Különleges programmal várják a látogatókat az élményfürdőben

Terdik Péter - 2022. február 5. 15:01

A téli időszakban is várják a látogatókat az Aquantis Wellness- és Gyógyászati Központ munkatársai. Szaunaszeánszokon, gőzfürdőkön, és egyedi kezeléseken vehetnek részt az érdeklődők a Római fürdőben. 

A Római fürdő szolgáltatásairól Arnold Miklós, a DVG Zrt. szolgáltatási ágazatvezetője számolt be. A téli időszakban sem kizárólag a szaunák működnek, az élményfürdő Római fürdő része várja a látogatókat.

A Római fürdővilág 

Mint Arnold Miklós elmondta, a legtöbb élményfürdőhöz hasonlóan a tervezők az Aquantis Wellness- és Gyógyászati Központban is figyeltek arra, hogy legyen az intézménynek egy olyan része, amely csendes, félreeső, és igazi kikapcsolódást biztosít a látogatók számára. Itt helyben ez az egység a „Római fürdő” nevet kapta, ami két aromakabinnal, két gőzfürdővel, három finn szaunával, és egy infraszaunával várja a vendégeket. Ezen felül egy hatszemélyes jakuzzi, egy 24 négyzetméteres, 100 cm mélységű pihenőmedence, egy merülőmedence, és egy elkülönített relaxációs szoba áll a vendégek rendelkezésére.

Szaunák, gőzfürdő 

Az ágazatvezető elmondta, a háromféle szauna három teljesen különböző élményt nyújt. Míg a Finn szaunában közel száz celsius fokos hőmérséklettel javítja a vérkeringést, valamint erősíti a szívet és a szervezet ellenállóképességét, addig a gőzfürdőben teljesen más körülmények uralkodnak. Az itteni hőmérséklet ugyan „csak” 43-46 celsius fokos, de a levegő páratartalma 90-100% között alakul. Ezt a szolgáltatást leginkább a megfázás megelőzésére ajánlják. 

A szaunák egyik legkülönlegesebb fajtája az úgynevezett infraszauna, amely Dunaújvárosban is megtalálható. Ebben a helyiségben 50-60 celsius fok uralkodik, ám a levegő nem pusztán a bőrfelületre van hatással, hanem a test mélyebb rétegeihez is elér, amely segít a méregtelenítésben, illetve a betegségek megelőzésében.

A szaunaszeánsz 

Arnold Miklós beszámolóját követően Sipos Ildikó szaunamestertől hallhattunk érdekességeket az intézmény által kínált egyik legkülönlegesebb szolgáltatásról. Mint azt elmondta, az úgynevezett „szaunaszeánsz” nagy népszerűségnek örvend a látogatók körében. Ezt a szolgáltatást heti négy alkalommal vehetik igénybe a vendégek: hétköznap szerdán és pénteken 17 és 19 óra között, míg hétvégén szombaton és vasárnap délelőtt 10 és 13 óra között, míg délután 16 és 19 óra között. 

Sipos Ildikó elmondta, a szaunaszeánsz egy igazi különlegesség, hiszen átfogó élményt nyújt a résztvevőknek. A szaunába történő belépést követően mindenki elfoglalja a számára legszimpatikusabb helyet: az extrém meleg kedvelői a felső sorban, míg azok, akik kevésbé tolerálják a hőséget, általában az ajtóhoz közel helyezkednek el. A szeánsz során a szaunamester tájékoztatja a résztvevőket aktuális úgynevezett „felöntés” részleteiről – ennek során beszámol arról, hogy milyen illatokat, anyagokat locsol a kályhára a kezelés során. 
Ezt követően kellemes, nyugtató zeneszó mellett a szaunamester legyezni kezdi a vendégeket, így szépen-lassan beindulnak a testben az öngyógyító folyamatok. Természetesen a locsolásra csak és kizárólag természetes, egészséges anyagokat használnak fel, hiszen mint az étkezésnél, úgy itt is aranyszabály: az vagy, amit megeszel. Vagy belélegzel. 
Sipos Ildikó a szaunaszeánszokat mindenkinek szeretettel ajánlja, ez alól természetesen kivételt képeznek a csecsemők, illetve a betegek. Hozzátette, semmi sem „kötelező”, mindenki annyi időt tölt el a kezelésen, amennyit bír a szervezete, és ameddig jól érzi magát. A szaunamester a kezdőknek a fentebb említett szaunatípusok közül a gőz, és az infraszaunát ajánlja. A gyakorlott szaunázók bátran kipróbálhatják a Finn szaunát is, de mindhárom típus előidézi a hőn áhított gyógyító, egészségmegőrző hatást. 
A szaunamester elmondta, az eddigi tapasztalatok alapján a legnagyobb népszerűségnek a sörös, sós, valamint a mézes felöntések örvendtek, de mindenkinek megvan a lehetősége kipróbálni a számára legszimpatikusabbat. 

