Befut az év első kánikulája

Öcaline - 2022. május 9. 8:41

Egészen pontosan csütörtökön  érkezik a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint – 30 fok is lehet, és elég elgondolkodtató, hogy pár hete még sapka-sál volt a javasolt viselet.

"Már kánikula lehet csütörtökön!" – elég egyértelmű jelzéssel kezdi szokásos prognózisát Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus meteorológiai portál szerkesztője. Még azért nincs csütörtök, és addig is lesznek érdekes mutatványok az időjárás terén: ma például a többórás napsütést gomolyfelhők zavarják, és főleg a nap második felében alakulnak ki záporok, zivatarok. Egyre inkább megélénkül az északkeleti szél, de már kora nyári értékekkel számolhatunk: 20-26 fok között változik a hőmérséklet.
A közeli kilátások még több napsütést ígérnek a friss modellek szerint: kedden már kevés gomoly- és fátyolfelhő jelenik meg az égen, és csupán a déli, délnyugati határszélen fordulhat elő csapadék. 20-25 fok valószínű, és gyenge marad a délnyugatira forduló szél.
A folytatás is szép időt ígér – főként az északi hegyes-völgyes tájakon fátyolfelhők szűrik a kellemes májusi napsütést, de mindenütt erősödik a nappali felmelegedés. Kifejezetten nyárias idő alakul ki – országszerte 25-26 fokos maximumokkal. Még melegebb lesz csütörtökön, amikor a délnyugati széllel mediterrán légtömegek érkeznek térségünkbe. Továbbra is sok napsütésre van kilátás kevés gomoly, több fátyolfelhővel – országszerte nyárias idő lesz 25-30 fok közötti értékekkel.
A hét utolsó napjaiban csökken a hőmérséklet, szeles, de jellemzően napos idő várható – érdemi csapadék nélkül. A középtávú előrejelzések specialistája szerint pénteken gyakrabban növekszik meg a gomolyfelhőzet, és főleg nyugaton záporok, zivatarok is lehetnek. De még kitart a májusi nyár – 27-28 fok körüli meleggel. A hét végére csökken a felmelegedés, szeles, néhol kifejezetten borongós idő várható, 22-24 fokos csúcsokkal.

De már most megmutatja magát a nyár – az első kánikulai nap már a héten megérkezik!

(Fotó: Így látjuk MI! – Kuruczné Gál Kriszta felvétele)

A rovat további hírei: Mozaik

Legyél környezettudatos, fogyassz vegán borsófehérjét!

Legyél környezettudatos, fogyassz vegán borsófehérjét!

2022. máj. 18.

A növényi proteinek, így a méltán népszerű borsófehérje is, nemcsak a vegánok számára kínál előnyös alternatívát, hanem az allergiában, ételintoleranciában szenvedőknek is. (X)

Harisnyatartó fétis: az meg mi?

Harisnyatartó fétis: az meg mi?

2022. máj. 17.

A lábfétisről már biztosan hallottál. De tudtad, hogy létezik harisnya- és harisnyatartó fétis is? (X) 

DSTV: új helyen a Csomagtartóvásár

DSTV: új helyen a Csomagtartóvásár

2022. máj. 17.

Az új helyszínen is nagy sikert aratott a Csomagtartóvásár programja, derül ki a DSTV összeállításából. Ezúttal a Szabadság úti nagy parkoló biztosított helyszínt a kavalkádnak, a közönség közel 40 árus kincsei közül válogathatott. Hangkép.
 

Tudtad, hogy a csokoládé szinte mindig tökéletes ajándék?

Tudtad, hogy a csokoládé szinte mindig tökéletes ajándék?

2022. máj. 16.

Az ajándékok jolly jokere, a csokoládé segíthet, ha a tökéletes céges, családi vagy baráti ajándék kiválasztása komoly fejtörést okoz számodra. (X) 

Nyárias mutatók, de keddtől lehűlés jön és újra eső

Nyárias mutatók, de keddtől lehűlés jön és újra eső

2022. máj. 16.

Változékony időnk lesz a héten, derül ki a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzéséből; ma még nyárias idő várható, de holnap már lehűléssel számolhatunk, és némi csapadék is lehet. Aztán újra melegedés várható!

Minden, amire egy irodában szükség lehet

Minden, amire egy irodában szükség lehet

2022. máj. 15.

Legyen szó az otthoni feladatok elvégzéséről vagy az irodai munkáról, mindkét esetben fontos, hogy rendezetten tároljuk dokumentumainkat. (X) 

A lakástervezés időszaka

A lakástervezés időszaka

2022. máj. 15.

Amikor az ember megálmodja új lakását, ezen belül hálószobáját, ezernyi szempont járhat a fejében. Mivel mindenki szereti a szépet, így az első kép, amely jellemzően megjelenik a fejünkben, az az esztétikumról szól. (X)