Dunaújváros Hetilap

Elektromos mopedet adományozott a városvezetés

Terdik Péter - 2022. február 3. 17:58

Pintér Tamás polgármester és Kálló Gergely, térségünk országgyűlési képviselője egy elektromos mopedet adott át a Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Egyesülete egy tagjának. A felajánlás csak a kezdet, a nagyvonalú történet folytatódik! 

Egy felújított elektromos mopedet adott át egy rászoruló számára Pintér Tamás polgármester és Kálló Gergely, térségünk országgyűlési képviselője Kondor László, az egyesület elnökének  közreműködésével. Az eszközt a Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Egyesület egyik tagja vehette át.

Az összefogás ereje

Mint arról az átadón Pintér Tamás polgármester beszámolt, egy megkeresés révén ajánlották fel az eszközt egy rászorulónak. Településünk első embere azonnal felkereste Kondor Lászlót, a Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Elnökét, hogy a segítségével megtalálják azt az embert, akinek a legnagyobb szüksége van a mopedre. 
A felújítást költségeit Pintér Tamás állta, és a szükséges alkatrészeket már ki is cserélték, így az eszközt szerdán már át is vehette a kedvezményezett. A polgármester ennek apropóján kiemelte, olyan emberhez került a moped, aki az egyesületen belül is rendkívül sokat segít a hozzá hasonló sorsú embereken.

A történet folytatódik 

A felajánlást követően újabb adományról adott hírt a városvezetés: egy másik elektromos mopedet is felajánlottak, amely felújításának költségeit Kálló Gergely, térségünk országgyűlési képviselője vállalta magára. A képviselő hangsúlyozta, egy közösség erejét az mutatja meg leginkább, hogy hogyan, és milyen módon tud segíteni a bajbajutottaknak. 
Hangsúlyozta, az akció kapcsán nem az anyagiak számítanak: minden segítség, minden felajánlás a lehető legjobb helyre kerül, és így rendkívül sokat tehetünk embertársainkért.

A legkisebb is számít 

Az elektromos moped átadóján Kondor László is megosztotta a gondolatait: mint fogalmazott, az egyesület kötelékében más-más igényű mozgáskorlátozott emberek is vannak, így tényleg minden segítség rengeteget számít. Hozzátette, vannak olyanok, akiknek már egy felajánlott járókeret is rendkívül nagy segítség, ám akadnak olyanok is, akik már csak az átadott mopedhez hasonló eszközökkel képesek ellátni a mindennapi feladataikat.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.