Gurisatti Gréta elköszönt, de mindig DFVE-játékos marad

spigott - 2022. május 3. 8:00

Érzelmes búcsút vett a dunaújvárosi uszodától, az elmúlt másfél évtizedben érte szurkolóktól a DFVE női vízilabdázóinak saját nevelésű kiválósága, Gurisatti Gréta, aki a következő szezonban már máshol folytatja pályafutását.

 

Mint arról korábban már beszámoltunk, tizennégy év után csapatot vált a DFVE női vízilabdázóinak saját nevelésű válogatott kiválósága, Gurisatti Gréta. Az olimpiai és Európa-bajnoki bronzérmes játékos rengeteg gyönyörű élménnyel ajándékozta meg a sportág dunaújvárosi szerelmeseit az elmúlt majd' másfél évtizedben, itt vált belőle meghatározó élvonalbeli, majd válogatott játékos, így, mint azt közösségi oldalán megjelent búcsúlevelében megfogalmazta, élete legnehezebb döntése volt, amikor arról határozott, hogy szeretné magát máshol is kipróbálni.

Egy búcsúnak azonban nem kell mindig szomorúnak lennie, s mivel Gréta nemcsak adott, hanem rengeteget kapott is az érte szurkolóktól, úgy döntött, hogy személyesen is elköszön a neki fontosaktól, ezért hétfőn délután második otthonában, a Fabó Éva Sportuszodában látta vendégül azokat, akik személyesen is el szerettek volna tőle búcsúzni, vagy megköszönni azt a rengeteg élményt, szép eredményt, melyet neki is köszönhetően ért el a DFVE női vízilabda csapata.

A megható "házi ünnepségen" természetesen többségben voltak a vízilabdázók, de a család és a barátok mellett ellátogatott az uszodába Pintér Tamás polgármester, valamint Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester is, akik ezúttal kettős szerepkörben, városvezetőként és szurkolóként is köszöntötték a búcsúzó kiválóságot.

Gréta könnyek között megfogalmazott búcsúbeszédében elmondta, őszintén kívánja mindenkinek, hogy egyszer átélhesse azt, amit most ő, hogy ennyien eljönnek miatta az uszodába:
– Amikor először voltam úszóedzésen, fel sem merült bennem, hogy pár meccs után már velem akarnak fotózkodni, vagy az aláírásomat kérik egy-egy közös képre. Szeretném, ha tudnátok, annak ellenére, hogy most úgy döntöttem, máshol folytatom pályafutásomat, én attól én ugyanúgy DFVE-játékos maradok, s nagyon bízom abban, hogy a jövőben is, ha bármikor találkozom veletek, ugyanúgy tudunk beszélgetni, mint eddig.

Ezt követően Pintér Tamás polgármester köszönt el játékosunktól, s mint azt megfogalmazta, egyszerre szomorú és büszke is egyben, hiszen Gréta személyében egy olyan játékost veszít el – remélhetőleg nem végérvényesen – a DFVE csapata, akik olyan erővel, bátorsággal és akarattal építette pályafutását, amit érdemes követni:
– Emellett persze büszkének kell lennünk arra, hogy Gréta személyében és az őt edző szakembereknek hála egy ilyen jó saját nevelésű játékost tudtunk adni az országnak és a világnak. Grétát mindannyian jó szívvel várjuk vissza, bízom abban, hogy pár év múlva újra együtt lehetünk, s akkor nem búcsúzunk, hanem újra együtt köszöntjük.

Végh Zoltán felvételei

Végezetül Kovács József edző elevenítette fel első találkozását Grétával, kiemelve, hogy tehetsége mellett hozzáállásának, akaratának köszönhette, hogy idáig eljutott, s ezzel együtt reményét fejezte ki abban is, hogy pályafutása jó példával szolgál a fiatalabb korosztály számára is.

A köszöntő beszédeket követően kisebb ajándékokkal lepte meg a neki kedves játékosokat, a csapat mellett és a csapatért dolgozó szakembereket kiválóságunk, majd jöhettek a mosolygós-könnyes közös utolsó képek, mert egy búcsú lehet egyszerre szomorú és a másik sikerének, akár előrébb lépésének köszönhetően örömmel teli is.

Köszönjük, Gréta, sok sikert – és visszavárunk!

A rovat további hírei: Sport

Átgázolt a Budaörsön a Kohász

Átgázolt a Budaörsön a Kohász

2024. okt. 20.

Parádés támadójátékkal aratott kiütéses, tizennégy gólos sikert a Budaörs elleni hazai bajnokin a DKKA női kézilabda csapata szombaton este.

Biztos sikernek örülhettek

Biztos sikernek örülhettek

2024. okt. 19.

Remek mentalitással, nagyon fegyelmezetten játszva aratott háromgólos győzelmet a Mad Dogs elleni hazai bajnokin a Dunaújváros Futsal együttese pénteken este.

A kétgólos előny sem volt elég az Acélbikáknak

A kétgólos előny sem volt elég az Acélbikáknak

2024. okt. 19.

Hiába a vezetés és az első játékrészben nyújtott jó játék, a második harmadtól jobban, fegyelmezettebben játszó Újpest is elvitte a három pontot a jégcsarnokból.

A továbbjutás kapujában a DFVE

A továbbjutás kapujában a DFVE

2024. okt. 19.

Fél lábbal már a legjobb négy között van a DFVE női vízilabda csapata a Magyar Kupában, miután a negyeddöntő első meccsén négy góllal nyert Szentesen.

DSTV: győztest hirdettek az ÚDL-ben

DSTV: győztest hirdettek az ÚDL-ben

2024. okt. 18.

Véget ért a Dunaújvárosi Darts Club saját szervezésű sorozatának az egyéni viadalsora. Az idei ÚDL egyéni nyertese Tömöri Tibor lett, míg a dobogó második fokára Kiss Péter, a harmadikra pedig Füzesi Zsolt állhatott fel. Hangkép.

Hazai meccs előtt az Acélbikák

Hazai meccs előtt az Acélbikák

2024. okt. 18.

Idén már másodszor lép pályára az Újpest ellen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában.

DSTV: sporttal ünnepelték a szép jubileumot

DSTV: sporttal ünnepelték a szép jubileumot

2024. okt. 17.

Az idei volt az 50. elkezdett tanév a DSZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium életében. A jeles jubileum alkalmából nagyon sok programmal készül az iskola – a sportos vonal nyitánya pedig a Rudas50 Kupa elnevezésű sportesemény volt. Hangkép.