MMK: "A szeretet hétvégéje" – szép ráadásokkal

Öcaline - 2022. február 10. 18:12

Gazdag közösségi kínálattal várja a vendégeket a Munkásművelődési Központban: pénteken kezdődik A szeretet hétvégéje – aztán minden napra jut egy-egy vonzó program, ráadásul hétfőn és kedden is! 

Csak papíron A szeretet hétvégéje a címe az MMK előttünk álló időszaka gazdag kínálatának – valójában egészen jövő keddig várják naponta legalább egy-egy programmal a vendégeket, adta hírül lapunknak Kováts Rózsa intézményvezető.

Az első fecske már tavaly megérkezett

A közösségi kezdeményezés első eleme már tavaly megvalósult – sőt, lényegében a pandémia elzárása időszakában az intézmény elé kitett nagy szív volt az ötletadó, hangsúlyozta Kováts Rózsa:
– Rengetegen éltek az üzenetküldés lehetőségével, sok-sok szép és érzelmes, tréfás vagy éppen nagyon megható felirat ékítette a nagy szívet – tulajdonképpen ez adta az ötletet is a folytatáshoz. Olyan közösségi eseményekkel szeretnénk a következő időszakban kedveskedni a vendégeinknek, amelyek központi tényezője a szeretet. 

Itt a tételes kínálat

A szeretet hétvégéje első programjára – erről már részletes összeállítást közöltünk lapunkban –  lapunk megjelenésének napján, pénteken várják az érdeklődők; 17 órakor jótékonysági árverés kezdődik a Magyar Szervátültetettek Szövetsége javára. Az érdeklődők az MMK aulájában nyílt kiállítás képeire licitálhatnak – az esemény vendégeinek műsorral kedveskedik Karácsony János, az LGT zenekar gitáros-énekese is. 
Két érdekes program várja az érdeklődőket február 12-én, szombaton: 15-17 óra között Szeretet bonbon készítő foglalkozás kényezteti az édes élmények szerelmeseit, 17 órától a Lara Mesék Társulat tolmácsolja a Téli bújócska című bábelőadást. Az egész ház a színhelye lesz a Szerelem hálójában című szabadulójátéknak február 13-án, vasárnap 10 órától – izgalmas és kreatív feladatok egész sorával várják a vendégeket.
A folytatás is érdekes lesz, hiszen a február 14-én, hétfőn esedékes kiállítás és az azt követő program központi motívuma is a szeretet – 17 órától Nagy Árpádné Mandalák című kiállítására, majd a megnyitót követő mandalafestő workshopra csalogatják az érdeklődőket (a részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges).

Szeretetteljes a véradás is!

A szeretet hétvégéje utolsó programjának szánják a szervezők a „szeretetteli” véradást február 15-én, kedden 14-18 óra között, hangsúlyozta Feht Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi szervezete  szervezet vezetője: 
– Az elmúlt időszak hasonló alkalmai nyomán okkal reméljük, hogy a keddi eseményen is sok régi és új véradót köszönthetünk. Azt szeretnénk újra együtt bizonyítani, hogy kevés kifejezőbb gesztusa lehet az önzetlenségnek, szeretetnek annál, mint amikor valaki három ismeretlen embertársa életét menti meg a saját vérével. Mindenkit várunk – szó szerint nagy-nagy szeretettel!

(Archív fotók: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Mozaik

Újra itt a reptéri szezon, várják a repülni vágyókat

Újra itt a reptéri szezon, várják a repülni vágyókat

2024. már. 29.

A 6-os útról szemlélve sem volt nagyon feltűnő a dunaújvárosi repülőtér múlt szombati rendkívüli programja – de aki benézett a hangárok környékére, az nagyon is láthatta, óriási nyüzsgés volt, sokan voltak, mindenki tett-vett, pakolt, takarított.

Tojásfát állítottak a Kertvárosban (galériával)

Tojásfát állítottak a Kertvárosban (galériával)

2024. már. 28.

Az országban nagyon sok helyen állítanak tojásfát húsvét előtt. Aki Dunaföldváron jár ebben az időszakban, már évek óta gyönyörködhet a főtér egyik különleges ékességében. Pontosan innen jött az ötlet – majd került át a hagyomány Dunaújvárosba is, a Kertvárosba.

Hasznos tanácsok, hogy elkerüld a tipikus lazúrozási hibákat!

Hasznos tanácsok, hogy elkerüld a tipikus lazúrozási hibákat!

2024. már. 27.

Számos olyan kisebb-nagyobb munka van egy otthon kialakítása, felújítása során, amelyet magunk is elvégezhetünk, ugyanis nem igényel különösebb szaktudást, speciális szerszámokat és eszközöket. A felületkezelések is ilyenek. (X)

Széchenyi 70: pompás gála és nagyszerű "Nagy Találkozás" (galériával)

Széchenyi 70: pompás gála és nagyszerű "Nagy Találkozás" (galériával)

2024. már. 26.

Nagyon szubjektív és nagyon nosztalgikus beszámoló következik, drága olvasók és aranyos mindenki, egyszerűen nem tudok elfogultság nélkül nyilatkozni arról a jubileumi eseménysorról, amivel a 70. születésnapját ünnepelte a Széchenyi István Gimnázium. (Nekem, naná: a Münnich.)

Motorfelújítás profi kivitelben

Motorfelújítás profi kivitelben

2024. már. 26.

Egy veterán autó, vagy annak egy bizonyos részének felújítása nemes feladat, ugyanakkor elképesztően komplex, idő-, pénz-, és energiaigényes folyamat is egyben. (X)

Dunaújváros sokkal több mint egy iparváros

Dunaújváros sokkal több mint egy iparváros

2024. már. 26.

Városunk az ország egyik legtöbb zöldfelülettel rendelkező települése, történelme pedig bőven visszanyúlik Sztálinváros építésének kezdetén túlra. Bővelkedünk természeti és kulturális kincsekben, felsorolni is nehéz, hogy mennyi itt a látnivaló, amire büszkék lehetünk. 

Amit egy szauna karbantartása, tisztítása kapcsán tudni kell

Amit egy szauna karbantartása, tisztítása kapcsán tudni kell

2024. már. 26.

Ma már nem luxus egy saját otthoni szauna, de fontos ennek precíz elhelyezése és karbantartása. Ehhez szükséges egy vízszintes, teherbíró alap melyen el tudjuk helyezni szaunánkat, és persze fontos az is, hogy az alap elbírja a szauna, valamint a benne tartózkodó személyek súlyát. (X)