Élesebb volt a MAC

spigott - 2022. február 5. 7:38

A helyzeteit, emberelőnyeit hatékonyabban értékesítő MAC öt góllal győzte le a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóit a Tüskecsarnokban pénteken este.

A rájátszásba már biztosan bejutott MAC HKB Újbuda elleni mérkőzéssel folytatták az Erste Liga alapszakaszát az Acélbikák hokisait a Tüskecsarnokban pénteken este hét órától. A csapatból ezúttal is hiányzott a sérült Török Viktor, Krajcovic pihenőt kapott, csakúgy, mint Marosi és Bubnov, visszatért viszont Bobcek, s mivel a Titánok nyerni tudtak a Győr ellen, ezért a mieinknek is bravúrt kellett volna bemutatniuk ahhoz, hogy legalább matematikai esélyük maradjon a mini rájátszás elérésére.

Ez persze nem ígérkezett könnyű feladatnak a remek formát mutató vendéglátók ellen, akik erősebben is kezdték a meccset, s bár az első ziccer a Bikák előtt adódott, jobbára az dunaújvárosi harmadban folyt a játék. A 8. percben emberelőnyben támadhattunk, sajnos hiába sőt, miután kiegészült a MAC, Dansereau-t hagytuk üresen a ketrec előtt, s a kiváló támadó közelről nem is hibázott, így a 11. percben megszerezte a vezetést a házigazda (1-0). A folytatás is a fővárosiak fölényét hozta, s bár egy-egy ellentámadásból tudtak veszélyeztetni hokisaink is, a befejezéseknél rendre rossz megoldásokat választottak, így a szünetig nem változott az eredmény.

A fordulást követően előbb Pinczés, majd Rybchyk hagyott ki ajtó-ablak ziccert, majd Kovácsnak kellett védenie többször is, de kollégájához hasonlóan ő is hibátlanul tette dolgát. A játék ekkor lényegesen kiegyenlítettebb volt, mint korábban, ám a 31. percben megkapta második fórját is a MAC, s ebből Pozsgai talált a DAB kapujába, megduplázva ezzel a hazaiak előnyét (2-0). A gól után Stuchlik válaszolhatott volna, ám kihagyta helyzetét, az ellentámadásból viszont Tóth Richárd nem hibázott, s már hárommal mentek a vendéglátók a 33. percben (3-0). Kaptunk gyorsan egy kettős fórt, ám csak passzolgattunk, lövés egy sem ment kapura, így természetesen a szépítés sem jött össze… A túloldalon Schlekmann mutatta meg, mi történik, ha lövés is van előnyben, így újra mehettünk közepet kezdeni, s a 36. percre végleg eldőlt a meccs (4-0).

Képek forrása: MAC (Mudra László felvételei)

A negyedik felvonásra már semmi izgalom nem maradt, a kérdés egyedül az volt, hogy sikerül-e megtörnie gólcsendjét a mieinknek, vagy sem. A 44. percben emberelőnyben lehetett volna lehetőség erre, ám egy rossz passz után Rittert nem vettük komolyan saját harmadunkban, s ő a rövidre bepöccintette a MAC ötödik találatát is (5-0). A harmad derekán Szűcs szépíthetett volna, de az ő lövése sem talált utat a kapuba, de ami nem sikerült szinte az egész meccsen több ziccerből, az végre összejött emberhátrányból Tamás révén, aki Stuchlik keresztpasszát ütötte közelről a hálóba az 54. percben (5-1). A gól után újabb szólót pazaroltak el a mieink, majd Pápa lőtt takarásból a bal felsőbe, kialakítva ezzel a 6-1-es hazai sikert jelentő végeredményt, amivel végleg eldőlt, hogy idén is az Acélbikák nélkül rendezik meg az Erste Liga rájátszását.

MAC HKB Újbuda - DAB 6-1 (1-0, 3-0, 2-1)

MAC: Farkas - Dóczi, Garát, Schlekmann 1 (1), Galoha (2), Dansereau 1 (1) - Tóth G., Macaulay, Molnár, Djumic, Pápa 1 - Csollák (1), Varga, Stevens (1), Kreisz, Tóth R. 1 - Pozsgai 1 (1), Tóth P., Klima, Ádám, Ritter 1. Vezetőedző: Kangyal Balázs.

DAB: Kovács - Bobcek, Druja, Rybchyk, Németh P., Szűcs - Lescovs, Erdély, Kabatayev, Stuchlik (1), Pinczés O. - Tkachenko, Benke (1), Szappanos, Horváth Á., Pozsár - Tamás 1, Szécsi, Lőczi, Somogyi, Németh Á. Vezetőedző: Azari Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.

Mindent elkövetnek a pontokért

Mindent elkövetnek a pontokért

2024. máj. 11.

Idegenben, a tabellán ötödik Vác elleni találkozóval folytatja a bajnoki pontvadászatot a DKKA felnőtt együttese szombaton este hat órától.