Te is előrelátó vagy?

doszerk - 2022. április 14. 9:26

Végre eljött a várva várt tavasz, amikor a nap már hosszú órákig süt le ránk. Hosszabbak és melegebbek lettek a nappalok, és bár még a fűtési szezonnak teljesen hivatalosan nincs vége, azért már egyre kevesebb szükség van a radiátorok melegére. (X)

Sokan ilyenkor nem készülnek semmi egyébre, mint hogy elzárják a fűtést, és nem is óhajtanak vele többet foglalkozni. Egészen őszig, amikor ismét beköszönt a hűvösebb idő. Igen ám, de az okos ember nem éri be ennyivel. Aki előrelátó, az mindenképpen levonja a fűtési szezon tapasztalataiból a következtetéseket, és ha nincs megelégedve a látottakkal, akkor felkeres egy szakembert. 

Hogy miért is? Ezt mutatja meg nekünk a SzaniterOnline.hu szerelvényáruház csapata.

Tökéletesen működnek a radiátoraid?

Elégedett voltál azzal, ahogy a radiátoraid működtek a fűtési szezonban? Szerinted kellőképpen felfűtötték a helyiségeket? Hatékonyan működtek, vagy szerinted többe került a működtetésük, mint a korábbi években? Tapasztaltál bármilyen szokatlan vagy rendellenes dolgot?

Aki igazán gondosan tartja karban az otthonát, az az ilyen kérdésekre biztosan tud felelni. 

Persze működhetnek a radiátorok úgy is, hogy nem az optimális módon fűtenek, de azt egyrészt a komfortérzeted, másrészt a pénztárcád is megérzi, így semmiképpen sem éri meg elhanyagolni a fűtőtesteket.

Ha nem szeretnéd kapkodva, a rosszabb minőségű termékekkel, esetleg a kevésbé jó szerelőkkel megoldani a kérdést, akkor láss neki időben a feladatnak. Igen, akár már nyáron is! A fűtésszerelőknek az úgyis holtszezon, könnyebben találsz olyat, aki az igényeidhez maximálisan tud alkalmazkodni.

Radiátorszelep, csatlakozó és minden egyéb

Ha az üdítő kivételek közé szeretnél tartozni, akkor máris tárcsázol egy szerelőt, hogy átnézzétek a fűtési rendszeredet.

Ha pedig okos is vagy, akkor a megfelelő helyről választod ki az esetlegesen szükséges szerelvényeket. Olykor ugyanis egy-egy apró rész meghibásodása, elhasználódása is okozhatja, hogy a fűtési rendszer nem hatékony, ezért is fontos, hogy a megfelelő szakemberrel nézesd meg a radiátoraid.

Sokszor persze nem kell drámai meghibásodásra gondolni, és radiátort cserélni is jóval ritkábban kell, mint bármelyik apró alkatrészét, de mint tudjuk, az ördög a részletekben rejlik, így semmiképpen sem javasoljuk, hogy elbagatellizáld a meglévő működési rendellenességeket!

Ha radiátorszelepre vagy csatlakozóra van szükséged, akkor mindenképpen a minőséget válaszd a SzaniterOnline.hu radiátorszerelvény kínálatából!

Ne hagyd az utolsó pillanatra!

Bármennyire is kényelmetlen a feladat, ne hagyd, hogy a jó idő és a tavaszi-nyári programsorozatok elvonják a figyelmedet, gondoskodj időben mindenről, hogy aztán a sok-sok szabadtéri program és kellemes nyári élmények után mindenféle bosszankodás nélkül tud felkapcsolni a fűtést, amikor elkezdenek hullani a falevelek.
 

A rovat további hírei: Mozaik

DSTV: újra Dunai Kincses Kert a Szalki-szigeten

DSTV: újra Dunai Kincses Kert a Szalki-szigeten

2022. szep. 29.

Közismert és közkedvelt forgatagról tudósít a DSTV összeállítása. A nyári szünet után újra a Szalki-sziget adott otthont a Dunai Kincses Kert helyi termelői piac és kézműves vásár kavalkádjának – a szokott színvonalon és sikerrel. Hangkép.

Lételemed a változás?

Lételemed a változás?

2022. szep. 26.

Vannak emberek, akik imádják az állandóságot, akiknek a kiszámíthatóság a fontos. Akik akkor érzik jól magukat, amikor minden a megszokott mederben halad. (X)

Felhős, változékony, csapadékos időszak következik

Felhős, változékony, csapadékos időszak következik

2022. szep. 26.

Egymást érik a frontok a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. A hét közepén lehet egy kis szünet, de a végére megint bőven kapunk az égi áldásból.

Lehet divatos és egyben biztonságos egy munkaruházat?

Lehet divatos és egyben biztonságos egy munkaruházat?

2022. szep. 25.

A munkavédelmi ruházat viselése számtalan munkakörben nemcsak törvényi előírás miatt szükséges, hanem valóban életünket, egészségünket védi. (X) 

A nyári szünet után újra itt a Dunai Kincses Kert!

A nyári szünet után újra itt a Dunai Kincses Kert!

2022. szep. 23.

Több mint hetven árus kínálja a portékáját az őszköszöntő eseményen – a termelői piac és kézműves vásár a Szalki-szigetre tér vissza szombaton délután!

Miért jó a szakállbeültetés?

Miért jó a szakállbeültetés?

2022. szep. 22.

Szinte hihetetlen, de azzal kapcsolatban is végeztek már kutatásokat, hogy a nők kihez vonzódnak jobban. A szakállas vagy a simára borotvált férfiakhoz? (X)

Segítség a PMP vizsgára történő felkészüléshez

Segítség a PMP vizsgára történő felkészüléshez

2022. szep. 21.

A PMP vizsgára való felkészülés kiemelt jelentőséggel bír, hiszen rengeteg kérdésre kell rövid idő alatt választ adni. (X)