Dunaújváros Hetilap

Boldog születésnapot, Erzsi néni!

doszerk - 2022. március 25. 10:37

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Ezúttal Gyermán Mihályné Erzsi néni ünnepelte 90. születésnapját, akit Szántó Péter önkormányzati képviselő látogatott meg otthonában. 

Erzsi néni örömmel fogadta az önkormányzat képviselőjét, a városvezetés  ajándékát, és szívesen mesélt gyermekkoráról, amit Aporligeten töltött. 
– 1932-ben születtem Tyukodon.  Aporligeten nőttünk fel a hat testvéremmel együtt. Már 8 éves korom óta dolgoztunk különféle tanyákon, így például Pórházán. Nem volt mese, csinálni kellett: vagy libát vagy tehenet legeltettünk. 1957 karácsonyán jöttem Dunaújvárosba a férjem után, aztán 1958-ban már a Ruhagyárban dolgoztam. Mondtam neki: ha te eljössz, én is megyek. Így kerültem ide. Két gyermekünk volt már akkor. 
Gyermán Mihályné mint mondta: akkoriban az Óvárosban laktak albérletben, majd 1959-ben kaptak lakást, amelyben azóta is él. 
– A Ruhagyárban dolgoztam 13 évig. Aztán átkerültem a Házgyárba, itt 17 évet dolgoztam, és innen is mentem nyugdíjba 1987-ben. Itt voltam darukötöző, kotrós, adagos, betonkeverős, pultos, mindenes.  De sosem riadtam vissza a munkától. 
Erzsi néni mindennapjai ma már kertészkedéssel telnek. Azt mondta: szinte minden, a főzéshez szükséges alapanyag megterem a kis kertecskéjében, amit hatalmas szorgalommal és kitartással művel tavasztól egészen októberig. 
Ahogyan ő fogalmazott: erre az időszakra oda is költözik. A kerti munkálatokban lánya is besegít, a borsót, a hagymát például már el is vetették. Erzsi néninek három unokája és négy dédunokája van.

DMJV Önkormányzata
(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Ments meg három életet – vért adni júliusban is menő!

Ments meg három életet – vért adni júliusban is menő!

2022. júl. 04.

Kitüntetések és új helyszín – és a legfontosabb: változatlanul jelentős a vérigény, de városunkban és a térségben júliusban is sok alkalom közül választhatnak az önkéntes véradók.

Lőrinczi Konrád nyerte az időközi választást

Lőrinczi Konrád nyerte az időközi választást

2022. júl. 03.

A fideszes jelölt rekord alacsony részvételi arány mellett húzta be a 2-es körzet képviselői székéért kiírt időközi önkormányzati választást.

Időközi és nemzetiségi önkormányzati választás – online (FRISSÍTVE!)

Időközi és nemzetiségi önkormányzati választás – online (FRISSÍTVE!)

2022. júl. 03.

Ahogy ígértük, drága böngészők és aranyos mindenki, nap közben is szállítjuk a friss adatokat az időközi választásról. Az megvan, hogy ma Szamosújlak, de még Bódvalenke is választ? Pedig de! (Frissítve a 18.30-as adatokkal!)

Két választás lesz vasárnap

Két választás lesz vasárnap

2022. júl. 02.

Az időközi önkormányzati választás mellett az Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat jelöltjei is megméretnek – az előzőnek elsősorban szimbolikus jelentősége lesz, de éppen ettől izgalmas a végeredmény.

A gyakorlatban is folytatódik a "Legyen fény Dunaújvárosban!" program

A gyakorlatban is folytatódik a "Legyen fény Dunaújvárosban!" program

2022. júl. 02.

A tavaly nyáron telepített lámpatestek „tesztüzeme” szó szerint fényesen igazolta a várakozásokat, a következő hetekben további 40 eszközt helyeznek ki a város több pontjára a szakemberek. A témáról Mezei Zsolt a munkálatok kezdetén tartott tájékoztatót a Batsányi utcában szerdán – összeállításunkban a technológia részletei és a telepítés pontos helyszínei is szerepelnek.

DSTV: ünnepelt a kórház közössége

DSTV: ünnepelt a kórház közössége

2022. júl. 02.

A Szent Pantaleon Kórház Jeles eseményről tudósít a DSTV összeállítása. A Semmelweis-nap ünnepségén  adták át a Szent Pantaleon emlékérmeket, de szakmai előléptetésekre, igazgatói dicséretek átadására, valamint a kiváló dolgozók méltatására is sor került. Hangkép.

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

2022. júl. 01.

A programot és a kedvcsinálót már pattintottam, ezúttal egy utolsó utáni hangképes szíves invitáció, valamint az útlezárások sora következik. Mutatom!