Dunaújváros Hetilap

Start-up irodát avattak az Innoparkban

Öcaline - 2022. február 28. 18:41

Ünnepélyes keretek között avatták föl az Innopark Nonprofit  Kft. új büszkeségét ma délelőtt: kezdő vállalkozásokat segítő inkubációs bázisként működik a Magyar úti start-up iroda. 

Ebben a formában az első ilyen városunkban az újonnan átadott, hat munkaállomásos iroda, hangsúlyozta a megnyitón dr. Huszti Zsolt, az Innopark Kft. ügyvezetője.

Minden téren segítenek

Mint az ünnepségen elhangzott, a cél egyértelműen az, hogy minden lehetséges eszközzel támogassák a kezdő – vagy éppen a városunkba újonnan betelepülő – cégek vállalati inkubációs folyamatait. Dr. Huszti Zsolt kiemelte, működőképes konstrukcióval igyekeztek vonzóvá tenni az új bázist:
– Az Innopark egyfelől a kedvezményes irodabérlettel segíti az elsősorban a szolgáltatási szférában tevékenykedő vállalkozásokat: a hat munkaállomást magában foglaló, természetesen internet-eléréssel és hálózati nyomtatóval, külön-külön szekrényekkel ellátott iroda mellett egy kisebb tárgyaló-pihenő is a start-up vállalkozások rendelkezésére áll. Mindezek mellé havi egy óra térítésmentes vállalkozásfejlesztési vagy innováció-menedzsment tanácsadással is szolgálunk, emellett partnereink bevonásával kedvezményes jogi, adózási és pénzügyi tanácsadást is igénybe  vehetnek a beköltözők.
  
„... mindenki jól járhat!”

Gyümölcsöző együttműködés terepe lehet az új iroda, hangsúlyozta köszöntőjében a szalag ünnepélyes átvágása előtt Pintér Tamás polgármester:
– A kreatív energiák, az új lehetőségek találhatnak befogadó közegre ebben az irodában – úgy érzem, ez az innovációs törekvés egy olyan befektetés a jövőbe, amely minden szereplő számára hasznos és gyümölcsöző lehet. A kezdő vállalkozások kiváló körülmények között erősödhetnek meg, akár egymással is együttműködve fejlődhetnek, vonzó lehetőséget teremtett számukra az Innopark. De a város számára is fontos, hogy ezek az energiák itt hasznosuljanak, ezek a vállalkozások itt erősödjenek. Egy olyan fejlesztésért tartozunk most köszönettel dr. Huszti Zsoltnak és csapatának, amely révén mindenki jól járhat! 

Képzési programokat indít a Pécsi Tudományegyetem

A tavalyi zászlóbontás után az ünnepi alkalmat megragadva tett fontos bejelentést az Innoparkban prof. dr. Szécsi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar dékánja. Mint elmondta, a PTE már a következő tanévtől új képzési programokat kezd a dunaújvárosi telephelyen – elsősorban a menedzsment és a pedagógus továbbképzés területén. 
A kurzusok részleteiről, a jelentkezés módjáról később adnak tájékoztatást, ami biztos, az első kísérletek kedvező fogadtatása nyomán később alap- és mesterképzések színhelye is lehet a PTE dunaújvárosi bázisa. 

Az első fecskék a start-up fészkében

Napokon belül birtokba veszik a bázist, hat munkaállomás közül három már foglalt – két vállalkozás irányítója jelen volt az ünnepségen. Az F1 Számítástechnikai Bt. rendszergazdai tevékenységgel, weblapok, webshopok készítésével foglalkozik, árulta el Szabó Dávid ügyvezető, emellett informatikai eszközök beszerzését, kamerarendszerek telepítését és üzemeltetését is vállalják. A TMK Regiszter Kft. alvállalkozók bevonásával az ipari karbantartás, műszeres gépbeállítás területén működik – elsősorban a dunaújvárosi papírgyárakat célozva, mondta Pintér Péter ügyvezető. Az induló trió harmadik tagja Král Éva egyéni vállalkozó, aki businnes coach-ként kívánja segíteni a hozzá forduló vállalkozásokat. 

A rovat további hírei: Közélet

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.