsunk irányításának ünnepe"

2022. jan. 19.

Az országgyűlési választás kapcsán jelent meg Pintér Tamás polgármester összegzése a város hivatalos oldalán. Mutatom!