Te is előrelátó vagy?

doszerk - 2022. április 14. 9:26

Végre eljött a várva várt tavasz, amikor a nap már hosszú órákig süt le ránk. Hosszabbak és melegebbek lettek a nappalok, és bár még a fűtési szezonnak teljesen hivatalosan nincs vége, azért már egyre kevesebb szükség van a radiátorok melegére. (X)

Sokan ilyenkor nem készülnek semmi egyébre, mint hogy elzárják a fűtést, és nem is óhajtanak vele többet foglalkozni. Egészen őszig, amikor ismét beköszönt a hűvösebb idő. Igen ám, de az okos ember nem éri be ennyivel. Aki előrelátó, az mindenképpen levonja a fűtési szezon tapasztalataiból a következtetéseket, és ha nincs megelégedve a látottakkal, akkor felkeres egy szakembert. 

Hogy miért is? Ezt mutatja meg nekünk a SzaniterOnline.hu szerelvényáruház csapata.

Tökéletesen működnek a radiátoraid?

Elégedett voltál azzal, ahogy a radiátoraid működtek a fűtési szezonban? Szerinted kellőképpen felfűtötték a helyiségeket? Hatékonyan működtek, vagy szerinted többe került a működtetésük, mint a korábbi években? Tapasztaltál bármilyen szokatlan vagy rendellenes dolgot?

Aki igazán gondosan tartja karban az otthonát, az az ilyen kérdésekre biztosan tud felelni. 

Persze működhetnek a radiátorok úgy is, hogy nem az optimális módon fűtenek, de azt egyrészt a komfortérzeted, másrészt a pénztárcád is megérzi, így semmiképpen sem éri meg elhanyagolni a fűtőtesteket.

Ha nem szeretnéd kapkodva, a rosszabb minőségű termékekkel, esetleg a kevésbé jó szerelőkkel megoldani a kérdést, akkor láss neki időben a feladatnak. Igen, akár már nyáron is! A fűtésszerelőknek az úgyis holtszezon, könnyebben találsz olyat, aki az igényeidhez maximálisan tud alkalmazkodni.

Radiátorszelep, csatlakozó és minden egyéb

Ha az üdítő kivételek közé szeretnél tartozni, akkor máris tárcsázol egy szerelőt, hogy átnézzétek a fűtési rendszeredet.

Ha pedig okos is vagy, akkor a megfelelő helyről választod ki az esetlegesen szükséges szerelvényeket. Olykor ugyanis egy-egy apró rész meghibásodása, elhasználódása is okozhatja, hogy a fűtési rendszer nem hatékony, ezért is fontos, hogy a megfelelő szakemberrel nézesd meg a radiátoraid.

Sokszor persze nem kell drámai meghibásodásra gondolni, és radiátort cserélni is jóval ritkábban kell, mint bármelyik apró alkatrészét, de mint tudjuk, az ördög a részletekben rejlik, így semmiképpen sem javasoljuk, hogy elbagatellizáld a meglévő működési rendellenességeket!

Ha radiátorszelepre vagy csatlakozóra van szükséged, akkor mindenképpen a minőséget válaszd a SzaniterOnline.hu radiátorszerelvény kínálatából!

Ne hagyd az utolsó pillanatra!

Bármennyire is kényelmetlen a feladat, ne hagyd, hogy a jó idő és a tavaszi-nyári programsorozatok elvonják a figyelmedet, gondoskodj időben mindenről, hogy aztán a sok-sok szabadtéri program és kellemes nyári élmények után mindenféle bosszankodás nélkül tud felkapcsolni a fűtést, amikor elkezdenek hullani a falevelek.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Újra csobbanhatunk Dunaújvárosban

Újra csobbanhatunk Dunaújvárosban

2023. jún. 03.

A forró nyarak legkedveltebb helyei a strandok, idén sem kell átlépni a városhatárt, ha csobbanni vágyunk; június közepétől várja a látogatókat az élményfürdő és a Szabadstrand.

DSTV: különleges gyermeknap a plazmacentrumban

DSTV: különleges gyermeknap a plazmacentrumban

2023. jún. 03.

Retró gyermeknapi kínálattal készültek a helyi Duna Plazma Centrum munkatársai, derül ki a DSTV összeállításából. Igazi nosztalgia hangulatot varázsoltak az intézménybe – játékokat is rendeztek, értékes nyereményekkel várva a plazmaadókat. Hangkép.
 

Aki teheti, ne autóval érkezzen a szombati Parázs-Varázsra!

Aki teheti, ne autóval érkezzen a szombati Parázs-Varázsra!

2023. jún. 02.

A város hivatalos weboldalán jelent meg a tumultus elkerülését célzó összegzés a közlekedési lehetőségekről. Szépen kérnek.

DSTV: gyermeknap az Aprók Házában

DSTV: gyermeknap az Aprók Házában

2023. jún. 02.

A közös játék örömét meglepetés kürtőskalács tette teljessé, derül ki a DSTV összeállításából. Gyermeknapi meglepetéssel várta a kicsiket a Dunaújvárosi Óvoda technikumi tagintézménye – az aprónépek nagy örömére. Hangkép és galéria itt!
 

Itt az újabb nagy durranás: Parázs-Varázs a Szalki-szigeten

Itt az újabb nagy durranás: Parázs-Varázs a Szalki-szigeten

2023. máj. 31.

Még ki se keveredtünk a Sugárúti Fesztivál élményzónájából, nyakunkon a következő komoly közösségi kihívás: a város gigantikus grillpartiját a Szalki-szigeten rendezik szombaton.

A mezővárosi, majd nagyközségi Kastélysor

A mezővárosi, majd nagyközségi Kastélysor

2023. máj. 31.

Településtörténeti sorozatunk ezúttal egy különleges épületegyüttesre, és egyúttal a hajdani Pentele jellemző utcaképére fókuszál. Kronászt Margit vendégposztja.

A közösség diadala a 2. Sugárúti Fesztiválon (galériával)

A közösség diadala a 2. Sugárúti Fesztiválon (galériával)

2023. máj. 30.

A frázis legszorosabb értelmében kirobbanó élményt adott a résztvevőknek a Vasmű úton rendezett múlt szombati kavalkád. Programdömping, élményözön, de még könnyeztető emlékek is. Lássuk.