Farkas Johanna végleg Dunaújvárosba igazol

doszerk - 2022. május 16. 16:29

Az eddig kölcsönszerződés keretében Dunaújvárosban szereplő fiatal irányító távozik a Győr kézilabdázóitól, s végleg a DKKA felnőtt női együttesének játékosa lesz.

Kép: DO-archív

Mint az a Győri Audi ETO KC honlapján megjelent közleményből kiderült, Farkas Johanna 2013 óta tagja az ETO családnak és az elmúlt kilenc szezon során a korosztályos csapatokat végig járva kiemelkedő tehetségét bizonyítva kivívta a lehetőséget, hogy a Győri Audi ETO KC felnőtt csapatának tagja legyen. A klubvezetés Johanna fejlődését szem előtt tartva hozzájárult, hogy a fiatal irányító az élvonalban előbb a Boglári Akadémia – SZISE csapatában, majd az idei szezonban DKKA-ban szerepeljen kölcsönben. Egyesületünk vezetősége a junior válogatott irányítójának fejlődését és a lehető legtöbb játéklehetőséget is szem előtt tartva úgy döntött, hogy nem gondolkodik további kölcsönadásban, hanem hozzájárul a végleges átigazoláshoz.

"Farkas Johanna ugyan még csak most töltötte be 20. életévét, azonban már eddig is bizonyította tehetségét. Egyike azon győri neveléseknek, akik teljesítményükkel kivívták Győrben a felnőtt csapatban való szereplés jogát. Az elmúlt években a korosztályos magyar válogatottakat vezette sikerre, teljesítményére joggal lehetünk büszkék. Elérkezett az a pillanat, amikor kölcsönadás helyett végleg eligazol nevelőegyesületéből. Bízom benne, hogy a Dunaújváros Kohász Kézilabda Akadémia játékosaként fejlődése továbbra is töretlen lesz. Ezúton is sok sikert kívánok a jövőbeni pályafutásához." – nyilatkozta Görbicz Anita, a Győri Audi ETO KC elnöke.

"Köszönök mindent a Győri Audi ETO KC-nak az elmúlt évekért, sosem felejtem el az itt tanultakat. Tudtam, hogy egyszer eljön ez a pillanat is, amikor elhagyom nevelőegyesületemet, az ETO családot. Szeretnék sok sikert kívánni a klubnak, remélem egy nap nem csak ellenfélként térhetek majd vissza az Audi Aréna Győrbe." – mondta Farkas Johanna.

(Forrás: Győri Audi ETO KC)

A rovat további hírei: Sport

Vereség az első edzőmeccsen

Vereség az első edzőmeccsen

2022. jún. 24.

Az NB I-es MOL Fehérvár FC ellen csak lehetőségekig jutott a Dunaújváros FC labdarúgó csapata, a gólokat viszont a vendégek rúgták a két gárda edzőmeccsén ma délután.

Javított helyezésén a válogatott

Javított helyezésén a válogatott

2022. jún. 24.

A magyar válogatott három helyet javítva a 37. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján, amelyet változatlanul Brazília vezet.

Véghajrá előtt a kupában

Véghajrá előtt a kupában

2022. jún. 24.

Már csak két találkozó van hátra a 20. Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat csoportköréből.

DSTV: sikeres szereplés

DSTV: sikeres szereplés

2022. jún. 23.

Az előzetes elvárásoknak megfelelően sikeres szezont zártak a FOX SE kötelékébe tartozó sportolók. Az elért eredményekről, valamint a szezon hátralévő részében esedékes feladatokról beszélgettünk Gyetvai Balázs és Mészáros Márk edzőkkel. Hangkép.

Megváltott jegy az Eb-re

Megváltott jegy az Eb-re

2022. jún. 23.

Második helyen végzett Pupp Viktória a Kolozsváron megrendezett nemzetközi birkózó versenyen.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2022. jún. 23.

Hiába vezetett sokáig, a második félidőt elrontotta, így kikapott az olaszoktól a magyar női vízilabda válogatott a budapesti világbajnokság második csoportmérkőzésén.

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

2022. jún. 22.

Új néven, új vezetőedzővel vágnak neki a 2022/2023-as szezonnak a dunaújvárosi labdarúgók.