Élettársa halálát okozta a végzetes baleset

Öcaline - 2022. február 18. 15:46

Közúti baleset gondatlan okozása miatt emeltek vádat a vétkes férfi ellen – a tragédia során a sofőr élettársa vesztette életét, az ügyben a Dunaújvárosi Járásbíróság hoz majd döntést, értesült a DO.

A Székesfehérvári Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt és fogházbüntetést kér azzal a férfival szemben, aki balesetet okozott, melynek következtében élettársa életét vesztette, erősítette meg  a megyei főügyészség friss közleménye. Palkovitsné dr. Kész Anikó helyettes sajtószóvivő a vádiratot idézi összegzésében, amely szerint a 30 éves férfi – aki 2013-ban szerzett jogosítványt – Perkáta felől Dunaújváros irányába haladt a 62-es főúton még tavaly október 10-én délután. Az autóban elől a férfi egy ismerőse, míg hátul élettársa ült utasként, aki nem viselt biztonsági övet.
A férfi előtt ismerősei, míg mögötte élettársa szülei közlekedtek másik autókkal.  Az úton egy balra ívelő kanyar előtt a férfi a megengedett sebességet túllépve – legalább 133-145 km/h sebességgel – megelőzte az előtte haladó autót, azonban túl gyorsnak ítélte a szembe jövő kocsi sebességét, ezért a kanyarban hirtelen sorolt vissza a sávjába.
Ennek okán a kanyar után a jobb oldali útpadkára hajtott, ahol sodródni kezdett, függőleges tengelye körül elfordult, és az úttest bal oldalán a vízelvezető árok oldalának ütközött. Az ütéstől a kocsi forgása felgyorsult, hátsó részével a talajnak ütődött, majd tovább pördült és sodródott, végül a bal oldali árokba csapódott. 
A baleset következtében a kocsiban hátul ülő nő a csomagtéri szélvédőn keresztül kizuhant, és a földre zuhant. A baleset végzetesnek bizonyult, hiszen az asszony kórházba szállítását követően napok múlva életét vesztette.

Az ügyészségi összegzés arra is kitér, hogy a biztonsági öv használata esetén a baleset nem lett volna halálos kimenetelű, ezért a bűncselekménynél fennáll az úgynevezett sértetti közrehatás is.

A kocsi másik utasa nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az ügyészség a büntetlen előéletű elkövetővel szemben végrehajtandó fogházbüntetést és közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott.

Az ügyben a Dunaújvárosi Járásbíróság hoz majd döntést, erősítette meg a főügyészség közleménye.

(Fotó: Fejér Megyei Főügyészség)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Eltűnt, nagyon keresik Horváth Márta Évát

Eltűnt, nagyon keresik Horváth Márta Évát

2024. jún. 26.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a 42 éves nő eltűnése ügyében. Jelentkezzen, ha tud róla, de már egy megosztás is közelebb vihet hozzá!

A külső védelmi terv gyakorlatát tartják a városban holnap

A külső védelmi terv gyakorlatát tartják a városban holnap

2024. jún. 25.

A város hivatalos honlapján megjelent összegzés szerint a Budai Nagy Antal út és a Volán telepi garázssor kijelölt részei, valamint a Volánbusz telephelye környezetében számíthatnak megnövekedett forgalomra a közlekedők – és ott morgatnak is szerdán délelőtt!

Nyáron is támadhat a "néma gyilkos"

Nyáron is támadhat a "néma gyilkos"

2024. jún. 24.

Átfolyós vízmelegítő működése közben keletkezett szén-monoxid egy dunaújvárosi társasházi lakásban még múlt pénteken este. A fürdőszobai érzékelő jelzett – így nem történt tragédia.

Súlyosan bántalmaztak két férfit – vádat emeltek ellenük

Súlyosan bántalmaztak két férfit – vádat emeltek ellenük

2024. jún. 21.

Előbb szóváltás, majd perpatvar, a vége súlyos sérülés – két támadó és két sértett, a vádemelés vége felfüggesztett börtönbüntetés lehet, értesült a DO.

DSTV: az eltűntek nyomában

DSTV: az eltűntek nyomában

2024. jún. 19.

Rendszeresen adunk hírt az eltűnt személyekkel kapcsolatos rendőrségi felhívásokról – ezúttal a téma hátterét és az esetleges lakossági, hozzátartozói teendőket boncolgatja a DSTV összeállítása. A "nyomozást" természetesen most is a dunaújvárosi kapitányság koordinálja. Hangkép.

Késsel féltett szerelmet a fenyegetőző lovag...

Késsel féltett szerelmet a fenyegetőző lovag...

2024. jún. 18.

... csakhogy a lovagok kora már a múlté – felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emeltek vádat ellene. Ráadásul előtte ütött is, előbb egyszer, aztán még kétszer, értesült a DO.

Itt az idei év első hőségriasztása –  és rögtön a legmagasabb!

Itt az idei év első hőségriasztása – és rögtön a legmagasabb!

2024. jún. 18.

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe szerdától szombaton éjfélig, áll a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ, valamint a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közös közleményében. F O L Y A D É K B E V I T E L!!!