Dunaújváros Hetilap

Kikapcsolódási lehetőségek Dunaújváros önkormányzatának jóvoltából

Terdik Péter - 2022. május 22. 7:44

Az önkormányzat számos üdülője várja a kikapcsolódásra vágyókat – nem csak a Szalki-szigeten! Az önkormányzat tulajdonában további három üdülő is van: Siófok-Balatonszabadin, Harkányban, illetve Balatonkenesén, ezek a szálláshelyek pedig jutányos áron bárki számára elérhetők.

Fontos tudnivaló, hogy bár szállást bárki foglalhat, a feltüntetett kedvezményeket csak az önkormányzat dolgozói, illetve közvetlen hozzátartozóik (házastárs, élettárs, gyermek, örökbefogadott és nevelt gyermek, unoka, továbbá az igénylő édesanyja, édesapja és testvére) vehetik igénybe. Foglalni minden esetben a következő elérhetőségen lehet: 

Szalki-sziget kemping (DVG Zrt.) 
Email: szallas@dvgzrt.hu 
Vezetékes telefon: 25 / 551 410 
Nyitva tartás (és foglalás utáni fizetés): minden nap 07:00-19:00 között a kemping recepcióján. 

Balatonkenese 

A balatonkenesei üdülőbe 2022. június 1-szeptember 30-ig kellemes, nyugodt környezetben, a Balaton partjától mindösszesen 300 méterre várják az érdeklődőket. A vendégek 11 db 4-6 személyes faházak közül választhatják ki a számukra legszimpatikusabb lakrészt. Minden faház önellátáshoz szükséges felszereltséggel rendelkezik. A kiépített szalonnasütő mellett az üdülőt zárt kert veszi körül, ahol a gyerekek számára egy korszerűsített játszótér is rendelkezésre áll. A szállást Széchenyi Pihenőkártyával (SZÉP) is lehet fizetni. 
Gerendás ház 18.000 Ft/éj + IFA
Felújított házak 15.000 Ft/éj + IFA
Régebbi házak 10.000 Ft/éj + IFA 

Harkány – Berek utca 52 

A harkányi szálláshely 2 különálló 4 férőhelyes lakrésszel várja vendégeit május 1-szeptember 30. közötti időszakban. A lakrészek 2-2 szobával, fürdőszobával és egy teljesen felszerelt konyhával rendelkeznek. A Harkányi Gyógy- és Strandfürdő körülbelül 15 perces sétával közelíthető meg az üdülőtől. Gépjárműhasználat esetén a látogatók igénybe vehetik a Harkány Vendégkártyát, mellyel kedvezményes áron is parkolhatnak egyéb előnyök mellett. Az árak az áfát tartalmazzák, az idegenforgalmi adót (IFA 500 Ft) külön kell megfizetni. Széchenyi Pihenőkártyával (SZÉP) is lehet fizetni. 
A szállásdíj külsősöknek 8.500 Ft/nap/lakrész 
Kedvezménnyel: 5.000 Ft/nap/lakrész

Siófok Türr István utca 3./Balatonszabadi 

A Balaton partjától mindössze 300 méterre található üdülő 11 szobából áll. A kétszemélyes (pótágyazható) szobákat május 1-től szeptember 30-ig lehet igénybe venni. Az üdülő rendelkezik egy modern közös konyhával, amely az önellátáshoz szükséges felszereltséggel rendelkezik. A szobák TV-vel és hűtőszekrénnyel vannak felszerelve. A szálláshely kertjében hinta, ping-pong asztal, valamint kiépített szalonnasütő hely várja a nyaralókat. A gépjárművel érkező vendégek korlátozott számban parkolót is igénybe vehetnek. A díjszabás a következőképp alakul:
Szobaár     15.000 Ft/éj + IFA
Gyermek szoba 10-18 év között     10.000 Ft/éj + IFA
Kedvezményes szállásdíj:
Szobaár     11.000 Ft/éj + IFA
Gyermek szoba 10-18 év közöt    7.000 Ft/éj + IFA
Az idegenforgalmi adó mértéke (IFA) 400 forint, fizetni Széchenyi Pihenőkártyával (SZÉP) is lehet. 

Szalki-sziget kemping 

A település határain belül pedig továbbra is kemping várja az érdeklődőket, amely díjszabását és használatának legfontosabb tudnivalóit Dunaújváros MJV hivatalos oldalán, a polgármesteri hivatal – Üdülési lehetőség menüpont alatt tekinthetik meg a leendő látogatók. 
Fontos tudnivaló, hogy a feltüntetett szálláshelyek 3 évesnél fiatalabb gyermek esetében ingyenesek, a feltüntetett árak az étkezés díját nem tartalmazzák. További részleteket az önkormányzat hivatalos oldalán olvashatnak a kikapcsolódásra vágyók.
 

A rovat további hírei: Közélet

"Mi nem szemetelünk!" – itt a részletes felhívás

"Mi nem szemetelünk!" – itt a részletes felhívás

2022. okt. 01.

A közelmúltban szárba szökkent önkormányzati kezdeményezés célja, hogy aktivizálja a helyi erőket – bevallottan "A tiszta Dunaújvárosért!” jelszavával! Felhívás.

Mától lehet avart és kerti huladékot égetni, de csak szerdánként és péntekenként!

Mától lehet avart és kerti huladékot égetni, de csak szerdánként és péntekenként!

2022. okt. 01.

Több fontos előírás és tilalom, valamint néhány jelentős kérés kapcsolódik az éppen ma kezdőd periódushoz.

Vadállatok a városban: szerencsére nincs okunk az aggodalomra

Vadállatok a városban: szerencsére nincs okunk az aggodalomra

2022. szep. 30.

Az elmúlt hetekben rendre megjelentek a Dunaújvároshoz köthető közösségi médiafelületeken a róka és nyest észlelésekről szóló bejegyzések. Az eseményeket figyelemmel követik a városvezetők, sajtótájékoztatót is tartottak a legfontosabb tudnivalókról. 

Népszámlálás: segíti az önkitöltést az önkormányzat

Népszámlálás: segíti az önkitöltést az önkormányzat

2022. szep. 30.

Az idei népszámlálás  menetrendje szerint először október 1. és október 16. között, az internetes önkitöltési időszakban az adatszolgáltatók kizárólag interneten keresztül, önállóan tölthetik ki a népszámlálási kérdőíveket. Az önkormányzat segít!

Távhő: újabb fórumot rendeztek a költségosztásról

Távhő: újabb fórumot rendeztek a költségosztásról

2022. szep. 29.

A költségosztás volt a témája annak a fórumnak, amit a DVG Zrt. hívott össze kedd délutánra a Kultik Moziba. A távhőszolgáltató tavaly óta negyedszer hívta össze a közös képviselőket és lakásszövetkezeti vezetőket annak érdekében, hogy a távhőelszámolás során érvényesüljön a költségosztás. 

Idén is virágba borult városunk (galériával)

Idén is virágba borult városunk (galériával)

2022. szep. 29.

Idén 23. alkalommal hirdette meg az önkormányzat a Virágos Dunaújvárosért versenyt – nyolc kategóriában várták a nevezéseket, de díjazták az „Első Fecskéket” és a jubiláló virágosítókat is. 

Ünnepi áldás és templomjárás a katolikus közösségben

Ünnepi áldás és templomjárás a katolikus közösségben

2022. szep. 29.

A hittanos gyermekek megáldásával és a nyitott templomok napjának programja keretében szervezett bemutatóval kezdték a római katolikusok a tanévet.