Gyereknapi kavalkádok itt is, ott is, mindenütt is

Öcaline - 2022. május 27. 16:09

Több helyszínen is gyermeknapi eseményekkel csalogatják a családokat vasárnap: összeállításunkban az önkormányzati kínálat mellett a katolikus közösség és a tűzoltóság programja szerepel – meg persze a városjáró kísvonat!

Május utolsó vasárnapja gyermeknap – ez alkalomból a Munkásművelődési Központ és a valaha Vidámpark területe is különféle programokkal várja a kicsiket és a nagyokat május 29-én, vasárnap, adta hírül a város hivatalos oldala.

Színes programmal csalogatnak

Az MMK udvarán 10 órától egyebek mellett például kézműves foglalkozásokkal, arc- és hennafestéssel, hajfonással, valamint különféle fa- és sportjátékokkal, ugrálóvárral és  várják a látogatókat. A kicsik rendőr és tűzoltó autóval találkozhatnak, valamint rendőrkutya-bemutató is szerepel a kínálatban. A NépmesePont sem marad üresen, hiszen itt minden órában mesél Erika néni, míg a Süss Nagyi! verseny eredményhirdetése előtt végig kóstolhatják a nagymamák által készített süteményeket. Zárásként szabadtéri koncerten vehetnek rész a Lara Mesék Zenekarral.
A volt Vidámpark területén 9 órakor kezdődik a kavalkád, a családokat vásárral, arcfestéssel, játékokkal és vidámparkkal csalogatják, de sportvetélkedő, bográcsozás és bűvész show is színesíti a kínálatot, míg a program zárásaként a SobrieBoogie akusztikus együttes, valamint a Groovehouse produkcióját hallhatják és láthatják a kilátogatók vasárnap este.

Figyelem, fontos: vasárnap 10 és 18 óra között ingyenes kisvonat jár az MMK és a Kalandpark között, a gyermeknapi programok két helyszínén. Minden dunaújvárosit nagy szeretettel várnak a nem mindennapi vonatozásra! A megállókat a mellékelt képen jelölték a szervezők!

Gyereknap a nagytemplomban

Különleges kínálattal készül a gyereknapra a dunaújvárosi római katolikus közösség – a Krisztus Király Főtemplomban szerveznek színes programot vasárnap. A közösség 15 órai kezdettel várja a város és környéke legkisebbjeit a számukra szervezett nyilvános és ingyenes programokra, a főtemplom környezetébe. Az idei kínálatban a vezérprogram a fővárosi Manócska Társulat gyermekeknek szánt interaktív meséje lesz, az altemplom aulájában 16 órától. A társulat előadása elsősorban az óvodásokat és a legkisebb általános iskolásokat célozza meg a Breki és Varangyka kirándulni megy című interaktív mese szerint hallgathatnak történetet a gyermekek az erdő védelméről és a mozgás fontosságáról. Immáron három gyermekes édesanyaként tér vissza a szülővárosába erre az előadásra Kolozsváry-Kissné Papp Judit, aki korábban a Móricz, majd a Bánki diákja volt, később pedig Zsámbékon végzett tanítóképző főiskolát.
Ezen felül a plébánia pedagógusai és önkéntesei gyermekeknek szánt programokkal, nagytemplomi körbevezetéssel 15 órától), táncházzal és tánctanítással 17 órától), pillecukor sütéssel, kegytárgybolt nyitva tartással várják a főtemplom körül a gyermeknapon idelátogatókat, rossz idő esetén pedig az altemplom közösségi termeiben. 

Kaput nyit a tűzoltóság

A gyerekekről szól május utolsó vasárnapja. Ebből az alkalomból a katasztrófavédelemnél ismét megnyílnak a tűzoltóságok kapui, tudatta Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, megyei katasztrófavédelmi szóvivő. Fejér megyében a dunaújvárosi és a sárbogárdi hivatásos tűzoltóságot, valamint a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrsöt kereshetik fel a gyerekek a szüleikkel, kísérőikkel. 
Az elmúlt években a járvány miatt nem tudták fogadni a gyerkőcöket, azonban most újra megismerkedhetnek a vendégek a tűzoltók izgalmas életével – a programok minden helyszínen 10 órától egészen 16 óráig várják az érdeklődőket. Így természetesen a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság Tűzoltó utca 1. cím alatti bázisán is szélesre tárják a kaput a gyerekek és kísérőik előtt!

Programban nem lesz hiány – jó szórakozást a gyereknapon mindenkinek!

(Címlap- és nyitóképünk illusztráció, a kisvonatos útvonalterv forrása: dunaujvaros.hu)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

2024. ápr. 24.

Sokan vannak, akik imádnak olvasni – ők azok, akik folyton folyvást gyarapítják könyvgyűjteményüket. Talán nekik nincs is szükségük tanácsra azzal kapcsolatban, mi legyen a következő mű, amit a kosárba raknak. (X)

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

2024. ápr. 23.

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)

DSTV: a gumicsere hetei

DSTV: a gumicsere hetei

2024. ápr. 22.

Amint a hőmérséklet tartósan 7 fok fölé emelkedik, itt a gumicsere szezonja, derül ki a DSTV összeállítása. E hetekben érdemes a téli abroncsokat nyári szettekre cserélni – minden további fontos részlet kiderül Matticza Krisztián műhelyében. Hangkép.

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

2024. ápr. 21.

Svájc úthálózata kifejezetten modernnek számít. Az ország minden nagyobb városa megközelíthető autópályán keresztül, csakúgy, mint a látnivalók többsége. (X)