Négy dunaújvárosi dobogó Győrben

spigott - 2022. május 23. 12:30

Remek versenyzéssel szerzett bajnoki címet a kenu egyesek 14 kilométeres versenyszámában a DKSE versenyzője, Kulcsár Dorina a Maraton Magyar Bajnokságon.

Győrben rendezték meg a kajak-kenusok Kadler Gusztáv Maraton Magyar Bajnokságát a mögöttünk hagyott hétvégén. A péntektől vasárnapig tartó megméretésen természetesen ott voltak a DKSE versenyzői is, akik több számban is érmes reményekkel vágtak neki a kijelölt távoknak a különböző korosztályokban. Egyesületünk népes különítménnyel, negyvenegy versenyzővel vágott neki a viadalnak, a több értékes pontszerző helyezés mellett végül négy éremmel fejezte be a küzdelmeket.

A legjobban Kulcsár Dorina szerepelt, kenu egyesek 14 kilométeres fináléjában több mint kétperces előnnyel szerezte meg a bajnoki aranyérmet bajai és szegedi vetélytársai előtt. Máthé Krisztán és az Építők versenyzője, Aranyosi Gábor a második helyen fejezték be a kajak kettesek 30 kilométeres versenyszámának küzdelmeit a Boros Adrián, Őry Zsombor kettős mögött úgy, hogy mindössze hét másodperccel maradtak le az aranyéremről.

Képek forrása: DKSE kajak-kenu szakosztály

Szintén ezüstéremnek örülhetett az U13-as leány kajak egyesek 10 kilométeres számában Katona Réka Sára, akit csak a szekszárdi Jámbor Lotti tudott megelőzni a népes mezőnyben, míg a korosztály 10 kilométeres kajak kettes fináléjában Blényesi Réka és Bebők Lara végzett az előkelő második helyen, így kajak-kenusaink végül egy arany- és három ezüstéremmel az éremtábla tizenhetedik helyén fejezték be a Maraton Magyar Bajnokság küzdelmeit. A mieink jó szereplése egyben azt is jelentette, hogy a felnőttek mezőnyében Kulcsár Dorina, valamint Máthé Krisztián is kvalifikálta magát a dániai Európa-bajnokságra, melyet Silkeborgban rendeznek meg július végén.

A rovat további hírei: Sport

Vereség az első edzőmeccsen

Vereség az első edzőmeccsen

2022. jún. 24.

Az NB I-es MOL Fehérvár FC ellen csak lehetőségekig jutott a Dunaújváros FC labdarúgó csapata, a gólokat viszont a vendégek rúgták a két gárda edzőmeccsén ma délután.

Javított helyezésén a válogatott

Javított helyezésén a válogatott

2022. jún. 24.

A magyar válogatott három helyet javítva a 37. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján, amelyet változatlanul Brazília vezet.

Véghajrá előtt a kupában

Véghajrá előtt a kupában

2022. jún. 24.

Már csak két találkozó van hátra a 20. Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat csoportköréből.

DSTV: sikeres szereplés

DSTV: sikeres szereplés

2022. jún. 23.

Az előzetes elvárásoknak megfelelően sikeres szezont zártak a FOX SE kötelékébe tartozó sportolók. Az elért eredményekről, valamint a szezon hátralévő részében esedékes feladatokról beszélgettünk Gyetvai Balázs és Mészáros Márk edzőkkel. Hangkép.

Megváltott jegy az Eb-re

Megváltott jegy az Eb-re

2022. jún. 23.

Második helyen végzett Pupp Viktória a Kolozsváron megrendezett nemzetközi birkózó versenyen.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2022. jún. 23.

Hiába vezetett sokáig, a második félidőt elrontotta, így kikapott az olaszoktól a magyar női vízilabda válogatott a budapesti világbajnokság második csoportmérkőzésén.

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

2022. jún. 22.

Új néven, új vezetőedzővel vágnak neki a 2022/2023-as szezonnak a dunaújvárosi labdarúgók.