Arany 40: a művészi kreativitás erejével

Öcaline - 2022. április 6. 10:35

Nem lehet elég korán kezdeni: óvodásoknak hirdetett rajzpályázat anyagából összeállított színes, gazdag kiállítás is szerepel az idén alapítása 40. évét ünneplő Arany János Általános Iskola jubileumi programjában. 

Idén is meghirdette évi rendes alkotópályázatát a város, térség óvodásainak – és bevallottan: óvodáinak – az Arany János Általános Iskola. 

A határtalan fantázia képei

A beérkezett pályaművekből a napokban nyílt kiállítás az Arany Galériában, a pályázati anyagot és a tárlatot Horváth Éva tagozatvezető értékelte lapunknak. Mint kiemelte, a több mint harminc évtizedes hagyománnyal rendelkező tehetségkutató rajzpályázat minden esztendőben fontos mérföldkő az iskola életében:
– Pályázatunkra az óvónénik mindig a rajzolás terén legaktívabb óvodásaik sikeres alkotásait küldik el. Így módunk van felhívni a szülők figyelmét arra, hogy gyermekük ezen a területen kiemelkedő. Nagyon sok olyan volt tanítványunk van, akiknek tehetségére éppen az óvodás rajzpályázaton figyeltünk fel először. Ők ma már sikeres szakemberek, építészek, tervezők, mérnökök, művészek. Nagyon szeretjük az ovis kiállítást. Az alkotások nézegetésétől mindenkinek jó kedve kerekedik – ilyenek az idei rajzok, festmények is: kedvesek, vidámak, ötletesek és színesek!

Itt a díjazott ifjú alkotók teljes névsora!

A pályázat nyomán 26 ifjú alkotót díjaztak, íme, a terjedelmes névsor: Ágoston Natasa (Kincskereső Tagóvoda); Bencze Lotti (Kincskereső Tagóvoda); Benedeczki Emma (Eszterlánc Tagóvoda); Benkovics Zoé (Napsugár Tagóvoda); Braun Tamás (Napsugár Tagóvoda); Darabos Alíz (Római városrészi Tagóvoda), Darnai Ármin (Margaréta Tagóvoda), Farkas Viktória (Kincskereső Tagóvoda); Hajdu Olívia (Római városrészi Tagóvoda); Hargitai-Kovács Zente (Eszterlánc Tagóvoda); Harkály Noel (Bóbita Tagóvoda); Héjja Hanna (rácalmási Manóvár Óvoda); Horváth Réka (Százszorszép Tagóvoda); Jakubek Bálint (Bóbita Tagóvoda); Kis László (Katica Tagóvoda); Kurucz Zsombor (Bóbita Tagóvoda); Nagy Hédi (Eszterlánc Tagóvoda); Őri Fanni (Bóbita Tagóvoda); Ősi Elizabet (Csillagvirág Tagóvoda); Pinczés Lilla (Margaréta Tagóvoda); Soha-Tóth Hanna (Napsugár Tagóvoda); Szabó Panka (Csillagvirág Tagóvoda); Tóth Péter Bendegúz (baracsi Négy Vándor Óvoda); Urbán Viktória (Százszorszép Tagóvoda); Várady Anna Lea (Katica Tagóvoda); Viszovszki Zétény Balázs (Napsugár Tagóvoda).
A pályázat kiírói egy közösségi különdíjat is kiosztottak a megméretés után – a legkreatívabb ovis csoport címet a Kincskereső Tagóvoda Katica csoportja nyerte.

A pályaművek többségét be is mutatják

A tagozatvezető azt is elmondta, hogy az immár hagyományos városi/térségi óvodás rajzpályázatra a 9 intézményből összesen 125 rajz érkezett. A befutott pályaművek döntő többsége szerepel az Arany Galériában látható kiállításon – a legügyesebb kis alkotóknak a múlt héten rendezett megnyitón adták át a díjakat. 
Minden külön értesítés helyett: a színes, gazdag bemutatót a jövő hét derekáig, egészen pontosan április 13-ig, azaz szerdáig láthatják az Arany iskola vendégei az intézmény nyitvatartási idejében.

Érdemes megnézni, mint illusztrációinkból is kitűnik, gyönyörű gyűjtemény!

(Fotó, illusztrációk: Arany János iskola)

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV: tanévnyitó az egyetemen

DSTV: tanévnyitó az egyetemen

2022. szep. 10.

Fennállásának 59. tanévét kezdte meg a Dunaújvárosi Egyetem, derül ki a DSTV ünnepi összeállításából. Az intézményben összesen 35 ország diákjai folytatják tanulmányaikat a hőn áhított diploma reményében. Hangkép.
 

DSTV: tanévnyitó a Vasváriban (galériával)

DSTV: tanévnyitó a Vasváriban (galériával)

2022. szep. 05.

Színes műsorral és az első évfolyamosok köszöntésével kezdődött a tanév a Vasvári iskolában, derül ki a DSTV összegzéséből. A sport tagozatos intézmény új vezetéssel és komoly tervekkel készül a következő időszakra. Hangkép és galéria itt!
 

Tanévnyitó ünnepségen köszöntötték a Móricz diákjait

Tanévnyitó ünnepségen köszöntötték a Móricz diákjait

2022. szep. 04.

Augusztus utolsó napján rendezte meg hagyományos évnyitó rendezvényét a Móricz Zsigmond Általános Iskola közössége. Az ünnepségen Pintér Tamás polgármester, Szántó Péter önkormányzati képviselő és Horváthné Ottinger Hajnalka intézményvezető köszöntötte a gyerekeket. 

DSTV: tanévkezdés előtt "Csibe napok"

DSTV: tanévkezdés előtt "Csibe napok"

2022. szep. 04.

Több éves hagyomány folytatásáról tudósít a DSTV összeállítása a BIROK Szabó Magda tagintézményéből. A tanévkezdés előtt két napos programra várták a leendő elsősöket, hogy az iskola új nebulói megismerkedhessenek az intézmény hangulatával, közösségével. Hangkép.
 

DSTV: kezdődik a tanév

DSTV: kezdődik a tanév

2022. szep. 01.

Az ősz első napja nem szólhat másról – szép számú gyereksereg kezdi meg az általános iskolai tanulmányait. Készen áll a tanévkezdésre a BIROK Szabó Magda Tagintézményének közössége is, derül ki a DSTV összegzéséből. Hangkép.
 

DSTV: vezetőváltás a Vasváriban

DSTV: vezetőváltás a Vasváriban

2022. aug. 28.

Új igazgatóval vág az új tanévnek a Vasvári iskola, derül ki a DSTV összegzéséből. Gálosfai Tímea terveiről és elképzeléseiről, de az ikonikus intézmény vezetésének felelősségéről is mesélt. Hangkép.

DSTV: megérkeztek a tankönyvek

DSTV: megérkeztek a tankönyvek

2022. aug. 22.

Fontos esemény a tanévkezdés előtt a tankönyvek megérkezése az iskolákba, derül ki a DSTV összegzéséből. A Móriczban tanárok és diákok együtt pakolták és szortírozták a tanulnivalót a napokban. Hangkép.