Arany 40: a művészi kreativitás erejével

Öcaline - 2022. április 6. 10:35

Nem lehet elég korán kezdeni: óvodásoknak hirdetett rajzpályázat anyagából összeállított színes, gazdag kiállítás is szerepel az idén alapítása 40. évét ünneplő Arany János Általános Iskola jubileumi programjában. 

Idén is meghirdette évi rendes alkotópályázatát a város, térség óvodásainak – és bevallottan: óvodáinak – az Arany János Általános Iskola. 

A határtalan fantázia képei

A beérkezett pályaművekből a napokban nyílt kiállítás az Arany Galériában, a pályázati anyagot és a tárlatot Horváth Éva tagozatvezető értékelte lapunknak. Mint kiemelte, a több mint harminc évtizedes hagyománnyal rendelkező tehetségkutató rajzpályázat minden esztendőben fontos mérföldkő az iskola életében:
– Pályázatunkra az óvónénik mindig a rajzolás terén legaktívabb óvodásaik sikeres alkotásait küldik el. Így módunk van felhívni a szülők figyelmét arra, hogy gyermekük ezen a területen kiemelkedő. Nagyon sok olyan volt tanítványunk van, akiknek tehetségére éppen az óvodás rajzpályázaton figyeltünk fel először. Ők ma már sikeres szakemberek, építészek, tervezők, mérnökök, művészek. Nagyon szeretjük az ovis kiállítást. Az alkotások nézegetésétől mindenkinek jó kedve kerekedik – ilyenek az idei rajzok, festmények is: kedvesek, vidámak, ötletesek és színesek!

Itt a díjazott ifjú alkotók teljes névsora!

A pályázat nyomán 26 ifjú alkotót díjaztak, íme, a terjedelmes névsor: Ágoston Natasa (Kincskereső Tagóvoda); Bencze Lotti (Kincskereső Tagóvoda); Benedeczki Emma (Eszterlánc Tagóvoda); Benkovics Zoé (Napsugár Tagóvoda); Braun Tamás (Napsugár Tagóvoda); Darabos Alíz (Római városrészi Tagóvoda), Darnai Ármin (Margaréta Tagóvoda), Farkas Viktória (Kincskereső Tagóvoda); Hajdu Olívia (Római városrészi Tagóvoda); Hargitai-Kovács Zente (Eszterlánc Tagóvoda); Harkály Noel (Bóbita Tagóvoda); Héjja Hanna (rácalmási Manóvár Óvoda); Horváth Réka (Százszorszép Tagóvoda); Jakubek Bálint (Bóbita Tagóvoda); Kis László (Katica Tagóvoda); Kurucz Zsombor (Bóbita Tagóvoda); Nagy Hédi (Eszterlánc Tagóvoda); Őri Fanni (Bóbita Tagóvoda); Ősi Elizabet (Csillagvirág Tagóvoda); Pinczés Lilla (Margaréta Tagóvoda); Soha-Tóth Hanna (Napsugár Tagóvoda); Szabó Panka (Csillagvirág Tagóvoda); Tóth Péter Bendegúz (baracsi Négy Vándor Óvoda); Urbán Viktória (Százszorszép Tagóvoda); Várady Anna Lea (Katica Tagóvoda); Viszovszki Zétény Balázs (Napsugár Tagóvoda).
A pályázat kiírói egy közösségi különdíjat is kiosztottak a megméretés után – a legkreatívabb ovis csoport címet a Kincskereső Tagóvoda Katica csoportja nyerte.

A pályaművek többségét be is mutatják

A tagozatvezető azt is elmondta, hogy az immár hagyományos városi/térségi óvodás rajzpályázatra a 9 intézményből összesen 125 rajz érkezett. A befutott pályaművek döntő többsége szerepel az Arany Galériában látható kiállításon – a legügyesebb kis alkotóknak a múlt héten rendezett megnyitón adták át a díjakat. 
Minden külön értesítés helyett: a színes, gazdag bemutatót a jövő hét derekáig, egészen pontosan április 13-ig, azaz szerdáig láthatják az Arany iskola vendégei az intézmény nyitvatartási idejében.

Érdemes megnézni, mint illusztrációinkból is kitűnik, gyönyörű gyűjtemény!

(Fotó, illusztrációk: Arany János iskola)

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

2024. már. 26.

Nagyszabású és rendhagyó megemlékezésről számol be a DSTV összeállítása. A Petőfi Sándor Általános Iskola közösségének közelmúltban tartott gálaműsorán mintegy 250 diák lépett közönség elé a KULTIK Moziban. Hangkép.

DSTV: szakmai nap a Dunaferr középiskolában

DSTV: szakmai nap a Dunaferr középiskolában

2024. már. 24.

Látványos és szó szerint mozgalmas bevetésről tudósít a DSTV összeállítása. A vármegyei rendőr-főkapitányság és a rendészeti képzést végző középiskolák közötti kapcsolat keretében látogattak el a MEKTA-alosztály szakemberei a Dunaferr iskola szakmai napjára. Hangkép.
 

DSTV: minőségi időtöltés a gyerekekkel

DSTV: minőségi időtöltés a gyerekekkel

2024. már. 21.

Érdekes témát boncolgat a DSTV sorozatának új darabja a Dunaújvárosi Óvoda vezetőjével. Gyenes Éva ezúttal a minőségi időtöltésről fejtette ki gondolatait – többek között arról, miért is fontos minél több időt a szabadban tölteni, és segíteni a kicsiket élményszerzéssel, új impulzusokkal. Hangkép.
 

DSTV: beilleszkedés az óvodába

DSTV: beilleszkedés az óvodába

2024. már. 18.

Komoly témával, az óvodai beilleszkedés kérdéskörével foglalkozik a DSTV összeállítása. A gyerekeknek, de a szülőknek is jelentős "ugrás" ez, az ismerkedés-megismerés folyamata elsőrendűen fontos ebben az életszakaszban. Hangkép.

DSTV: újabb remek évfolyamkoncert a Móriczban

DSTV: újabb remek évfolyamkoncert a Móriczban

2024. már. 15.

Idén immáron második alkalommal szerveztek évfolyamkoncertet a Móricz Zsigmond Általános Iskolában, derül ki a DSTV összeállításából. Ez alkalommal a szülőknek szóltak a dalok, akik vastapssal jutalmazták a diákok produkcióit. Hangkép.

DSTV: iskolanyitogató a Dózsában

DSTV: iskolanyitogató a Dózsában

2024. már. 14.

Teljes arzenált bevetve várták a jövő tanév elsőseit és szüleiket a Dózsa György Általános Iskolában, derül ki a DSTV összegzéséből. Az iskolanyitogató keretében színes foglalkozásokon mutatták be az intézmény oktatási programját, kínálatát. Hangkép.

DSTV: régi rudasosok is meséltek

DSTV: régi rudasosok is meséltek

2024. már. 07.

Folytatták a szép hagyományt, "hazahívták" egy-egy szakterület jeles képviselőjét a Rudas középiskolába, derül ki a DSTV összegzéséből. A "öregdiákok" a szakai előadások mellett arról is meséltek, milyen útravalóval indultak el pályájukon iskolájukból. Hangkép.