Az Ikonok örülhettek Dunaújvárosban

spigott - 2022. március 30. 13:00

Háromgólos vereséget szenvedett az OB II-es bajnokság elődöntőjének utolsó találkozóján a Worm Angels jégkorong csapata a MAC Ikonok gárdájától.

Kép: Utánpótlás Sportfotó archív

A hazai jégen aratott 9-2-es győzelem, valamint az idegenben elszenvedett 11-4-es vereség után újra a Dunaújvárosi Jégcsarnokban mérte össze erejét az OB II-es bajnokság elődöntőjének harmadik mérkőzésén a Worm Angels és a MAC Ikonok gárdája kedden este nyolc órától, méghozzá annak tudatában, hogy a meccs győztese bejut a bajnoki fináléba.

Ennek megfelelő nagy elszántsággal is vágtak neki a csatának a felek, s az első gólra sem kellett sokat várni, mert egy kapu előtti kavarodás végén Sebestyén mattolta Pinczés kapust, megszerezve ezzel a vezetést a vendégeknek (0-1). A fővárosiak a gól után is veszélyesebben játszottak, s bár a harmad hajrájában akadt lehetősége a mieinknek is, az első harmad képe alapján nem érdemtelenül vezettek az Ikonok.

A második etap sem kezdődött jól a mieink számára, mert egy emberelőnyös góllal tovább növelte előnyét a MAC, s bár Szepessy Bálint gyorsan szépített a túloldalon újabb két kipattanót váltott gólra az ellenfél, nagyon nehéz helyzetbe hozva ezzel a mieinket (1-4). Elég volt azonban fél perc ahhoz, hogy visszajöjjön a meccsbe együttesünk, mert előbb Azari lőtt be egy szólót, majd Győri kanalazta közelről a hálóba a pakkot, s 38. percben ismét csak egy volt a hátrányunk (3-4).

Nem sokáig sajnos, mert a harmadik harmadot emberelőnyben kezdő vendégek már az első percben megduplázták fórjukat (3-5). A harmad derekán egy kettős emberelőnyt hagytak kihasználatlanul hokisaink, akik a hajrára kapusukat lehozva próbáltak felzárkózni, de ebből is gólt kaptak, így a MAC Ikonok gárdája végül 6-3-as sikert aratva jutott be az OB II-es bajnokság fináléjába.

Worm Angels - MAC Ikonok 3-6 (0-1, 3-3, 0-2)

Worm Angels: Pinczés - Láng Cs., Lencsés (1), Borbás, Kiss Á., Rafaj - Gebei, Hüffner, Domokos, Komáromi, Papp Cs. (1) - Bogó (1), Győri 1, Azari 1, Szepessy B. 1, Szepessy M. - Bába. Edző: Láng Zoltán.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.