Jávorka Andrásra emlékeztek

doszerk - 2022. március 3. 7:30

Közös gyertyagyújtással emlékeztek meg Jávorka Andrásról a Dunaújváros PASE labdarúgói és a sportág helyi szerelmesei szerdán este.

Jávorka András, a dunaújvárosiak volt játékosa és edzője 53 esztendős korában, hosszan tartó súlyos betegséget követően hétfőn hunyt el. Játékosként a Videotonnál nevelkedett, tagja volt az U16 válogatottnak, melynek színeiben részt vett az U16-os világbajnokságon. A felnőttek között a Szombathelyi Haladás VSE színeiben mutatkozott be az első osztályban 1989-ben. A Dunaferr SE csapatában 1992 és 94 között 50 másodosztályú mérkőzésen lépett pályára a védelem tengelyében. Dunaújváros után az MTK gárdájával másodosztályú bajnok lett 1995-ben, majd a következő év tavaszán fél évre visszatért Székesfehérvárra a Fehérvár 96 FC csapatához, míg a Paksi Atomerőmű SE színeiben még éveket játszott a másodosztályban.

Képek forrása: DPASE

Játékos pályafutása befejezése után asszisztensedzője volt a Dunaújváros PASE együttesének, mellyel előbb a másodosztályba (2013), majd az első osztályba jutott (2014). A dunaújvárosi éveket követően dolgozott a Zalaegerszeg, valamint a Győri ETO csapatainál is. Tragikusan korai haláláig a Dunaújváros PASE utánpótlás szakmai vezetőjeként tevékenykedett, foglalta össze megemlékezésében Jávorka András pályafutását Petrás Gábor, a Dunaújváros PASE labdarúgóinak sportvezetője, majd a megható szavak után egyperces néma gyászszünettel, illetve a mécsesek meggyújtásával emlékeztek meg a jelenlévők Jávorka "Bandiról".

A rovat további hírei: Sport

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.