Együtt marad a Kohász csapatának magja

doszerk - 2022. május 17. 8:02

Több kulcsjátékosával is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Hivatalos honlapján számolt be az együttest érintő személyi kérdésekről a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata. Mint az a DKKA közleményéből kiderült, öt játékos távozik az akadémistáktól a szezon végén, ugyanakkor a gárda kulcsjátékosai közül többen is szerződést hosszabbítottak, így a csapat magja együtt marad a 2022/2023-as szezonra is.

A DKKA közleményét mi is megosztjuk olvasóinkkal, s a jövőben természetesen beszámolunk majd a csapat játékoskeretét érintő további változásokról is.

"Akadémiánk jövő évi felnőtt keretének kialakításának első fázisa minden esetben a jelenleg a csapathoz tartozó játékosokkal történő egyeztetés. Szerencsére a tárgyalások flottul mentek, s bár távozók akadnak, illetve jövőre egy valód ikonnal is kevesebben leszünk a pályán, ennek ellenére nem beszélhetünk a keret kicserélődéséről a DKKA esetében; bizakodva mondhatjuk, együtt marad csapatunk magja.
A jövő évi keret kapcsán az már korábban kiderült, hogy jövőre is nálunk pattogatja a labdát Borgyos Panna, aki mellé Arany Rebeka és Poczetnyik Luca személyében további két játékos érkezik a Debreceni Vasutastól kölcsönbe a két piros-fehér együttes megállapodása nyomán. Meghosszabbította szerződését csapatkapitányunk Szalai Babett, aki immáron nyolcadik szezonját kezdi meg a csapatunkkal, mellette ugyancsak számíthatunk balszélsőnk, Kazai Anita rutinjára is a következő szezonban, aki 2017 óta felnőtt együttesünk tagja. Szintén marad a tősgyökeres újvárosinak mondható Krupják-Molnár Beatrix és Nick Viktória, akik még akadémistaként csatlakoztak a DKKA-hoz 2013-ban, illetve 2015-ben.

Képek: DO-archív

Akadémiánk az elmúlt időszakban is nagy hangsúlyt fektetett a saját nevelésű játékosok megtartására, Fodor Neszta, Matucza Gabriella és Takács Cecília továbbra is élő szerződéssel rendelkeznek. Végy egy jó kapust, tartja a mondás, csapatunknak több kiváló hálóőre is van és ez így marad jövőre is, hiszen Gabrijela Bartulović és Wéninger Alexa is az egyesület kötelékében marad a 2022/23-as szezonban. Ugyancsak számíthatunk Kukucska Viktória, illetve német beállónk, Saskia Weisheitel játékára, illetve hatalmas örömünkre szolgál, hogy a rendkívül tehetséges fiatal irányító, Farkas Johanna játékjogát a tavalyi kölcsönjáték után végleg megszerezte az egyesületünk, így házi góllövőlistánk vezetője jövőre biztosan a Kohász mezét viseli majd.

Sajnos eljött az a pillanat is, hogy Bulath Anita három évtizedet átölelő játékos pályafutása véget ér.  De nem búcsú ez, csak változás, Buli, aki ezer szállal (és majdnem ennyi góllal) kötődik Dunaújvároshoz, a korábbi bejelentésnek megfelelően a jövőben szakmai igazgatói szerepkörben folytatja a munkát Akadémiánkon. Távozik azonban az egyesülettől két légiósunk, a cseh Jana Šustková és a szlovén Dominika Mrmolja, és ugyancsak nem lesz csapatunk keretének Hlogyik Petra, Horváth Gréta illetve Polics Tímea. Az ő játékukat, illetve segítségüket nagyon köszönjük, sok szép sikert kívánunk nekik a jövőben.

Összességében kijelenthető tehát, hogy a játékoskeretünk nagy része egyben marad, hiszen az idei szezonból nem kevesebb, mint tizenhárom játékosra a következő szezon során is számíthatunk. A 2022/23-as szezon további erősítéseivel kapcsolatban hamarosan további hírekkel jelentkezünk."

A rovat további hírei: Sport

Vereség az első edzőmeccsen

Vereség az első edzőmeccsen

2022. jún. 24.

Az NB I-es MOL Fehérvár FC ellen csak lehetőségekig jutott a Dunaújváros FC labdarúgó csapata, a gólokat viszont a vendégek rúgták a két gárda edzőmeccsén ma délután.

Javított helyezésén a válogatott

Javított helyezésén a válogatott

2022. jún. 24.

A magyar válogatott három helyet javítva a 37. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján, amelyet változatlanul Brazília vezet.

Véghajrá előtt a kupában

Véghajrá előtt a kupában

2022. jún. 24.

Már csak két találkozó van hátra a 20. Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat csoportköréből.

DSTV: sikeres szereplés

DSTV: sikeres szereplés

2022. jún. 23.

Az előzetes elvárásoknak megfelelően sikeres szezont zártak a FOX SE kötelékébe tartozó sportolók. Az elért eredményekről, valamint a szezon hátralévő részében esedékes feladatokról beszélgettünk Gyetvai Balázs és Mészáros Márk edzőkkel. Hangkép.

Megváltott jegy az Eb-re

Megváltott jegy az Eb-re

2022. jún. 23.

Második helyen végzett Pupp Viktória a Kolozsváron megrendezett nemzetközi birkózó versenyen.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2022. jún. 23.

Hiába vezetett sokáig, a második félidőt elrontotta, így kikapott az olaszoktól a magyar női vízilabda válogatott a budapesti világbajnokság második csoportmérkőzésén.

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

2022. jún. 22.

Új néven, új vezetőedzővel vágnak neki a 2022/2023-as szezonnak a dunaújvárosi labdarúgók.