Tavaszi Pedagógiai Napok – óvodapedagógusoknak

doszerk - 2022. április 3. 17:31

A szakmai kapcsolatok elmélyítése, a napi nevelő munka során már kipróbált, működő jó gyakorlatok, ötletek bemutatása is a célja a Dunaújvárosi Óvoda Tavaszi Pedagógiai Napok eseménysorozatának. Hétfőtől péntekig tart a program, szerdától három tagóvodában cserélnek majd tapasztalatot a szakmában dolgozók.

A Dunaújvárosi Óvoda óvodapedagógusai folyamatosan törekednek szakmai munkájuk színvonalának emelésére, módszertani kultúrájuk gazdagítására. Az április 4-én kezdődő, és 8-ig, azaz péntekig tartó szakmai napok keretében a továbbképzéseken elsajátított ismereteken túl, a napi nevelőmunka során már kipróbált, működő jó gyakorlatokat, ötleteket is átadják egymásnak.
– Április 6-án (szerdán) 9.00-11.00 óráig az Eszterlánc Tagóvodában Pintér Ildikó gyógypedagógus Komplex mozgásfejlesztés normál fejlődésmenetű gyermekeknél címmel tart bemutatót a kezdetektől, egészen a nevelési év végéig zajló tevékenységek, feladatok folyamatának bemutatásával. A bemutató után gyakorlati tanácsadás is lesz. 
– Április 7-én (csütörtökön) 10.00-12.00 óráig az Aranyalma Tagóvodában OVIZSARU címmel bűn- és balesetmegelőzési  témájú, játékos, figyelemlekötő programsorozat lesz nagycsoportosok számára. Az OVIZSARU programban a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai működnek közre és tájékoztatják a 6-7 éves kisgyermekeket a biztonságos és helyes viselkedésformákat, közlekedési szabályokat illetően. A bemutatót Markóné Kiss Andrea óvodapedagógus vezeti. 
– Április 8-án (pénteken) 9.00-11.30-ig a Csillagvirág Tagóvodában Rutinos konfliktuskezelés címmel tart előadást Dolmány Zsuzsanna óvodapedagógus. A délelőtt szlogenje: „Ismerjük meg egymást! A konfliktus jó dolog vagy nem? Az óvoda egy csodahely, van idő mindenre!”.
A Tavaszi Pedagógiai napok során a megyében számos online program is lesz, amelyek elérhetők az óvodapedagógusok számára. A rendezvénysorozat hozzájárul az adott intézmény szervezeti kultúrájának fejlesztéséhez és a szakmai kapcsolatok mélyítéséhez is.

DMJV Önkormányzata
(A fotó illusztráció)

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV: tanévnyitó az egyetemen

DSTV: tanévnyitó az egyetemen

2022. szep. 10.

Fennállásának 59. tanévét kezdte meg a Dunaújvárosi Egyetem, derül ki a DSTV ünnepi összeállításából. Az intézményben összesen 35 ország diákjai folytatják tanulmányaikat a hőn áhított diploma reményében. Hangkép.
 

DSTV: tanévnyitó a Vasváriban (galériával)

DSTV: tanévnyitó a Vasváriban (galériával)

2022. szep. 05.

Színes műsorral és az első évfolyamosok köszöntésével kezdődött a tanév a Vasvári iskolában, derül ki a DSTV összegzéséből. A sport tagozatos intézmény új vezetéssel és komoly tervekkel készül a következő időszakra. Hangkép és galéria itt!
 

Tanévnyitó ünnepségen köszöntötték a Móricz diákjait

Tanévnyitó ünnepségen köszöntötték a Móricz diákjait

2022. szep. 04.

Augusztus utolsó napján rendezte meg hagyományos évnyitó rendezvényét a Móricz Zsigmond Általános Iskola közössége. Az ünnepségen Pintér Tamás polgármester, Szántó Péter önkormányzati képviselő és Horváthné Ottinger Hajnalka intézményvezető köszöntötte a gyerekeket. 

DSTV: tanévkezdés előtt "Csibe napok"

DSTV: tanévkezdés előtt "Csibe napok"

2022. szep. 04.

Több éves hagyomány folytatásáról tudósít a DSTV összeállítása a BIROK Szabó Magda tagintézményéből. A tanévkezdés előtt két napos programra várták a leendő elsősöket, hogy az iskola új nebulói megismerkedhessenek az intézmény hangulatával, közösségével. Hangkép.
 

DSTV: kezdődik a tanév

DSTV: kezdődik a tanév

2022. szep. 01.

Az ősz első napja nem szólhat másról – szép számú gyereksereg kezdi meg az általános iskolai tanulmányait. Készen áll a tanévkezdésre a BIROK Szabó Magda Tagintézményének közössége is, derül ki a DSTV összegzéséből. Hangkép.
 

DSTV: vezetőváltás a Vasváriban

DSTV: vezetőváltás a Vasváriban

2022. aug. 28.

Új igazgatóval vág az új tanévnek a Vasvári iskola, derül ki a DSTV összegzéséből. Gálosfai Tímea terveiről és elképzeléseiről, de az ikonikus intézmény vezetésének felelősségéről is mesélt. Hangkép.

DSTV: megérkeztek a tankönyvek

DSTV: megérkeztek a tankönyvek

2022. aug. 22.

Fontos esemény a tanévkezdés előtt a tankönyvek megérkezése az iskolákba, derül ki a DSTV összegzéséből. A Móriczban tanárok és diákok együtt pakolták és szortírozták a tanulnivalót a napokban. Hangkép.