Kiütéses DPASE-siker

spigott - 2022. május 22. 19:50

Öt gólt szerezve hozta el a három pontot az MTK második csapata elleni fővárosi bajnokiról a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Jakab Dávid (20) nyitotta a dunaújvárosi gólok sorát! (Kép: DO-archív)

Idegenben, a tabella tizedik helyén álló MTK II. otthonában folytatta a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata ma délután öt órától, s ahhoz, hogy a mieinknek maradjon esélyük a második hely megszerzésére, mindenképpen el kellett volna hozniuk a három pontot a fővárosból.

Együttesünk ennek megfelelően is vágott neki az összecsapásnak, igyekezett hamar magához ragadni a kezdeményezést a tehetséges fiatalokkal felálló MTK ellen, de hiába a mezőnyfölény, a félidő derekáig tartotta az eredményt a házigazda. A 25. percben viszont már nem volt kegyelem, mert Jakab Dávid egy szép átlövéssel megszerezte a vezetést labdarúgóinknak, akik a folytatásban is magabiztosan játszva őrizték előnyüket, így a szünethez érve 1-0-s fórnak örülhettek.

A térfélcserét követően még nagyobb fölénybe került a Dobos-csapat, s ez már nemcsak a játék képében, hanem az eredmény további alakulásában is megmutatkozott. A 60. percben Papp egy remek akció végén talált a hazai kapuba, majd négy perccel később Novák is betalált, s ezzel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés (0-3). A DPASE azonban ekkor sem állt le, a szokásos cserék után előbb Tóth Ákos lőtt szép gólt, majd az első felnőtt bajnokiját játszó Hegedűs Kelemen harcolt ki büntetőt, amit Papp értékesített, kialakítva ezzel a nagyon sima, 5-0-s dunaújvárosi sikert jelentő végeredményt.

Mivel azonban a Balassagyarmat is nyerni tudott, így hiába a könnyed győzelem, végleg eldőlt, hogy együttesünk már nem előzheti meg vetélytársát a bajnoki tabellán, s mivel a mieink hátrébb sem tudnak csúszni már, így a jövő heti utolsó forduló eredményeitől függetlenül Dunaújváros PASE gárdája a harmadik helyen fejezi be az NB III Közép Csoportjának idei kiírását.

MTK-Budapest II. - DPASE 0-5 (0-1)
Gólszerzőink: Papp 2, Jakab, Novák, Tóth.

DPASE: Pokorni - Molnár, Tölgyesi, Papp, Báló - Barna, Kesztyűs, Jakab - Székely, Novák, Petró. Vezetőedző: dr. Dobos Barna.

A rovat további hírei: Sport

Vereség az első edzőmeccsen

Vereség az első edzőmeccsen

2022. jún. 24.

Az NB I-es MOL Fehérvár FC ellen csak lehetőségekig jutott a Dunaújváros FC labdarúgó csapata, a gólokat viszont a vendégek rúgták a két gárda edzőmeccsén ma délután.

Javított helyezésén a válogatott

Javított helyezésén a válogatott

2022. jún. 24.

A magyar válogatott három helyet javítva a 37. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján, amelyet változatlanul Brazília vezet.

Véghajrá előtt a kupában

Véghajrá előtt a kupában

2022. jún. 24.

Már csak két találkozó van hátra a 20. Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat csoportköréből.

DSTV: sikeres szereplés

DSTV: sikeres szereplés

2022. jún. 23.

Az előzetes elvárásoknak megfelelően sikeres szezont zártak a FOX SE kötelékébe tartozó sportolók. Az elért eredményekről, valamint a szezon hátralévő részében esedékes feladatokról beszélgettünk Gyetvai Balázs és Mészáros Márk edzőkkel. Hangkép.

Megváltott jegy az Eb-re

Megváltott jegy az Eb-re

2022. jún. 23.

Második helyen végzett Pupp Viktória a Kolozsváron megrendezett nemzetközi birkózó versenyen.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2022. jún. 23.

Hiába vezetett sokáig, a második félidőt elrontotta, így kikapott az olaszoktól a magyar női vízilabda válogatott a budapesti világbajnokság második csoportmérkőzésén.

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

2022. jún. 22.

Új néven, új vezetőedzővel vágnak neki a 2022/2023-as szezonnak a dunaújvárosi labdarúgók.