Dunaújváros Hetilap

Közös erővel szépítik tovább Szabó Zsolt körzetét

Terdik Péter - 2022. május 14. 14:09

Az elmúlt időszakban kapott lakossági megkeresésekről tartott körzetbejárást Szabó Zsolt alpolgármester, a 6-os számú választókörzet önkormányzati képviselője. A képviselő beszámolt arról is, hogy számos helyen megindultak a munkálatok a korábbi körzetbejárásokon megbeszéltek szerint.  

A közelmúltban több alkalommal tartott bejárást a körzetében Szabó Zsolt önkormányzati képviselő, aki folyamatosan várja a városlakók jelzéseit a városrész problémáit illetően: ilyenek például a parkolás, a gallyazás, vagy a javításra szoruló padokkal kapcsolatos kérdések. 
A képviselő elmondta, mind a Városüzemeltetési Osztály munkatársai, mind pedig a DVG Zrt. képviselőivel folyamatos az egyeztetés, hogy a felmerülő lakossági igényeknek eleget tegyenek. Így örömmel számolhat be arról, hogy a szükséges vizsgálatokat követően a szakemberek a már eddig jelzett helyszíneken elvégzik a szükséges gallyazási munkákat, valamint napirenden van a parkolók létrehozása, illetve a szabálytalanul parkoló gépjárművek ellenében karók kihelyezése is. Szabó Zsolt kiemelte, fontosak számára a városlakók visszajelzései: a körzet szívében élő politikusként ő maga is nap mint nap találkozik a felmerülő problémákkal. Továbbra is hisz abban, hogy a városlakókkal közösen minden felmerülő kérdésre mihamarabb megoldást találnak. 
A képviselő gondolatait Szabó László, a település főkertésze is megerősítette. Azt mondta, a bejárások alkalmával megrendelt munkák egy része már zajlik, illetve a jövő hét folyamán is több területen számíthatnak gallyazásra, fűnyírásra a körzetben élők.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

Monstre közgyűlésre készülhetnek a képviselők

Monstre közgyűlésre készülhetnek a képviselők

2022. máj. 18.

A nyílt ülésen több mint 40, zárt ajtók mögött további 1 tétel szerepel a közgyűlés napirendjén – az önkormányzat képviselői a Városháza közgyűlési termében tanácskoznak csütörtökön délelőtt.

Jótékony maciözön a Civilházban (galériával)

Jótékony maciözön a Civilházban (galériával)

2022. máj. 18.

Minden, ami Maci – ezzel a sokatmondó címmel nyílt kiállítás a Római körúti bázison hétfőn délután. A tárlat egy jótét sorozat első állomása, mintegy 800 mackót láthatnak a vendégek!

DSTV: technikumi lomtalanítás

DSTV: technikumi lomtalanítás

2022. máj. 18.

A tavaszi időszak utolsó lomtalanításáról tudósít a DSTV összeállítása. A Technikum II. városrészben szervezték az elektronikus hulladékgyűjtéssel kiegészített akciót a hét végén. Hangkép.

Adj vért mozijegyért – és ments meg a Kultikban három életet!

Adj vért mozijegyért – és ments meg a Kultikban három életet!

2022. máj. 17.

Rendhagyó helyszín, rendkívüli akcióval körítve, az önkéntes segítségnyújtás jegyében: a Kultik Dunaújváros lesz a következő véradás helyszíne – csütörtökön várják a mozi hőseit!

Közösen keresik a megoldást

Közösen keresik a megoldást

2022. máj. 16.

Régóta okoz gondot Dunaújvárosban az 5-ös körzetben a Köztársaság utcában a zöldterületen áthajtó, járdára felálló áruszállító kamionok jelenléte. Raduka Zsuzsanna, a körzet képviselője az önkormányzat munkatársaival és az érintettekkel a helyszínen járt, hogy közösen keressenek megoldást a problémára. 

EpiPen injekciókkal segített és egyedülálló városi összefogást tervez a Duna Plazma az ovisok részére!

EpiPen injekciókkal segített és egyedülálló városi összefogást tervez a Duna Plazma az ovisok részére!

2022. máj. 15.

A februári nyitány óta egyre népszerűbb Duna Plazma az elmúlt hónapokban több közösségi kezdeményezéssel, támogatással rukkolt elő, a napokban extra akciókkal kényeztette a plazmaadókat, de most minden eddiginél nagyobb akcióval várja a segítőket. (X)

Jótékony macitárlat a Civilházban

Jótékony macitárlat a Civilházban

2022. máj. 13.

Minden, ami Maci – ezzel a beszédes címmel nyílik jótékonysági kiállítás a Római körúti bázison hétfőn délután. Mindenkit vár Medve asszony, Medve úr, Micimackó és a többiek!