Elmaradt a csoda

spigott - 2022. március 30. 20:10

A LEN Kupa döntőjének visszavágóján is vereséget szenvedett az Ethnikos Piareus gárdájától a DFVE női vízilabda csapata, így a görögök örülhettek a második számú nemzetközi kupa megnyerésének.

A négygólos, 12-8-as hazai vereség után igen nehéz helyzetből vágott neki a LEN Kupa döntő második, athéni találkozójának a DFVE felnőtt női vízilabda csapata az Ethnikos Piareus ellen ma este hét órától. A mérkőzés előtt Mihók Attila elmondta, nem szeretne esélyekről beszélni, sokkal inkább abban bízik, hogy együttese képes lesz egy jó meccsen legyőzni ellenfelét.

A kezdés sajnos ezúttal sem alakult azonban jól, mert az első három percben három ajtó-ablak ziccert is kihasználatlanul hagytak a mieink, míg a túloldalon kétszer is betaláltak a házigazdák (2-0). Az olimpiai bajnok amerikai Johnson kapus sorozatban hárította a dunaújvárosi próbálkozásokat, s mivel a túloldalon harmadik, majd negyedik emberelőnyét is gólra váltotta a görög csapat, a 7. percben már 4-0-s hazai fórt mutatott az eredményjelző. A mieink gólcsendjét Szilágyi törte meg ötméteresből, de erre is volt válasza a görögöknek, akik újabb emberelőnyös góllal állították vissza korábbi előnyüket (5-1).

Ugyan a második etap elején Garda révén végre sikerült kihasználni egy emberfórt, a túloldalon hatból ötnél jártak ebben a mutatóban a görögök, akik biztosan tartották előnyüket (6-2). A mieink persze nem adták fel a küzdelmet, Szilágyi bravúros találataival megfelezték a két gárda közti korábbi különbséget, de a második negyed hajrájában kétszer is el tudták lőni a blokk mellett a labdát a vendéglátók, s újra megléptek négy találattal (8-4).

Képek: DO-archív

A görögök sajnos a térfélcsere után sem tették meg azt a szívességet, hogy tetemes előnyük tudatában kiengedtek volna. A vendéglátók továbbra is hatékonyan védekeztek, míg a túloldalon bizonyították, hogy nemcsak előnyből, hanem akcióból is képesek gólokat szerezni, így a 21. percre gyakorlatilag eldőlt a találkozó (10-4). A harmadik felvonás hajrájában ugyan Gurisatti és Mucsy is bevette Johnson kapuját, a záró nyolc percnek 11-6-os hazai vezetéssel vágtak neki a felek. Itt már túl sok izgalom nem akadt, a görögök tartották magabiztos előnyüket, s bár ezt a negyedet Mahieu, Garda és Gurisatti találataival egálra hozták vízilabdázóink, a Piareus végül 14-9-es sikert aratva, kettős győzelemmel hódította el a LEN Kupát.

Ethnikos Piareus - DFVE 14-9 (5-1, 3-3, 3-2, 3-3)

DFVE: Maczkó - Szilágyi 3, Sajben, Gurisatti 2, Horváth, Mahieu 1, Szabó, Garda 2, Mucsy 1, Somogyvári, Pál, Buis (kapus). Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.