Mire figyeljünk a megfelelő gyűrűméret kiválasztásakor?

doszerk - 2022. május 11. 10:51

A megfelelő méretű gyűrű kiválasztása soha nem egyszerű, főleg abban az esetben, ha eljegyzésről van szó és a társunknak keresünk megfelelő ékszert. (X)

Ebben az esetben kifejezetten nehéz dolgunk van, hiszen nem elég, hogy meg kell tudnunk a tökéletes gyűrűméretet, de mindezt titokban kellene tartanunk. 

Semmi sem egyforma

Az ujjaink mérete mind különbözik egymástól, de még a két kézen található ugyanaz az ujj mérete sem egyforma. Éppen ezért, mielőtt gyűrűt vásárolunk, nagyon fontos, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a megfelelő gyűrűméretet választjuk-e. Ha személyesen próbálunk gyűrűt, akkor könnyű dolgunk van, mivel szakember segítségére számíthatunk a méretvételkor. Ha inkább otthon végeznénk ezt a finom műveletet, akkor többféle módszer közül válogathatunk.

Amennyiben meglepetés lesz az ékszer, a legjobb, ha alvás közben, egy cérnával mérjük le a kedves gyűrűsujját, és azzal a mérettel dolgozunk. Ha akad olyan gyűrű, amit a bal kéz gyűrűsujján hord, akkor az is jó támpontot nyújt, ha egy vonalzóval lemérjük az ékszer átmérőjét. Persze tökéletesen pontos eredményt ezektől a módszerektől nem szabad várni, mivel ha egy fél milliméterrel elnézzük, akkor az gyűrűméretben már egy-két szám különbséget jelent.
 
Jó hír, hogy ha mégsem tökéletes a méret, a karikagyuru.hu webáruház eljegyzési gyűrűi minden esetben cserélhetőek méretprobléma miatt. 

Ha teheted, minden esetben kérd szakember segítségét, még akkor is, ha éppen nem vásárolsz ott ékszert, mert ahhoz, hogy biztosan jó legyen a méret, nem árt, ha több módszerrel kerül megállapításra. 

Gyűrűmérővel a tökéletes méretért 

A gyűrűmérő használata rendkívül egyszerű és sokkal biztonságosabban használható, mint a fenti módszerek bármelyike. Akár tizedmilliméterekkel is pontosabb eredményt kaphatunk, ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy tökéletesen illeszkedjen az új gyűrű az ujjunkra. Ebben az esetben nagyon fontos, hogy ne legyen az eszköz túl szorosan az ujjunkon, de laza se legyen, mert különben könnyen elhagyhatjuk majd. 

Az is nagyon fontos, hogy mikor mérjük az ujjunkat, mivel se túl melegben, se túl hidegben nem szabad, tehát kerüljük a szélsőséges időjárási viszonyokat. Melegben a szervezet vizet tart vissza, így az ujjunk vastagabb lesz, míg hidegben sokkal vékonyabb. Az ilyenkor választott gyűrűk az ellentétes időszakban meglehetősen sok kellemetlenséget okoznak. 

Arra is érdemes ügyelni, hogy más gyűrűméret szükséges vékonyabb, illetve szélesebb gyűrűből. Ehhez azonban már tényleg érdemes szakember segítségét kérni, mivel nem csak arra van szükség, hogy az adott ékszer jól állna-e az ujjon vagy sem. 

Te milyen módszerrel mérnéd le a kedvesed ujját, ha eljegyzési gyűrű vásárlásán gondolkodnál? 
 

A rovat további hírei: Mozaik

Legyél környezettudatos, fogyassz vegán borsófehérjét!

Legyél környezettudatos, fogyassz vegán borsófehérjét!

2022. máj. 18.

A növényi proteinek, így a méltán népszerű borsófehérje is, nemcsak a vegánok számára kínál előnyös alternatívát, hanem az allergiában, ételintoleranciában szenvedőknek is. (X)

Harisnyatartó fétis: az meg mi?

Harisnyatartó fétis: az meg mi?

2022. máj. 17.

A lábfétisről már biztosan hallottál. De tudtad, hogy létezik harisnya- és harisnyatartó fétis is? (X) 

DSTV: új helyen a Csomagtartóvásár

DSTV: új helyen a Csomagtartóvásár

2022. máj. 17.

Az új helyszínen is nagy sikert aratott a Csomagtartóvásár programja, derül ki a DSTV összeállításából. Ezúttal a Szabadság úti nagy parkoló biztosított helyszínt a kavalkádnak, a közönség közel 40 árus kincsei közül válogathatott. Hangkép.
 

Tudtad, hogy a csokoládé szinte mindig tökéletes ajándék?

Tudtad, hogy a csokoládé szinte mindig tökéletes ajándék?

2022. máj. 16.

Az ajándékok jolly jokere, a csokoládé segíthet, ha a tökéletes céges, családi vagy baráti ajándék kiválasztása komoly fejtörést okoz számodra. (X) 

Nyárias mutatók, de keddtől lehűlés jön és újra eső

Nyárias mutatók, de keddtől lehűlés jön és újra eső

2022. máj. 16.

Változékony időnk lesz a héten, derül ki a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzéséből; ma még nyárias idő várható, de holnap már lehűléssel számolhatunk, és némi csapadék is lehet. Aztán újra melegedés várható!

Minden, amire egy irodában szükség lehet

Minden, amire egy irodában szükség lehet

2022. máj. 15.

Legyen szó az otthoni feladatok elvégzéséről vagy az irodai munkáról, mindkét esetben fontos, hogy rendezetten tároljuk dokumentumainkat. (X) 

A lakástervezés időszaka

A lakástervezés időszaka

2022. máj. 15.

Amikor az ember megálmodja új lakását, ezen belül hálószobáját, ezernyi szempont járhat a fejében. Mivel mindenki szereti a szépet, így az első kép, amely jellemzően megjelenik a fejünkben, az az esztétikumról szól. (X)