Hogyan készülnek a vászonképek?

doszerk - 2022. február 15. 16:07

A vászonképek tulajdonképpen rendkívül különleges eljárással készülő fali dekorációk, amelyek bárki otthonát díszíthetik. (X) 

Ezek a domború, akár saját fotóból készülő képek lenyűgöző látványt nyújtanak az éles színeik miatt. Lássuk, hogy hogyan készülnek!

Vakráma és vászon

A vászonképek, csakúgy mint a festmények egy vakrámára kerülnek felfeszítésre. Ez adja tulajdonképpen a kép keretét, a domború mivoltát, viszont szerencsére csak a kép megfordítása után látszik ténylegesen. 

A fenyőlécekből készült vakrámák rendkívül stabilak és tartósak, ezért a kép súlyát is megdobják. A vászon kézzel és gép segítségével is felfeszíthető a keretre, amely rendkívül fontos lépése a készítésnek. Ha nem elég feszes a vászon, a képek sérülékennyé válhatnak.

A vakráma mérete attól függ, hogy milyen méretű képet kell majd tartania. Egy nagyobb vászonképnél nagyobb vakráma is szükséges, hogy a súlyát elbírja.

Nyomtatás

A nyomtatást minden esetben alapos és pontos méretezés előzi meg. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy az ügyfél által küldött fotó pontosan ugyanúgy nézzen ki, ahogyan azt elvárják. Nincs is annál bosszantóbb, amikor egy boldog családi fotóról egy hiba miatt valakit véletlenül levágnak.

Ennek elkerülése érdekében a legtöbb cég az ügyféllel egyeztet a méretet, a színeket és az egyéb képszerkesztési paramétereket illetően. Ezután a nyomtatáshoz tükrözik vagy elhomályosítják a képet, amely így kerül a vakrámára, így a széleken nem az üres, fehér vászon lesz, hanem a kép hangulatához illő folytatás és színek jelennek majd meg.

Rendelj saját vászonképet a vaszonkep.hu honlapjáról, hogy láthasd a legjobban sikerült fotóidat az otthonod falán!

Így rendelhetsz saját képet

Saját vászonkép megrendelése esetén rendkívül egyszerű dolgod lesz. Elsőként ki kell választanod a fotót vagy fotókat, amelyekből vászonképet készítenél. Fontos, hogy a jó végeredmény érdekében jó minőségű, éles, nagy felbontású fényképet érdemes választani. Így a rendelést készítő cégnek is könnyű dolga lesz, valamint te is pontosan azt kapod majd, amit vártál.

Érdemes átgondolni, hogy milyen méretben szeretnéd viszontlátni a képet. Ez függhet a kép felbontásától is, hiszen ha az nem tartalmaz elég pixelt, akkor nagyobb vásznon homályosan mutathat. 

A színvilág szintén fontos szempont. Ha egy letisztultabb stílusú otthon falára szánnád, kérd fekete-fehérben a fényképed! Ha valamilyen speciális kérésed van a fotót illetően, a legtöbb cég képszerkesztésben is tud segítséget nyújtani.

A fényképet illető részletek után a megrendelés végző cég egy látványtervet küld neked, hogy még utoljára lehetőséged legyen változtatni. Ha ezt véglegesíted, akkor a kép nyomtatása elkezdődik, melyet csomagolás és szállítás követ. Végül pedig otthonod falát díszítheti hosszú éveken át.

A vaszonkep.hu honlapján könnyedén megrendelheted a saját vászonképed, mely garantáltan feldobja otthonod hangulatát.

A rovat további hírei: Mozaik

Hogyan enyhítsd az orrdugulást?

Hogyan enyhítsd az orrdugulást?

2024. ápr. 19.

Te is szinte mindennapos orrdugulással küzdesz? Szerte a világon emberek millióit érinti, és nagyon zavaró tud lenni ez a probléma. Sokszor úgy érezzük, hogy nincs is rá hatékony gyógyír. A legtöbben különféle gyógyszeres orrspray-vel igyekeznek enyhíteni a tüneteket, pedig az irritálja a nyálkahártyát, és gyors függőséget alakíthat ki.  (X)

A piacon tartják a Csomagtartóvásárt – és vasárnap lesz a vásárnap

A piacon tartják a Csomagtartóvásárt – és vasárnap lesz a vásárnap

2024. ápr. 19.

Új helyen, de a régi lendülettel folytatja az újrahasznosításon és a közösségi élményen alapuló kezdeményezését a Csomagtartóvásár és Bolhapiac szervező csapata: az idei első vásárnap április 21-én, vasárnap lesz, a helyszínként pedig a dunaújvárosi piacot veszik birtokba az árusok, standolók.

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

2024. ápr. 18.

A jó idő reményében, igazi tavaszi kavalkádot ígérve szervezi meg a következő forgatagot a Dunai Kincses Kert szervező csapata – szombaton délután várnak mindenkit a Szalki-szigen.

A nyár slágere!

A nyár slágere!

2024. ápr. 18.

Kitalálod, mi lehet? Forró olajban kisütött kelt tészta, ami a mai napig a magyarok kedvence. Leginkább sós, de manapság készítik már édesen is. (X)

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

2024. ápr. 17.

Olyan korszerű fűtési megoldásra vágyik, amellyel környezetbarát módon tudja melegen tartani otthonát? Keresi azt a rendszert, amely télen-nyáron kellemes hőfokot biztosít otthonában? Szeretné alacsonyan tartani a rezsiköltségeket? Ha ezekre a kérdésekre "igen" a válasz, akkor Önnek érdemes kicsit jobban megismernie a hőszivattyúk működését, típusait. (X)

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

2024. ápr. 17.

Egy letűnő szakma utolsó dunaújvárosi képviselőjét mutatja be a DSTV összeállítása. Majlinger János cipész már több mint négy évtizede dolgozik, Technikum városrészi műhelyének titkaiba is örömmel avatja be a nézőt. Hangkép.

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

2024. ápr. 16.

Mindenkivel előfordult már, hogy a zuhany alól kilépve hirtelen rádöbbent, hogy nincs a kéznél törölköző, mert például a mosásban van vagy kint felejtettük. (X)