Dunaújváros Hetilap

Vízmelegítésről szóló számlát sem szabad fizetni a DVCSH-nak!

doszerk - 2022. január 6. 18:52

Egyértelműen fogalmaz a Székesfehérvári Törvényszék december elején kiadott végzése: "a DVCSH Kft. nem rendelkezik szolgáltatási engedéllyel, tényleges szolgáltatást nem végez, birtokon kívül van."

A cégnek július elseje óta nincs engedélye, ahogyan tényleges szolgáltatást sem végzett. Ennek ellenére még a törvényszéki döntés után is kiküldte jogosulatlan számláit a dunaújvárosiaknak. Január elején azonban meglepő számla érkezett. A DVCSH Kft. ismét kiküldött távhőszámlát, azon azonban már csak a vízmelegítés díja szerepel, a távhődíj nem. Sok helyen láthattuk: a fogyasztók elbizonytalanodtak a számla láttán, azt gondolva, hogy az vízszámla, amit ki kell fizetniük.

Külön tételként szerepel

Medgyesi Miklós, az önkormányzat sajtószóvivője lapunknak elmondta: a DVCSH által kiküldött vízmelegítési számlán feketén-fehéren szerepel, hogy az részben távhőfogyasztást kér számon a fogyasztókon, hiszen az az elfogyasztott melegvíz melegítésének hőköltségét is tartalmazza, mégpedig az elfogyasztott vízmennyiségen felül, külön tételként. Távhőszámlát azonban a DVCSH Kft. nem bocsáthat ki, így nem kell kifizetni a számlának a vízmelegítésről szóló részét sem. Ha jobban elolvassuk a számlát, azon két sor szerepel, nagyon leegyszerűsítve az első sor, aminek a mennyiségét köbméterben adják meg, az az ivóvíz felmelegítésének alapdíja. A második sor, aminek a mennyiségét GJ azaz gigajouleban adják meg, az a csövön befolyó hideg ivóvízre jutó melegítési költség. Egyik sem a DVCSH-t illeti, hanem a DVG Zrt-t, a vizet ugyanis a DVG által üzemeltetett erőművekben termelt, és a DVG rendszerén a társasházi hőközpontba eljuttatott hőenergia melegíti fel.

Az utolsó forintokat próbálják kisajtolni

A DVCSH Kft-nek sem hőenergiája, sem szolgáltatási rendszere, sem engedélye nincsen ahhoz, hogy ezt a pénzt a fogyasztóktól elkérje, hangsúlyozta a szóvivő:
– Ez nem más, mint a DVCSH egyik piszkos trükkje. Korábban is jelezték azt a fogyasztók, hogy a DVCSH a víz és a távhőszámlák között trükközik. Most ismét az lehet a céljuk, hogy megtévesszék a fogyasztókat, akik azt hihetik, hogy vízszámlát kaptak. Tucatnyi ilyen kérdést kaptunk az elmúlt napokban. 

A sajtószóvivő hozzátette, beérni látszik az önkormányzat hónapokkal ezelőtt megfogalmazott kérése: a DVCSH-nak addig éri meg kiküldenie a jogosulatlan számláit, amíg azokat tömegesen befizetik:
– Sokszor elmondtuk: ha a lakosság azt szeretné, hogy DVCSH ne zaklassa többé, akkor ezt azzal tudja segíteni, ha nem fizeti be a DVCSH által kiküldött távhőszámlákat. Ebben az esetben nem lesz érdekük pénzt költeniük a nyomtatásra és terjesztésre. Most még próbálkoznak egy újabb trükkel, ugyanazt a választ kell rá adni: nem szabad fizetni.

DMJV Önkormányzata 
(Fotó: DMJV Önkormányzata)

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: cipősdobozban az ajándékok

DSTV: cipősdobozban az ajándékok

2022. dec. 02.

Idén is folytatja népszerű karácsonyi kezdeményezését a Baptista Szeretetszolgálat, derül ki a DSTV összeállításából. A cipősdoboz akcióhoz a helyi Duna Plazma centrum is csatlakozott –  gyűjtőpontként segítik az országos programot. Hangkép.
 

A térség vezetőivel egyeztet a Dunaferr ügyéről Pintér Tamás

A térség vezetőivel egyeztet a Dunaferr ügyéről Pintér Tamás

2022. dec. 01.

A környékbeli települések vezetőit, országgyűlési képviselőit hívja egyeztető megbeszélésre Pintér Tamás polgármester. A téma a Dunaferr helyzete, hiszen a vasmű működése nem csak dunaújvárosiakat érintő kérdés, legalább annyira érinti a városunk vonzáskörzetét is. A tervezett megbeszélést sajtótájékoztatón jelentette be a polgármester.

DSTV: rezsifórumot rendezett a Párbeszéd

DSTV: rezsifórumot rendezett a Párbeszéd

2022. dec. 01.

A téli időszak átvészelése volt a témája a Városháza dísztermében tartott eseménynek, derül ki a DSTV összegzéséből. A fórumon elhangzott: a cél a lakossági terhek csökkentése, a kapcsolódó környezetbarát, energiahatékony beruházások és fejlesztések támogatása. Hangkép.
 

Igazgatási szünet lesz a Városházán

Igazgatási szünet lesz a Városházán

2022. nov. 30.

A város hivatalos honlapján jelent meg összegzés a december 22-én kezdődő, és egészen január 8-ig tartó pauzáról. Ügyfélfogadás nem lesz, csak az Anyakönyvi Hivatal üzemel, ügyeleti rendben.

Közösségi lombgyűjtésre invitálják a városlakókat

Közösségi lombgyűjtésre invitálják a városlakókat

2022. nov. 29.

Az őszi-téli időszak bár szép, megannyi munkával is felelősséggel jár. Szemmel látható, hogy megannyi lehullott falevéltől kell megszabadítani az utcákat – ebben kéri a városlakók közreműködését az önkormányzat. Felhívás.

DSTV: ünnepelt a Dunaferr Repülőklub

DSTV: ünnepelt a Dunaferr Repülőklub

2022. nov. 29.

A létesítmény fennállásának 70 éves évfordulóját ünnepelte a Dunaújvárosi Repülőtér, derül ki a DSTV összegzéséből. A jeles jubileumra szervezett ünnepséget a Dunaferr Repülőklub a napokban. Hangkép.

Rekordnapi adomány a Máltai Játszótérnek a Duna Plazmától

Rekordnapi adomány a Máltai Játszótérnek a Duna Plazmától

2022. nov. 28.

Nemes gesztus és kitűnően hasznosuló adomány: a Duna Plazma centruma Halloween tematikára rendezett extra napja nyomán fordíthatott több mint 200 ezer forintos támogatást eszközfejlesztésre a Máltai Játszótér!