Az Élményfürdő minden hétköznap délután 15 órától 21 óráig, hétvégén pedig 7-től 21 óráig várja a látogatókat; az Aquantis Wellness- és Gyógyászati Központ szolgáltatásairól, valamint a szaunaszeánszokról részletesen a DVG Zrt. hivatalos, valamint közösségi oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Hasznos tanácsok, hogy elkerüld a tipikus lazúrozási hibákat!

Hasznos tanácsok, hogy elkerüld a tipikus lazúrozási hibákat!

2024. már. 27.

Számos olyan kisebb-nagyobb munka van egy otthon kialakítása, felújítása során, amelyet magunk is elvégezhetünk, ugyanis nem igényel különösebb szaktudást, speciális szerszámokat és eszközöket. A felületkezelések is ilyenek. (X)

Széchenyi 70: pompás gála és nagyszerű "Nagy Találkozás" (galériával)

Széchenyi 70: pompás gála és nagyszerű "Nagy Találkozás" (galériával)

2024. már. 26.

Nagyon szubjektív és nagyon nosztalgikus beszámoló következik, drága olvasók és aranyos mindenki, egyszerűen nem tudok elfogultság nélkül nyilatkozni arról a jubileumi eseménysorról, amivel a 70. születésnapját ünnepelte a Széchenyi István Gimnázium. (Nekem, naná: a Münnich.)

Motorfelújítás profi kivitelben

Motorfelújítás profi kivitelben

2024. már. 26.

Egy veterán autó, vagy annak egy bizonyos részének felújítása nemes feladat, ugyanakkor elképesztően komplex, idő-, pénz-, és energiaigényes folyamat is egyben. (X)

Dunaújváros sokkal több mint egy iparváros

Dunaújváros sokkal több mint egy iparváros

2024. már. 26.

Városunk az ország egyik legtöbb zöldfelülettel rendelkező települése, történelme pedig bőven visszanyúlik Sztálinváros építésének kezdetén túlra. Bővelkedünk természeti és kulturális kincsekben, felsorolni is nehéz, hogy mennyi itt a látnivaló, amire büszkék lehetünk. 

Amit egy szauna karbantartása, tisztítása kapcsán tudni kell

Amit egy szauna karbantartása, tisztítása kapcsán tudni kell

2024. már. 26.

Ma már nem luxus egy saját otthoni szauna, de fontos ennek precíz elhelyezése és karbantartása. Ehhez szükséges egy vízszintes, teherbíró alap melyen el tudjuk helyezni szaunánkat, és persze fontos az is, hogy az alap elbírja a szauna, valamint a benne tartózkodó személyek súlyát. (X)

Így lehetsz te is profi sportfogadó

Így lehetsz te is profi sportfogadó

2024. már. 25.

Mivel az emberek szeretik a sportokat, így előszeretettel élnek a sportfogadás lehetőségével is. A többségük viszont sejtésekre alapozva, ösztönösen rakja meg tétjeit, lehet, hogy párszor bejön nekik, de hosszú távon garantáltan pénz nélkül távoznak a kasszáktól. (X)

Emelkedő értékek – a nyuszi már nyárias meleggel érkezik

Emelkedő értékek – a nyuszi már nyárias meleggel érkezik

2024. már. 25.

A periódus elejére változékony napokat, a végére (húsvét hétfőt is ideértve) nyárias időt ígér a DO meteorológiai szakértője. Masszívan 20 fok fölötti értékekkel búcsúzik a március, nagyon durva.