Labdarúgás: újabb vereség

spigott - 2022. április 10. 18:05

Egymás után másodszor maradt pont nélkül a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely egygólos vezetést követően 2-1-re kikapott az ESMTK vendégeként.

Kép: DPASE/Utánpótlás Sportfotó archív

A Ferencváros II. elleni hazai vereség után a tabellán tizennegyedik ESMTK otthonában folytatta a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, melynek mindenképpen nyernie kellett ahhoz, hogy maradjon még minimális esélye az éllovas Kozármisleny befogására.

Ez nem ígérkezett könnyű feladatnak, mert a házigazdák jó formában, két győztes meccsel a hátuk mögött várták a találkozót, ám a mieink remekül álltak bele a csatába, s Szepessy találatával már a 14. percben sikerült megszerezniük a vezetést (0-1). Sokáig azonban nem mutatott dunaújvárosi előnyt az eredményjelző, mert négy perccel később büntetőt kaptak a vendéglátók, akik Molnár révén ki is egyenlítettek (1-1).

A folytatásban a mezőnyben gyűrték egymást a felek, ám a második felvonásra fölénybe került a házigazda, mely a 65. percben emberelőnybe is került, ugyanis a mieink gólszerzőjét, Szepessy Róbertet kiállította a játékvezető. Varga Balázs négyet is cserélt ezt követően, ám az emberfórral végül élni tudott a pesterzsébeti alakulat, mely Soós találatával kicsikarta a győzelmet, így a DPASE hátránya már tizenhárom pontra nőtt a listavezetőhöz képest, így szinte csodának kellene történnie ahhoz, hogy a hátralévő kilenc fordulóban befogjuk a Kozármislenyt.

ESMTK - DPASE 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Molnár, Soós, ill.: Szepessy.

DPASE: Pokorni - Villám, Bozsoki, Huszty, Báló - Tölgyesi (Barna, 67.), Dorogi (Papp, 75.), Balogh (Molnár, 67.) - Jakab, Szepessy, Székely (Novák, 67.). Vezetőedző: Varga Balázs.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.