Kovács Zsófia az összetett bajnok a Matolayn

doszerk - 2022. április 24. 8:00

Kétszeres Európa-bajnok tornászunk, Kovács Zsófia az egyéni összetettet, míg a DKSE formációja a csapatversenyt nyerte meg a Matolay Elek Nemzetközi Női Emlékversenyen.

A hölgyek kétnapos viadala több szempontból is nagy téttel bírt, ugyanis egyben ez volt a Duna Aszfalt szuper csb első fordulója. A kiírás szerint együttesenként legalább egy felnőtt versenyzővel kellett rendelkeznie a csapatoknak, ahol szerenként mindig a legjobb három eredménye számított. Ebben ezúttal a Postás SE bizonyult a legjobbnak, amely Bácskay Csenge, Christina Zwicker, Knight Anna Elleen, Schermann Bianka, Székely Zója összeállításban 146.600 pontot gyűjtött, míg a DKSE “B” gárdája (Csíki Zsófia, Czifra Bettina Lili, Fehér Lili, Tóth-Pál Rebeka, Kovács Zsófia) 145.600 ponttal jelenleg a második. Harmadik helyen a DKSE “A” együttese (Mayer Eszter, Mayer Gréta, Makovits Mirtill, Makai Lilla, Szíj-Emese Ada) 145.200-zal zárta az első fordulót. A Duna Aszfalt szuper csb második fordulójára ősszel kerül sor.

A Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékverseny egyéni összetett versenyében a kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia (52.600) diadalmaskodott, második Szilágyi Nikolett (UTE; 50.700) lett, a harmadik pozíciót pedig a DKSE másik tornásza, Mayer Gréta szerezte meg (50.400).

Képek forrása: MATSZ-archív (Freschli József felvételei)

A Matolay csapatversenyében - ahol mindhárom korosztályból, serdülő, ifi, felnőtt, egy fő alkotta az együttest - a dunaújvárosiak győztek, Czifra Bettina Lili, Kovács Zsófia, Tóth-Pál Rebeka összeállításban 145.400 ponttal. Második helyen a Balázs Kíra, Balzsay Hanna és Vatai Blanka alkotta KSI SE (137.300), a harmadikon pedig Szlovákia nemzeti csapata (136.100) végzett.

Az ifiknél egyéni összetettben a legeredményesebb magyar Czifra Bettina Lili lett, aki 49.300 ponttal a dobogó tetejére állhatott, míg a serdülőknél Tóth-Pál Rebeka (43.500) lett a legjobb magyar tornász 11. helyezésével.

Kovács Zsófia: - Egyrészt örülök, hogy első lettem összetettben, másrészt viszont nem vagyok boldog, mert két szeren is rontottam, így legalább 2 pont benne maradt az egyéni összetett pontszámban. Felemáskorláton kezdtünk, ott hibáztam az elején, aztán a gerendáról is leestem, úgyhogy ez a két szer nem sikerült. A talaj és az ugrás viszont szép volt. Összességében a felkészülésem jól sikerült, azzal elégedett vagyok.

(MATSZ)

A rovat további hírei: Sport

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.