Dunaújváros Hetilap

Kikapcsolódási lehetőségek Dunaújváros önkormányzatának jóvoltából

Terdik Péter - 2022. május 22. 7:44

Az önkormányzat számos üdülője várja a kikapcsolódásra vágyókat – nem csak a Szalki-szigeten! Az önkormányzat tulajdonában további három üdülő is van: Siófok-Balatonszabadin, Harkányban, illetve Balatonkenesén, ezek a szálláshelyek pedig jutányos áron bárki számára elérhetők.

Fontos tudnivaló, hogy bár szállást bárki foglalhat, a feltüntetett kedvezményeket csak az önkormányzat dolgozói, illetve közvetlen hozzátartozóik (házastárs, élettárs, gyermek, örökbefogadott és nevelt gyermek, unoka, továbbá az igénylő édesanyja, édesapja és testvére) vehetik igénybe. Foglalni minden esetben a következő elérhetőségen lehet: 

Szalki-sziget kemping (DVG Zrt.) 
Email: szallas@dvgzrt.hu 
Vezetékes telefon: 25 / 551 410 
Nyitva tartás (és foglalás utáni fizetés): minden nap 07:00-19:00 között a kemping recepcióján. 

Balatonkenese 

A balatonkenesei üdülőbe 2022. június 1-szeptember 30-ig kellemes, nyugodt környezetben, a Balaton partjától mindösszesen 300 méterre várják az érdeklődőket. A vendégek 11 db 4-6 személyes faházak közül választhatják ki a számukra legszimpatikusabb lakrészt. Minden faház önellátáshoz szükséges felszereltséggel rendelkezik. A kiépített szalonnasütő mellett az üdülőt zárt kert veszi körül, ahol a gyerekek számára egy korszerűsített játszótér is rendelkezésre áll. A szállást Széchenyi Pihenőkártyával (SZÉP) is lehet fizetni. 
Gerendás ház 18.000 Ft/éj + IFA
Felújított házak 15.000 Ft/éj + IFA
Régebbi házak 10.000 Ft/éj + IFA 

Harkány – Berek utca 52 

A harkányi szálláshely 2 különálló 4 férőhelyes lakrésszel várja vendégeit május 1-szeptember 30. közötti időszakban. A lakrészek 2-2 szobával, fürdőszobával és egy teljesen felszerelt konyhával rendelkeznek. A Harkányi Gyógy- és Strandfürdő körülbelül 15 perces sétával közelíthető meg az üdülőtől. Gépjárműhasználat esetén a látogatók igénybe vehetik a Harkány Vendégkártyát, mellyel kedvezményes áron is parkolhatnak egyéb előnyök mellett. Az árak az áfát tartalmazzák, az idegenforgalmi adót (IFA 500 Ft) külön kell megfizetni. Széchenyi Pihenőkártyával (SZÉP) is lehet fizetni. 
A szállásdíj külsősöknek 8.500 Ft/nap/lakrész 
Kedvezménnyel: 5.000 Ft/nap/lakrész

Siófok Türr István utca 3./Balatonszabadi 

A Balaton partjától mindössze 300 méterre található üdülő 11 szobából áll. A kétszemélyes (pótágyazható) szobákat május 1-től szeptember 30-ig lehet igénybe venni. Az üdülő rendelkezik egy modern közös konyhával, amely az önellátáshoz szükséges felszereltséggel rendelkezik. A szobák TV-vel és hűtőszekrénnyel vannak felszerelve. A szálláshely kertjében hinta, ping-pong asztal, valamint kiépített szalonnasütő hely várja a nyaralókat. A gépjárművel érkező vendégek korlátozott számban parkolót is igénybe vehetnek. A díjszabás a következőképp alakul:
Szobaár     15.000 Ft/éj + IFA
Gyermek szoba 10-18 év között     10.000 Ft/éj + IFA
Kedvezményes szállásdíj:
Szobaár     11.000 Ft/éj + IFA
Gyermek szoba 10-18 év közöt    7.000 Ft/éj + IFA
Az idegenforgalmi adó mértéke (IFA) 400 forint, fizetni Széchenyi Pihenőkártyával (SZÉP) is lehet. 

Szalki-sziget kemping 

A település határain belül pedig továbbra is kemping várja az érdeklődőket, amely díjszabását és használatának legfontosabb tudnivalóit Dunaújváros MJV hivatalos oldalán, a polgármesteri hivatal – Üdülési lehetőség menüpont alatt tekinthetik meg a leendő látogatók. 
Fontos tudnivaló, hogy a feltüntetett szálláshelyek 3 évesnél fiatalabb gyermek esetében ingyenesek, a feltüntetett árak az étkezés díját nem tartalmazzák. További részleteket az önkormányzat hivatalos oldalán olvashatnak a kikapcsolódásra vágyók.
 

A rovat további hírei: Közélet

Átadták a várva várt ADU parkolókat

Átadták a várva várt ADU parkolókat

2022. jún. 24.

Többhetes előkészületeket és munkálatokat követően a városlakók már birtokba is vehetik a volt ADU iskola mögötti területen kialakított parkolókat. Az elkészült beruházás jelentőségéről Pintér Tamás polgármester, Barta Endre a körzet képviselője és Novák Istvánné Katica önkormányzati képviselőjelölt számolt be. 

Igazi fesztiválhangulattal várta a plazmaadókat a Duna Plazma

Igazi fesztiválhangulattal várta a plazmaadókat a Duna Plazma

2022. jún. 24.

Ahogy azt a plazmaadók megszokhatták, újabb vidám hangulatú extra nappal készültek az egészségügyi centrum dolgozói a zene világnapja alkalmából kedden – a nap fő témája ezúttal a fesztivál és a hozzá tartozó partihangulat volt. (X)

Az igényektől a teljesítésig – tervezhető fejlesztések a 6-os körzetben

Az igényektől a teljesítésig – tervezhető fejlesztések a 6-os körzetben

2022. jún. 23.

Hamarosan élesedik az az online felület, amely egyszerre gyűjti össze a lakosság fejlesztési igényeit, valamint folyamatosan tájékoztatást nyújt a megvalósult tervekről. Kísérleti jelleggel a 6-os választókörzetre fókuszálnak, de ha beválik, az egész városra kiterjeszthetik a rendszert.

KÖSZ, Hankook! – önkénteseket várnak az arborétumba

KÖSZ, Hankook! – önkénteseket várnak az arborétumba

2022. jún. 23.

Kétmillió forintos támogatást kapott a Baracsi úti zöld sziget – a felújítási munkákhoz önkénteseket várnak. KÖSZ, Hankook! – először most, majd jövő szombaton.

Elkészültek az új parkolóhelyek a Batsányi János utcában

Elkészültek az új parkolóhelyek a Batsányi János utcában

2022. jún. 21.

Ismét a település életének egyik legfontosabb problémájára talált megoldást a városvezetés. A Batsányi János utcában nagyjából 15 új parkolót alakítottak ki. 

Városunk is ünnepelt a világnapon

Városunk is ünnepelt a világnapon

2022. jún. 21.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére 2004 óta ünnepeljük a véradók világnapját. Összeállításunk a helyi véradókra koncentrál.

Már ma este parkolhatnak az autósok a volt ADU iskolánál

Már ma este parkolhatnak az autósok a volt ADU iskolánál

2022. jún. 20.

Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy birtokba veheti a nagyközönség a parkolási gondokat enyhítő bázist. Címszavas örömhír.