Két román embercsempész bukott az M6-os sztrádán

Öcaline - 2022. május 24. 8:08

Hét külföldit szállítottak, a Budapest felé vezető oldalon csípték el őket hajnali 2 óra előtt. Embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt kezdtek eljárást ellenük.

Embercsempészek elfogásáról tudósított a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata. A szóvivői összegzés szerint a főkapitányság járőrei az M6-os autópálya 57-es kilométerszelvényében, a Budapest felé vezető oldalon ellenőriztek a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztálya jelzése alapján egy román honosságú személygépkocsit 1 óra 55 perc körül. A járművet egy 27 éves román állampolgár vezette, az intézkedés során a gépkocsiban a jármű vezetőjén kívül egy 32 éves szintén román állampolgárságú férfi utazott, valamint hét férfi, akik közül öt pakisztáni, egy afgán, és egy indiai származásúnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Ezért őket az egyenruhások a két embercsempésszel együtt elfogták és előállították a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra.

A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az utasok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakíséréséről – a két román férfival szemben őrizetbe vételük mellett embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt kezdtek eljárást.

Az összegzés nyomatékos figyelmeztetéssel ér véget: az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő!

(Fotó: FMRFK)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Meteo extra: harmadfokú riasztás hétfőtől

Meteo extra: harmadfokú riasztás hétfőtől

2022. jún. 24.

Közös közleményt adott ki a  Nemzeti Népegészségügyi Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság  – egyelőre négy napon át, hétfőtől csütörtökig él a riasztás. DO-tipp: F O L Y A D É K B E V I T E L!!!

Kész átverés show – most sajnos élőben

Kész átverés show – most sajnos élőben

2022. jún. 22.

Üdülni vágyókat ejtett tévedésbe és károsított meg egy férfi – üzletszerűen elkövetett csalás miatt emeltek vádat ellene. Nem volt túl komoly trükk – mégis működött!

Életet mentett a szénmonoxid-érzékelő Dunaújvárosban

Életet mentett a szénmonoxid-érzékelő Dunaújvárosban

2022. jún. 21.

Egy társasházi lakás fürdőszobájában riasztott a szén-monoxid-érzékelő hétfőn délután Dunaújvárosban. A helyszínre vezényelt lánglovagok magas szénmonoxid-értéket mértek, értesült a DO.

Házibuli után megverte az élettársát egy férfi

Házibuli után megverte az élettársát egy férfi

2022. jún. 20.

Súlyos testi sértés bűntette miatt emeltek vádat ellene. Brutális történet, na.

Kigyulladt egy társasházi lakás erkélye Dunaújvárosban

Kigyulladt egy társasházi lakás erkélye Dunaújvárosban

2022. jún. 20.

A tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a tüzet, adata hírül a megyei katasztrófavédelem honlapja. Gyorshír.

Rendőrkézen a futtatók

Rendőrkézen a futtatók

2022. jún. 17.

A négyfős elkövetői kör évekig kényszerített Dunaújvárosban prostitúcióra lányokat, akiktől elvették a bevételt.

Négy nap alatt három egységből lopott – de persze bukó a vége

Négy nap alatt három egységből lopott – de persze bukó a vége

2022. jún. 15.

Három ingatlanból különböző értékeket, készpénzt, de ég egy személyautót is elvitt a városban az a férfi, akinek letartóztatására most tett indítványt a Dunaújvárosi Járási Ügyészség. Kocsmatúra, másképp.