Dunaújvárosi éremeső a Gymnasiadén

doszerk - 2022. május 21. 7:30

Egy arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel zárták a DKSE tornászai a normandiai Gymnasiade szerenkénti döntőit.

Kép: MATSZ facebook

A szerenkénti döntőkkel folytatódott a Normandiában megrendezett Gymnasiade a magyar tornászok számára, s ahogy arról már beszámoltunk, ezúttal is volt kiért szorítani a sportág dunaújvárosi szerelmeseinek.

A finálé pénteki programjában először ugrásban mérték össze egymással erejüket a döntő résztvevői, s a DKSE tornászai közül Mayer Gréta az előkelő harmadik helyen végzett 12.650 ponttal. Felemáskorláton Makovits Mirtillért és Makai Lilláért szoríthattunk, s a dunaújvárosi tehetségek alaposan ki is tettek magukért, mert Mirtill 12.700 pontot elérve az első helyet szerezte meg, míg Lilla három tizedel lemaradva, 12.400 pontot szerezve állhatott a dobogó második fokára. Gerendán Szujó Hanna 12.350 ponttal lett negyedik, megelőzve Makovits Mirtillt (12.250), míg talajon Szujó a negyedik, míg Mayer Gréta a hetedikként fejezte be a verseny küzdelmeit.

Kép: DKSE facebook

Draskóczy Imre szövetségi kapitány összességében elégedetten értékelte a lányok teljesítményét a Magyar torna Szövetség honlapján: – Nagyon büszke vagyok arra, hogy a kinti körülmények, a sok utazás mellett nagy rontás nem volt, és szépen tornáztak a lányok. Ez a verseny a felnőtt Európa-bajnokság szempontjából is hasznos volt. A nap csúcspontja mindenképpen a felemáskorlát volt, hiszen megismétlődött a mersini Eb-finálé: itt is két magyar tornász állt a dobogó tetején Makovits lett az első, Makai a második. Mindketten szép gyakorlatot csináltak, őszintén felemelő volt magyarnak lenni. Gerendán volt több apró rontás, így ott nem nyertünk érmet, ahogy talajon sem, de jó gyakorlatok voltak, apróbb hibákkal. Ez egy jó verseny volt, egy kiváló felkészülési lehetőség a későbbi viadalokra. Ebbe a korosztályba tartozott Szilágyi Nikolett is, de az edzőjével egyeztetve úgy döntöttünk, inkább a jövő heti várnai Világkupán vesz majd részt. Folytatódik a felkészülés az Eb-re, a keret kijelölése pedig a nemzetközi versenyeken elért eredmények alapján történik majd jelölés alapján.

A rovat további hírei: Sport

Másodikként tovább

Másodikként tovább

2022. jún. 25.

Remek második félidei játékának köszönhetően magabiztos, négygólos győzelmet aratott Kanada ellen a magyar női vízilabda válogatott a budapesti világbajnokságon.

Vereség az első edzőmeccsen

Vereség az első edzőmeccsen

2022. jún. 24.

Az NB I-es MOL Fehérvár FC ellen csak lehetőségekig jutott a Dunaújváros FC labdarúgó csapata, a gólokat viszont a vendégek rúgták a két gárda edzőmeccsén ma délután.

Javított helyezésén a válogatott

Javított helyezésén a válogatott

2022. jún. 24.

A magyar válogatott három helyet javítva a 37. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján, amelyet változatlanul Brazília vezet.

Véghajrá előtt a kupában

Véghajrá előtt a kupában

2022. jún. 24.

Már csak két találkozó van hátra a 20. Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat csoportköréből.

DSTV: sikeres szereplés

DSTV: sikeres szereplés

2022. jún. 23.

Az előzetes elvárásoknak megfelelően sikeres szezont zártak a FOX SE kötelékébe tartozó sportolók. Az elért eredményekről, valamint a szezon hátralévő részében esedékes feladatokról beszélgettünk Gyetvai Balázs és Mészáros Márk edzőkkel. Hangkép.

Megváltott jegy az Eb-re

Megváltott jegy az Eb-re

2022. jún. 23.

Második helyen végzett Pupp Viktória a Kolozsváron megrendezett nemzetközi birkózó versenyen.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2022. jún. 23.

Hiába vezetett sokáig, a második félidőt elrontotta, így kikapott az olaszoktól a magyar női vízilabda válogatott a budapesti világbajnokság második csoportmérkőzésén.