Dunaújváros Hetilap

Több tucat új parkolóhelyet alakítanak ki a Liszt Ferenc kertnél

Terdik Péter - 2022. február 1. 16:34

Barta Endre alpolgármester, a 4-es számú választókörzet önkormányzati képviselője örömteli hírekről számolt be a napokban: megkezdődött a volt ADU iskola mögötti területen a parkolók kialakítása. A munkálatok enyhítenek majd a körzet parkolóhely problémáin.

Mint az közismert, Dunaújvárosban napi szinten téma a parkolás kérdése. Az önkormányzat képviselői számos alkalommal számoltak be arról a tendenciáról, amely a település egészét érinti. Egyre több gépjármű található a városunkban, amely megnehezíti a parkolást a körzetekben.

Elkezdődött a munka

A DVG Zrt. munkatársai megtisztították a volt ADU iskola mögötti területet. A hosszú évek óta parlagon heverő terület igen lesújtó képet mutatott idáig, most azonban megtörtént az ott lévő zöldhulladék-elszállítása, levágták az olykor már embermagasságú gazt és elegyengetették a talajt. A munkakész zónán hamarosan elkezdődik a világítás, valamint egy kapu kialakítása. Ezek egy részét már láthatják is a városlakók. Barta Endre ennek apropóján elmondta, a cél az, hogy az eddig kihasználatlan területen több tucat új parkolóhelyet alakítsanak ki legkésőbb a nyár elejére. Barta Endre kiemelte, a tervek már készen vannak, a munka elkezdődött, nem kell már sokat várni arra, hogy a városlakók birtokba vehessék a parkolóhelyeket. 
A képviselő hozzátette, nem pusztán a Liszt Ferenc kertnél, hanem a Váci Mihály utca elején is új parkolóhelyekkel bővült a körzet. Itt hét gépjármű parkolását biztosító helyeket alakítottak ki.

Nem lesz betontenger

Barta Endre hangsúlyozta, az új parkolóhelyek ellenére a zöldterületek nem vesznek el, hiszen egy élhető településen az említett régiók megférnek egymás mellett. A kijelölt helyek telepítése azt a célt szolgálja, hogy oly módon tegye élhetőbbé a városlakók mindennapjait, hogy az másoknak ne okozzon még több bosszúságot. 
A képviselő hozzátette, továbbra is várja a városlakók visszajelzéseit a körzet, és a települését egészét érintő problémáikkal, ötleteikkel kapcsolatban. Hisz abban, hogy közös munkával egy mindenki számára élhető és szerethető városrészt, települést tudnak kialakítani.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.