Nagy fordítás a fővárosban

spigott - 2022. március 27. 12:53

Székely Benedek mesterhármasával, kétgólos hátrányból fordítva aratott 3-2-es győzelmet a Budapest Honvéd II. ellen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A fővárosban, a Budapest Honvéd II. elleni találkozóval folytatta a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata ma délelőtt tizenegy órától, s a mieinknek mindenképpen nyerniük kellett volna ahhoz, hogy ne nőjön tovább hátrányuk a listavezető Kozármisleny mögött.

Ahogy várható volt, a Honvéd fiataljai bátran is kezdtek, ám labdarúgóink hamar átvették az irányítást, s bár igazán nagy helyzetet nem sikerült kidolgozniuk, az első negyed órában jobbára az történt a pályán, amit a mieink elterveztek. A folytatásban azonban több veszélyes kontrát is vezettek a házigazdák, s bár a 16. percben még Ásványi védeni tudott, öt perccel később Májer tizenöt méteres lövése már sajnos kifogott a DPASE kapusán (1-0). A gól után igyekezett ismét magához ragadni a kezdeményezést együttesünk, de nem találta a fogást a taktikusan védekező házigazdákon sőt, a 38. percben egy újabb kontrát váltott gólra Keresztes révén a házigazda, még nehezebb helyzetbe hozva ezzel a Varga-csapatot (2-0).

Képek: DO-archív

Volt tehát mit átbeszélni a szünetben, mert a játék minden elemében javulnia kellett volna a mieinknek a folytatásra, melyet lényegesen erősebben kezdtek labdarúgóink, s az 57. percben Székely Benedek közeli találatával szépítettek is (2-1). A DPASE támadásban is maradt, s ennek meg is lett az eredménye, mert a 67. percben Novák lövésébe Székely ért bele gólt érően, majd két perccel később egy hazai kapusbravúrt követően Székely pofozta be a kipattanót a kapuba, s máris nálunk volt az előny (2-3). A vezetés megszerzése után visszább állt együttesünk, míg a fővárosiak érthetően támadtak volna, ám a DPASE védelme ekkor már jól állt a lábán, így a hátralévő húsz percben megőrizte előnyét együttesünk, s ha nehezen is, de elhozta a három pontot a fővárosból.

Budapest Honvéd II. - DPASE 2-3 (2-0)

Gólszerzők: Májer, Keresztes, ill.: Székely 3

DPASE: Ásványi - Báló, Molnár, Tölgyesi V., Villám, Barna, Petró, Papp, Jakab, Novák, Székely. Vezetőedző: Varga Balázs.

A rovat további hírei: Sport

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.