Dunaújváros Hetilap

Jótékony macitárlat a Civilházban

Öcaline - 2022. május 13. 10:58

Minden, ami Maci – ezzel a beszédes címmel nyílik jótékonysági kiállítás a Római körúti bázison hétfőn délután. Mindenkit vár Medve asszony, Medve úr, Micimackó és a többiek!

A legkisebbektől a legnagyobbakig, kortól és nemtől függetlenül minden macikedvelőt vár a Római körúti Civilház – méghozzá egy különleges kiállítással , árulta el a DO-nak Törő Anikó, a bázis vezetője:
– Intézményünk egy sorozatot tervez amatőr művészek alkotásai, civil közösségek, gyűjtők kincsei felvonultatására – az első állomásként Ricsli Sándorné mutatja be kincseit Minden, ami Maci címmel! A kiállításban mintegy 800 különböző életkorú, anyagú és nagyságú mackót láthatnak az érdeklődők – valóban különleges kollekció, személy szerint is nagyon remélem, hogy elnyeri a látogatók tetszését.
A honlapunkhoz eljuttatott meghívó szerint a jótékony célú kiállítás során Medve Asszony, Medve Úr, Micimackó és barátai meghívják a városlakókat a legkisebbtől a legnagyobbig egy rövid, ámde annál érdekesebb mackó körútra. A Római körút 36/b. alatti civilházban látható tárlat megnyitója május 16-án, hétfőn 16 órakor kezdődik, a vendégek Széder Ildikó Életpálya-emlékérmes pedagógus tárlatvezetésével ismerkedhetnek a kiállítás kincseivel. 
A jótékony célú kiállítás fővédnöke Motyovszki Mátyás önkormányzati képviselő, aki azt is elárulta, hogy az egész sorozatot egy közös – és nagyon is közösségi – cél megvalósításának szentelik: 
– A macikiállítás ingyenes, de támogatásokat elfogadunk, a későbbi alkalmakon licitálásokat és egyéb akciókat is tervezünk, mindezt pedig egyetlen cél érdekében: a bevétel a Rudas Alapítvány számláját gyarapítja, mégpedig azzal a nemes szándékkal, hogy az iskola udvarán egy, alkalmanként a városrész lakói előtt is megnyíló közösségi teret alakítsanak ki. Most is arra biztatok minden jó szándékú támogatót, hogy segítsen a terv megvalósításában! 
De vissza a sorozatnyitóhoz: a mackók világának megismerésére május 17-én, kedden kezdődően szeretettel várják az óvodás csoportokat, illetve az alsó tagozatos nebulókat – akiknek meglepetéssel is készülnek –, ám a csoportos vendégjáráshoz bejelentkezés szükséges Törő Anikónál létszám és időpont megjelöléssel a 30/536-0959-es számon. Egyénileg a kiállítás május 27-ig látogatható, minden hétköznap 14.30-tól 16.30-ig.

Sok maci egy helyen? Nincs jobb móka – ott a helyed, brumm!

(A fotó illusztráció)

A rovat további hírei: Közélet

Monstre közgyűlésre készülhetnek a képviselők

Monstre közgyűlésre készülhetnek a képviselők

2022. máj. 18.

A nyílt ülésen több mint 40, zárt ajtók mögött további 1 tétel szerepel a közgyűlés napirendjén – az önkormányzat képviselői a Városháza közgyűlési termében tanácskoznak csütörtökön délelőtt.

Jótékony maciözön a Civilházban (galériával)

Jótékony maciözön a Civilházban (galériával)

2022. máj. 18.

Minden, ami Maci – ezzel a sokatmondó címmel nyílt kiállítás a Római körúti bázison hétfőn délután. A tárlat egy jótét sorozat első állomása, mintegy 800 mackót láthatnak a vendégek!

DSTV: technikumi lomtalanítás

DSTV: technikumi lomtalanítás

2022. máj. 18.

A tavaszi időszak utolsó lomtalanításáról tudósít a DSTV összeállítása. A Technikum II. városrészben szervezték az elektronikus hulladékgyűjtéssel kiegészített akciót a hét végén. Hangkép.

Adj vért mozijegyért – és ments meg a Kultikban három életet!

Adj vért mozijegyért – és ments meg a Kultikban három életet!

2022. máj. 17.

Rendhagyó helyszín, rendkívüli akcióval körítve, az önkéntes segítségnyújtás jegyében: a Kultik Dunaújváros lesz a következő véradás helyszíne – csütörtökön várják a mozi hőseit!

Közösen keresik a megoldást

Közösen keresik a megoldást

2022. máj. 16.

Régóta okoz gondot Dunaújvárosban az 5-ös körzetben a Köztársaság utcában a zöldterületen áthajtó, járdára felálló áruszállító kamionok jelenléte. Raduka Zsuzsanna, a körzet képviselője az önkormányzat munkatársaival és az érintettekkel a helyszínen járt, hogy közösen keressenek megoldást a problémára. 

EpiPen injekciókkal segített és egyedülálló városi összefogást tervez a Duna Plazma az ovisok részére!

EpiPen injekciókkal segített és egyedülálló városi összefogást tervez a Duna Plazma az ovisok részére!

2022. máj. 15.

A februári nyitány óta egyre népszerűbb Duna Plazma az elmúlt hónapokban több közösségi kezdeményezéssel, támogatással rukkolt elő, a napokban extra akciókkal kényeztette a plazmaadókat, de most minden eddiginél nagyobb akcióval várja a segítőket. (X)

Közös erővel szépítik tovább Szabó Zsolt körzetét

Közös erővel szépítik tovább Szabó Zsolt körzetét

2022. máj. 14.

Az elmúlt időszakban kapott lakossági megkeresésekről tartott körzetbejárást Szabó Zsolt alpolgármester, a 6-os számú választókörzet önkormányzati képviselője. A képviselő beszámolt arról is, hogy számos helyen megindultak a munkálatok a korábbi körzetbejárásokon megbeszéltek szerint.