Gépjárművekből és garázsokból lopott – vádat emeltek ellene

Öcaline - 2022. május 23. 14:51

Nyolc ingatlanból, illetve gépjárművekből lopott – az elemelt értékekből tartotta fönn magát az a férfi, aki ellen vádat emelt a helyi ügyészség. Persze, bukó lett a vége.

A vádemelés tényéről a megyei főügyészség tudósította a DO-t; Jászberényiné dr. Király Teodóra sajtószóvivő tájékoztatása szerint a Dunaújvárosi Járási Ügyészség folytatólagosan kisebb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és további bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki garázsokból, gépjárművekből tulajdonított el értékeket – többnyire 2020 nyarán. 
A vádirat szerint a férfi 2019 májusa és 2020 júliusa között legális jövedelemmel, munkahellyel nem rendelkezett, magát bűncselekmények elkövetéséből tartotta fenn úgy, hogy az eltulajdonított tárgyak értékesítésével jutott jövedelemhez. 
A vádlott társával nyolc ingatlanból, garázsból, illetve gépjárművekből tulajdonított el, illetve kísérelt meg eltulajdonítani különböző ott talált értékeket, így laptopot, televíziót, szerszámokat, barkácsgépeket. Az ingatlanokba lakatlevágással, a garázsokba ajtófelfeszítéssel, a gépjárművekbe az ajtóra való rárúgással jutottak be. A zsákmány egy részét a helyszín közelében összekészítve hagyták, amelyet a nyomozó hatóság megtalált és lefoglalt – így az esetek többségében a lopással okozott kár megtérült. 

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint a sértettek által előterjesztett polgári jogi igények elbírálását indítványozta, erősítette meg a főügyészség összegzése.

(Illusztráció: FMRFK)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Meteo extra: harmadfokú riasztás hétfőtől

Meteo extra: harmadfokú riasztás hétfőtől

2022. jún. 24.

Közös közleményt adott ki a  Nemzeti Népegészségügyi Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság  – egyelőre négy napon át, hétfőtől csütörtökig él a riasztás. DO-tipp: F O L Y A D É K B E V I T E L!!!

Kész átverés show – most sajnos élőben

Kész átverés show – most sajnos élőben

2022. jún. 22.

Üdülni vágyókat ejtett tévedésbe és károsított meg egy férfi – üzletszerűen elkövetett csalás miatt emeltek vádat ellene. Nem volt túl komoly trükk – mégis működött!

Életet mentett a szénmonoxid-érzékelő Dunaújvárosban

Életet mentett a szénmonoxid-érzékelő Dunaújvárosban

2022. jún. 21.

Egy társasházi lakás fürdőszobájában riasztott a szén-monoxid-érzékelő hétfőn délután Dunaújvárosban. A helyszínre vezényelt lánglovagok magas szénmonoxid-értéket mértek, értesült a DO.

Házibuli után megverte az élettársát egy férfi

Házibuli után megverte az élettársát egy férfi

2022. jún. 20.

Súlyos testi sértés bűntette miatt emeltek vádat ellene. Brutális történet, na.

Kigyulladt egy társasházi lakás erkélye Dunaújvárosban

Kigyulladt egy társasházi lakás erkélye Dunaújvárosban

2022. jún. 20.

A tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a tüzet, adata hírül a megyei katasztrófavédelem honlapja. Gyorshír.

Rendőrkézen a futtatók

Rendőrkézen a futtatók

2022. jún. 17.

A négyfős elkövetői kör évekig kényszerített Dunaújvárosban prostitúcióra lányokat, akiktől elvették a bevételt.

Négy nap alatt három egységből lopott – de persze bukó a vége

Négy nap alatt három egységből lopott – de persze bukó a vége

2022. jún. 15.

Három ingatlanból különböző értékeket, készpénzt, de ég egy személyautót is elvitt a városban az a férfi, akinek letartóztatására most tett indítványt a Dunaújvárosi Járási Ügyészség. Kocsmatúra, másképp.