Itthon javíthatnak a labdarúgók

spigott - 2022. április 24. 7:30

Továbbra is tartalékosan, de hazai környezetben törheti meg rossz sorozatát a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III-as pontvadászatban.

Kép: DO-archív

Láthatóan gödörbe került az elmúlt fordulókban a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely legutóbbi négy meccsén mindössze egyetlen pontot szerzett, s bár még tartja második helyét a tabellán, előnye minimálisra csökkent a harmadik Balassagyarmathoz képest, mely az előző fordulóban éppen a mieink ellen tudott 3-1-es győzelmet aratni. Az a találkozó ráadásul újabb áldozatokkal járt a dunaújvárosiak számára, ugyanis Báló Tamást kiállították, s egymeccses eltiltást kapott, míg Jakab Dávid összeszedte ötödik sárga lapját, így rá sem számíthat a Varga Balázs vezetőedző a gárda következő mérkőzésén.

Mely ráadásul finoman szólva sem ígérkezik egyszerűnek, ugyanis a mieink ellenfele a tabella negyedik helyén álló Makó együttese lesz ma délután öt órától. Az újonc makói alakulat remekül szerepel az idei szezonban, egy ideig vezette is a bajnokságot, s bár azóta visszacsúszott, a jelenlegi negyedik helye is megérdemli az elismerést. Labdarúgóink mai ellenfele legutóbbi két meccsét megnyerte, s Dunaújvárosban is ez a célja, ugyanakkor a mieink mindenképpen szeretnének kilábalni hullámvölgyükből, s ha már a bajnoki címre nincs esélyük, legalább a második helyüket szeretnék megtartani.

Varga Balázs vezetőedzőtől megtudtuk, hogy a már korábban említett Jakab és Báló mellett Szepessy szintén eltiltás, Kesztyűs és Tóth sérülés, míg Barna betegség miatt nem léphet pályára a Dunaújvárosi Stadionban sorra kerülő összecsapáson.

A rovat további hírei: Sport

Tizenkét vármegyei érem a diákolimpiáról

Tizenkét vármegyei érem a diákolimpiáról

2024. máj. 24.

Remekül szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Lakitelken megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Három nagydöntő az Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokságon

Három nagydöntő az Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokságon

2024. máj. 23.

Bár a dobogóra ezúttal nem fértek fel, így is jól szerepeltek a Dragon Steel SE sárkányhajósai a Fadd-Domboriban megrendezett Outrigger Magyar Bajnokságon.

Testvérpárral erősített a DAB

Testvérpárral erősített a DAB

2024. máj. 23.

Sági Martin a Budapest Jégkorong Akadémiától, míg testvére, Sági Máté az Újpest csapatától érkezik a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóihoz.

Maratoni érmek Győrből

Maratoni érmek Győrből

2024. máj. 22.

Négy dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla tizenharmadik helyén fejezték be a Maraton Magyar Bajnokság küzdelmeit a DKSE ifjú kajak-kenusai.

Megvédte címét Nyikos Veronika az U20-asok között

Megvédte címét Nyikos Veronika az U20-asok között

2024. máj. 22.

Kiválóan szerepeltek, két éremnek is örülhettek a DKSE birkózói az U20-as kötöttfogású és női országos bajnokságon.

DSTV: teljes siker

DSTV: teljes siker

2024. máj. 21.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő. A segítség pedig számokban is mérhető: 2.221.900 forintot gyűjtöttek össze az intézménynek. Hangkép.

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

2024. máj. 21.

Kiegyenlített első félidő után sorozatban öt gólt lőve diadalmaskodott a Labdaérzék gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának legutóbbi fordulójában.