Jól hajrázott a DPASE

spigott - 2022. május 15. 19:39

Hátrányból fordítva aratott 2-1-es győzelmet az Iváncsa elleni megyei rangadón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a stadionban ma délután.

Hazai környezetben, az Iváncsa elleni találkozóval folytatta az NB III Közép Csoportjának küzdelmeit a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata ma délután öt órától, s a Dabas-Gyón otthonában elszenvedett vereség után egyértelműen a javítás reményében vágtak neki játékosaink az összecsapásnak.

Melynek már az első percében megszülethetett volna a vendégek vezető találata, ám fehér ziccerét óriási bravúrral védte Pokorni kapus. Három perccel később Jakab lőhetett jó helyzetből, s ekkor az iváncsai hálóőr, Varga mutatott be nagy védést, s ekkor azt gondolhattuk, hogy látványos csatát hoz az első felvonás. A két nagy helyzet után azonban visszább álltak a felek, jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, s bár valamelyest az Iváncsa játszott fölényben, újabb lehetősége már egyik gárdának sem volt a vezetés megszerzésére. A mieink a játékrész derekától kezdték magukhoz ragadni az irányítást, egyre többet járt dunaújvárosi lábakon a labda, de egy távoli Jakab-lövésen kívül nem sikerült komoly helyzetet kialakítani, így a szünethez érve reális volt a gól nélküli döntetlen.

A második etapra lényegesen elszántabban jött ki együttesünk, azonnal magához ragadta a kezdeményezést, ám elég volt egyetlen védelmi megingás, s a leshatáron kilépő Suszter Márk megszerezte a vezetést a vendégeknek az 51. percben (0-1). A gól után visszább állt az Iváncsa, míg dr. Dobos Barna cserékkel igyekezett frissíteni együttesén, s ez jó döntésnek is bizonyult, mert sorozatban jöttek a hazai ziccerek, ám hiába szerezhetett volna gólt, Jakab, Petró, Szepessy, majd huszti is, rendre hiba csúszott az irányzékba.

A 77. percben viszont már semmi nem mentette meg a vendégeket, mert Tóth Ákost akasztották a tizenhatoson belül, s a megítélt büntetőt Papp Máté magabiztosan gólra váltva kiegyenlített (1-1). Öt perccel később ismét Tóth és Papp volt a főszereplő, mert előbbi beadását kézzel blokkolták a tizenhatoson belül a vendégek, s az újabb jogos tizenegyeshez ismét Papp állt oda, s mivel ezt sem hibázta el, már a DPASE örülhetett a 2-1-es vezetésnek.

Végh Zoltán felvételei

A véghajrában Tóth újabb feldöntésére már nem mert ismét tizenegyest adni a játékvezető, majd a fejüket vesztő iváncsai játékosok közül előbb Szellákot, majd Aradit is kiállította a spori, így a jól hajrázó dunaújvárosi alakulat végül 2-1-es győzelemmel zárta a megyei rangadót, s továbbra is van még esélye arra, hogy megszerezze a bajnokság második helyét.

DPASE - Iváncsa KSE 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Papp 2, ill.: Suszter 1

DPASE: Pokorni - Molnár, Tölgyesi, Bozsoki, Báló - Dorogi (Székely), Papp, Novák (Tóth) - Jakab, Szepessy, Petró (Kesztyűs). Vezetőedző: dr. Dobos Barna.

A rovat további hírei: Sport

Visszatér a balhátvéd

Visszatér a balhátvéd

2022. júl. 07.

A 29 éves Galambos Ádám korábban tagja volt a dunaújvárosi labdarúgók NB I-be feljutott csapatának is.

Három dunaújvárosi az Eb-keretben

Három dunaújvárosi az Eb-keretben

2022. júl. 07.

A DKSE versenyzői közül Kovács Zsófia mellett Mayer Gréta és Makovits Mirtill is bekerült a magyar női tornász válogatott Európa-bajnokságra utazó keretébe.

DSTV: táborban a röplabdázók

DSTV: táborban a röplabdázók

2022. júl. 06.

Négyhetes napközis tábort szerveztek a DSE Röplabda Akadémia edzői a fiataloknak. A kezdeményezésnek a Gárdonyi iskola biztosít helyszínt, ahol a gyerekekre a röplabda mellett számos kiváló program és elfoglaltság is vár. Hangkép.

Döntetlen az edzőmeccsen

Döntetlen az edzőmeccsen

2022. júl. 06.

Az első felvonásban a DFC, a másodikban a Budaörs szerzett két gólt, így döntetlennel ért véget labdarúgóink ma délelőtti edzőmeccset a stadionban.

Biztos siker a csoportrangadón

Biztos siker a csoportrangadón

2022. júl. 06.

Bár még egy meccs hátravan, már megnyerte csoportját a dunaújvárosi Sümegi Virággal felálló U19-es magyar női vízilabda válogatott az Európa-bajnokságon.

Megvan a DKKA sorsolása

Megvan a DKKA sorsolása

2022. júl. 05.

Hazai pályán kezdi, s Debrecenben fejezi be a bajnoki küzdelmeket a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a 2022/2023-as szezonban.

Gosztonyi András Dunaújvárosba szerződött

Gosztonyi András Dunaújvárosba szerződött

2022. júl. 05.

A korábbi U20-as világbajnoki bronzérmes Gosztonyi András a Dunaújváros FC labdarúgóinál folytatja pályafutását.