Minden, amire egy irodában szükség lehet

doszerk - 2022. május 15. 17:58

Legyen szó az otthoni feladatok elvégzéséről vagy az irodai munkáról, mindkét esetben fontos, hogy rendezetten tároljuk dokumentumainkat. (X) 

A legtöbb esetben ráadásul annyi teendőnk van, hogy nincs időnk bíbelődni olyan apróságokkal, mint amilyen a sorbarendezés. Egyszerűen összetűzzük a lapokat már a kinyomtatást követően, és megelőzhetjük a zűrzavart. Irodai körülmények között azonban fontos, hogy minőségi tűzőeszköz álljon a rendelkezésünkre, a következő pár sorban tehát ezekről ejtünk néhány szót. 

A tűzőgépek napjainkban

A tűzőgép egy olyan mechanikus szerkezet, amely a tűzőgépkapocs segítségével rögzíteni tudja egymáshoz a lapokat vagy más anyagokat, például mint amilyen a fólia, a vászon és a karton. Ez az eszköz elengedhetetlen kelléke az irodai rendszerezésnek. 

Egyszerre funkcionálnak fűző- és tűzőgépként, annyi különbséggel, hogy fűzéskor a fűzőkapocs lábai kifelé állnak. Így könnyen össze lehet fogni a lapokat, a már összefűzött dokumentumokat pedig egyszerűen meghajlíthatjuk vagy akár ki is húzhatjuk a fűzőkapcsot. 

Tűzéskor viszont a tűzőkapocs lábai egymás felé mutatnak, pont ezért tartja sokkal stabilabban az eszköz a lapokat. Ennek kiszedéséhez már kapocskiszedő szükséges. 

Az íróasztal körül mindig akad teendő. A gyors és pontos munkavégzés érdekében nézz szét a NetKlikk WebShop irodai kisgépek kínálatában!

Milyen tűzőgépeket szerezhetünk be?

A leginkább elterjedt termékek közé tartoznak a 24/6 vagy 26/6 típusú fűzőkapcsot alkalmazó tűzőgépek. A 20 lapnál kisebb teljesítményű eszközökhöz a 24/6 vagy 26/6-os fűzőkapocs illik. 

A gépek leginkább krómacélból, fából és műanyagból készülnek, a szerkezetük pedig mindig fémből. Az eszközök borítása biztonsági szempontból is lényeges. Vannak például olyan darabok, amelyek esetében gumiborításokat használnak a műanyag takaróelemek helyett, így csúszásmentes lesz azoknak a felülete. A talprészt szintén gyárthatják kemény gumiból, amelynek hála nemcsak a kezünket, hanem az íróasztal felületét is megkímélhetjük.

Mit tudnak a nagy teljesítményű tűzőgépek?

Ha 20-nál több lapot szeretnénk összetűzni, akkor már nagy teljesítményű eszközökre lesz szükségünk, amelyek számára a nagy mennyiségű papír összefűzése sem jelent gondot. Akadnak közöttük elöltöltős és hátultöltős változatok is. Ezek állítható tűzési mélységgel jellemezhetőek, sok esetben karos tűzőgépnek egyaránt nevezik őket. Mennyi lapot tűzhetünk össze velük? Változó! Bizonyos darabok 50-120 lapot képesek összefogni, míg mások akár 240 papírlappal is elbánnak. 

A nagy teljesítményű tűzőgépek csak fémből készülnek, s a formatervezés sem meghatározó. 

Természetesen más-más tűzőkapocs illik az egyes tűzőgép típusokhoz is, általában a kapcsok lábhossza és a maximálisan összetűzhető lapok száma lesz a meghatározó a kiválasztás során. 
 

A rovat további hírei: Mozaik

Visszatér a kiváló programnak ígérkező AlfaCity

Visszatér a kiváló programnak ígérkező AlfaCity

2022. júl. 06.

Már tavaly is hatalmas sikert aratott a látogatók körében a Szalki-szigeten megvalósult Alfa Romeo találkozó, avagy az AlfaCity. A szervezők akkor még csak a járványügyi korlátozásokhoz igazodva tudták elhozni a fesztivált – az idei évben már szabad a pálya! 

DSTV: új helyszínen is várják a véradókat!

DSTV: új helyszínen is várják a véradókat!

2022. júl. 06.

A nyári időszakban is fontos a véradás, derül ki a DSTV összegzéséből. Főként a balesetek növekvő száma miatt nő a vérigény – a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete új helyszínt talált a rendkívüli alkalmak szervezésére: vért adni menő a Decathlon sportembereinek is! Hangkép. 

Érdekes, színes, és kiváló – ilyen az MMK napközis tábora

Érdekes, színes, és kiváló – ilyen az MMK napközis tábora

2022. júl. 05.

Folyamatosan tartanak a táborok a Munkásművelődési Központban. A teltházas kezdeményezés kiváló hangulatban zajlik, a gyerekek számtalan érdekes program közül választhatnak.

Csökken az ereje, de péntekig marad a kánikula

Csökken az ereje, de péntekig marad a kánikula

2022. júl. 04.

A legdurvább időszaknak vége lehet a hét derekától a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint: ma még szenvedünk, de délutántól, aztán pláne kedden már jöhet egy-egy frissítő zivatar. 

Miben különbözik a Bitcoin és az Ethereum?

Miben különbözik a Bitcoin és az Ethereum?

2022. jún. 28.

Ha kriptoról van szó, elsőre mindenki a Bitcoinra gondol, pedig nem sokkal lemaradva mögötte ott van az Ethereum is. (X)

A Városháza parkolójában is siker volt a Csomagtartóvásár (galériával)

A Városháza parkolójában is siker volt a Csomagtartóvásár (galériával)

2022. jún. 27.

Az új helyszín és a nagy hőség ellenére is sikeres volt a Csomagtartóvásár és Bolhapiac közösségi kezdeményezése szombaton délelőtt – a kincsvadászok a Városháza mögötti téren válogathattak a portékából!

Brutális kánikula következik – zivatarokkal

Brutális kánikula következik – zivatarokkal

2022. jún. 27.

Már él az idei nyár első hőségriasztása, és a kánikula folytatódik, sőt, további durvulást ígér a DO időjárási szakértője. Masszívan 35 fok közelében lehetnek a hőmérsékleti értékek, enyhítő zivatar a hét közepén és végén jöhet. Brutál.