Nehéz helyzetben a DFVE

spigott - 2022. március 25. 21:04

A kapuk előtt jóval hatékonyabb Ethnikos Piareus négygólos, 12-8-as sikert aratott a DFVE női vízilabda csapata ellen a LEN Kupa döntőjének első mérkőzésén a Fabó Éva Sportuszodában ma este.

Ahogy egy éve az Euroligában, úgy idén a LEN Kupa döntőjében is görög ellenfelet sodort a DFVE női vízilabdázóinak útjába a sors, s bár tavaly óriási csatában elveszítették kupafináléjukat Gurisatti Grétáék, ma arra készültek, hogy hazai pályán sikerül előnyt szerezniük az Ethnikos Piareus elleni oda-visszavágós párharcban.

Ez persze egyáltalán nem ígérkezett könnyű feladatnak, mert a kiváló légiósokkal, többek közt két amerikai olimpiai bajnokkal felálló görögök remek csapatot alkotnak, ám a mieink nem foglalkoztak ezzel, s telt ház előtt, egy gyors Szilágyi-góllal igyekeztek még jobb hangulatba hozni magukat és az értük szurkolókat. A vendégek első góljára a 4. percig kellett várni, s bár erre Mahieu hamar válaszolt, a túloldalon először villant Haralabidis is, így újra egált mutatott az eredményjelző, s ez a hatékony védekezések miatt az első negyed végéig már nem is változott (2-2).

A második etap elején sajnos kissé beragadtak a mieink, három támadásukat sem tudták lövéssel befejezni, míg a túloldalon Benekou, majd Haralabidis szerezte meg második találatát, s máris kétgólos hátrányból kellett visszakapaszkodnunk (2-4). A Mihók-csapat óriásit küzdött, Garda előbb szépített, majd Gurisatti már egálra hozta fel vízilabdázóinkat, s hogy még jobb legyen a hangulat, arról újra Garda gondoskodott, s a 14. percben végre újra nálunk volt az előny (5-4). Sajnos nem sokáig, mert a görögöket nem törte meg a 3-0-s dunaújvárosi sorozat, Johnson kapus több védéssel, Benekou a harmadik góljával szomorította a mieinket, s mikor az olasz Ioannou is bevette Maczkó Lilla kapuját, újra a vendégek álltak közelebb a sikerhez (5-6).

Végh Zoltán felvételei

Reméltük, hogy a térfélcserét követően is sikerül szorosan tartani az állás sőt, fordítani, ám a harmadik negyedre támadásban és védekezésben is visszaesett a mieink játéka, s ezt könyörtelenül kihasználta az ellenfél, mely a két Haralabidis, Ioanna és Stefania, valamint Kontoni találataival növelte tovább előnyét, s a 21. percben már 9-5-re vezetett. Hiába törte meg a DFVE gólcsendjét Gurisatti Gréta a harmadik negyed hajrájához közeledve, nem tudott tovább zárkózni együttesünk sőt, az utolsó felvonásból még két perc sem telt el, mikor már 11-6-ra vezetett az Ethnikos. A meccs utolsó perceiben már csak az lehetett a célja együttesünknek, hogy minimalizálja hátrányát, s ugyan egy gólt sikerül lefaragni a vetélytárs fórjából, 12-8-as sikerével így is a görögök várhatják lényegesen előnyösebb helyzetből a párharc visszavágóját, melyet Athénban rendeznek meg március 30-án.

DFVE - Ethnikos Piareus 8-12 (2-2, 3-4, 1-3, 2-3)

DFVE: Maczkó - Szilágyi 1, Sajben, Gurisatti 2, Horváth 2, Mahieu 1, Szabó, Garda 2, Mucsy, Somogyvári, Pál, Szellák. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.