Ismerkedni hívnak az óvodák!

doszerk - 2022. március 20. 9:22

A járványügyi korlátozások feloldása után az óvodák is megnyitják kapuikat a szülők és a gyermekek előtt. Az óvodai nyitott napok az óvodai beíratást megelőzően nyújtanak segítséget a legmegfelelőbb óvodai intézmény kiválasztásában. 

Nyitott napok lesznek a Dunaújvárosi Óvodában március 23-án és 24-én, azaz jövő szerdán és csütörtökön. Az események amelynek célja, hogy a kicsik és szüleik a közelgő óvodai beíratást (erről részleteket lentebb olvashatnak) megelőzően rövid betekintést nyerjenek az óvodai nevelésbe, a tagóvodák életébe és megismerkedjenek az ott dolgozókkal. 
Mind a két napon 9-11 és 15-16:30 óra közötti időpontban minden érintett érdeklődő kisgyermeket és szülőt várnak az óvodák.
Ugyanakkor fontos, hogy egy oviba csak egyszer látogassanak el, illetve  a vírushelyzetre való tekintettel egy kisgyermeket csak egy szülő kísérjen el. Mindemellett váltócipő felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt kötelező! 
Közeleg a beíratás időpontja is
Az óvodai beíratás 2022. április 4-5-én (hétfőn és kedden) 8-12 illetve 14-17 óráig történik. Ennek a részeként a szülőknek nincs más dolguk, mint kitölteni egy jelentkezési lapot, amelyen az alapadatok mellett szükséges megjelölniük fontossági sorrendben azt a három óvodát, melyek közül szeretnék, hogy az egyikbe mindenképpen felvételt nyerjen gyermekük.

Az említett jelentkezési lapot

- a Dunaújvárosi Óvoda honlapjáról (Közérdekű adatok, Nyomtatványok címszó alatt) letölthetik és kinyomtathatják,
- valamint kinyomtatott formában megtalálják a Dunaújvárosi Óvoda portáján (2400 Dunaújváros, Lilla köz 1.), 
- illetve Dunaújváros valamennyi bölcsődéjébe is kihelyezték.
A beiratkozáshoz az alábbi dokumentumok szükségesek:
– a gyermek születési anyakönyvi kivonatát, lakcímkártyáját, TAJ kártyáját, személyi azonosító igazolványát, az egyik szülő lakcímkártyáját, 
– azon gyermekek esetében, akik rendelkeznek szakértői bizottság által kiállított véleménnyel, annak másolatát, illetve 
– az adatkezelési tájékoztatóról szóló szülő/szülők által aláírt nyilatkozatot, valamint
– orvosi igazolást a gyermek óvodaérettségéről, illetve bölcsődéből érkező gyermek esetében bölcsődei véleményt.

További információért a Dunaújvárosi Óvoda honlapján tájékozódjanak a kedves szülők, illetve itt valamennyi tagóvoda bemutatkozását, valamint a felvételi körzeteket  is megtekinthetik.

DMJV Önkormányzata
(Archív fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

2024. már. 26.

Nagyszabású és rendhagyó megemlékezésről számol be a DSTV összeállítása. A Petőfi Sándor Általános Iskola közösségének közelmúltban tartott gálaműsorán mintegy 250 diák lépett közönség elé a KULTIK Moziban. Hangkép.

DSTV: szakmai nap a Dunaferr középiskolában

DSTV: szakmai nap a Dunaferr középiskolában

2024. már. 24.

Látványos és szó szerint mozgalmas bevetésről tudósít a DSTV összeállítása. A vármegyei rendőr-főkapitányság és a rendészeti képzést végző középiskolák közötti kapcsolat keretében látogattak el a MEKTA-alosztály szakemberei a Dunaferr iskola szakmai napjára. Hangkép.
 

DSTV: minőségi időtöltés a gyerekekkel

DSTV: minőségi időtöltés a gyerekekkel

2024. már. 21.

Érdekes témát boncolgat a DSTV sorozatának új darabja a Dunaújvárosi Óvoda vezetőjével. Gyenes Éva ezúttal a minőségi időtöltésről fejtette ki gondolatait – többek között arról, miért is fontos minél több időt a szabadban tölteni, és segíteni a kicsiket élményszerzéssel, új impulzusokkal. Hangkép.
 

DSTV: beilleszkedés az óvodába

DSTV: beilleszkedés az óvodába

2024. már. 18.

Komoly témával, az óvodai beilleszkedés kérdéskörével foglalkozik a DSTV összeállítása. A gyerekeknek, de a szülőknek is jelentős "ugrás" ez, az ismerkedés-megismerés folyamata elsőrendűen fontos ebben az életszakaszban. Hangkép.

DSTV: újabb remek évfolyamkoncert a Móriczban

DSTV: újabb remek évfolyamkoncert a Móriczban

2024. már. 15.

Idén immáron második alkalommal szerveztek évfolyamkoncertet a Móricz Zsigmond Általános Iskolában, derül ki a DSTV összeállításából. Ez alkalommal a szülőknek szóltak a dalok, akik vastapssal jutalmazták a diákok produkcióit. Hangkép.

DSTV: iskolanyitogató a Dózsában

DSTV: iskolanyitogató a Dózsában

2024. már. 14.

Teljes arzenált bevetve várták a jövő tanév elsőseit és szüleiket a Dózsa György Általános Iskolában, derül ki a DSTV összegzéséből. Az iskolanyitogató keretében színes foglalkozásokon mutatták be az intézmény oktatási programját, kínálatát. Hangkép.

DSTV: régi rudasosok is meséltek

DSTV: régi rudasosok is meséltek

2024. már. 07.

Folytatták a szép hagyományt, "hazahívták" egy-egy szakterület jeles képviselőjét a Rudas középiskolába, derül ki a DSTV összegzéséből. A "öregdiákok" a szakai előadások mellett arról is meséltek, milyen útravalóval indultak el pályájukon iskolájukból. Hangkép.