Dunaújváros Hetilap

Megemlékezés Szent Flórián napján – elismerésekkel

Öcaline - 2022. május 3. 16:14

Ünnepi állománygyűlésen emlékeztek meg Fejér megye mentő tűzvédelmének múltjáról Székesfehérváron – a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltónap alkalmából tartott mai rendezvényén elismerések átadására is sor került.

Az ünnepségen Sipiczki János tűzoltó alezredes, a dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség tűzoltósági felügyelője elevenítette fel a tűzrendészet múltját, a hazai mentő tűzvédelem történetét, majd elismerések átadására került sor, tudatta honlapunkkal Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, megyei katasztrófavédelmi szóvivő. Az elismerések köréből a dunaújvárosi vonatkozású tartalmakat idézzük.
Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere a tűzoltóság napja alkalmából szolgálati feladatai kiemelkedő teljesítéséért tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Badi Sándor Zoltán tűzoltó főtörzsőrmesternek, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjének. Az elismerés átadására a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ünnepségén került sor május 2-án.

Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a tűzoltóság napja alkalmából példamutató szolgálatteljesítéséért és eredményes munkája elismeréséül ajándékutalvány elismerésben részesítette többek között Balogh Patrik tűzoltó őrmestert, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját, valamint Szopori Balázs tűzoltó főhadnagyot, a dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség hatósági osztályának kiemelt főelőadóját. 
A tűzoltónapi ünnepséghez kapcsolódóan elhelyezték a megemlékezés koszorúit a tűzoltólaktanyában a II. világháborúban hősi halált halt tűzoltók és mentők emléktáblájánál, az épület homlokzatán elhelyezett Vida Pál-emléktáblánál, valamint a Kempelen téri Szent Flórián-szobornál és a Zichy ligeti Havranek József-emléktáblánál.

(Címlap- és nyitókép: Szőke Péter – BM OKF; belső oldali kép: FM Katasztrófavédelmi Igazgatóság)
 

A rovat további hírei: Közélet

Átadták a várva várt ADU parkolókat

Átadták a várva várt ADU parkolókat

2022. jún. 24.

Többhetes előkészületeket és munkálatokat követően a városlakók már birtokba is vehetik a volt ADU iskola mögötti területen kialakított parkolókat. Az elkészült beruházás jelentőségéről Pintér Tamás polgármester, Barta Endre a körzet képviselője és Novák Istvánné Katica önkormányzati képviselőjelölt számolt be. 

Igazi fesztiválhangulattal várta a plazmaadókat a Duna Plazma

Igazi fesztiválhangulattal várta a plazmaadókat a Duna Plazma

2022. jún. 24.

Ahogy azt a plazmaadók megszokhatták, újabb vidám hangulatú extra nappal készültek az egészségügyi centrum dolgozói a zene világnapja alkalmából kedden – a nap fő témája ezúttal a fesztivál és a hozzá tartozó partihangulat volt. (X)

Az igényektől a teljesítésig – tervezhető fejlesztések a 6-os körzetben

Az igényektől a teljesítésig – tervezhető fejlesztések a 6-os körzetben

2022. jún. 23.

Hamarosan élesedik az az online felület, amely egyszerre gyűjti össze a lakosság fejlesztési igényeit, valamint folyamatosan tájékoztatást nyújt a megvalósult tervekről. Kísérleti jelleggel a 6-os választókörzetre fókuszálnak, de ha beválik, az egész városra kiterjeszthetik a rendszert.

KÖSZ, Hankook! – önkénteseket várnak az arborétumba

KÖSZ, Hankook! – önkénteseket várnak az arborétumba

2022. jún. 23.

Kétmillió forintos támogatást kapott a Baracsi úti zöld sziget – a felújítási munkákhoz önkénteseket várnak. KÖSZ, Hankook! – először most, majd jövő szombaton.

Elkészültek az új parkolóhelyek a Batsányi János utcában

Elkészültek az új parkolóhelyek a Batsányi János utcában

2022. jún. 21.

Ismét a település életének egyik legfontosabb problémájára talált megoldást a városvezetés. A Batsányi János utcában nagyjából 15 új parkolót alakítottak ki. 

Városunk is ünnepelt a világnapon

Városunk is ünnepelt a világnapon

2022. jún. 21.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére 2004 óta ünnepeljük a véradók világnapját. Összeállításunk a helyi véradókra koncentrál.

Már ma este parkolhatnak az autósok a volt ADU iskolánál

Már ma este parkolhatnak az autósok a volt ADU iskolánál

2022. jún. 20.

Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy birtokba veheti a nagyközönség a parkolási gondokat enyhítő bázist. Címszavas örömhír.