Dunaújváros Hetilap

Novák Katica a „Rajta, Újváros!” Egyesület jelöltje

Öcaline - 2022. május 11. 19:25

Rajta, Újváros! Építsünk egy új várost! – ezzel a címmel tartott sajtótájékoztatót Pintér Tamás polgármester a Városháza téren szerdán délután, ahol bemutatták a nyilvánosságnak az ellenzéki összefogás jelöltjét: Novák Istvánné, Katica indul a  „Rajta, Újváros!” Egyesület képviseletében a július 3-án esedékes időközi önkormányzati választáson.

Ünnepélyes keretek között, az egyesület több képviselőjének jelenlétében szállt fel a fehér füst a Városháza téren szerdán délután – kiderült, ki képviseli az önkormányzati többséget adó "Rajta, Újváros!" Egyesületet a júliusi időközi önkormányzati választáson.

Köszönet a képviselőknek

A város első embere felidézte: több mint egy évvel ezelőtt tragikus hirtelenséggel veszítették el Utassy Éva képviselőt – ám a járvány veszélyhelyzet időszakában az előírások szerint nem lehetett időközi helyi önkormányzati választást tartani. Az érzékeny veszteség okozta gyász után a feladatokra összpontosítottak, emelte ki Pintér Tamás:
– A szomszédos körzetek képviselői vették át elhunyt társuk feladatait, és ezért az áldozatos többletmunkáért ezúton is köszönetet szeretnék mondani Motyovszki Mátyásnak, Barta Endrének és Mezei Zoltnak – úgy gondolom, mind a feladatellátás, mind a választókkal, az érintett körzet lakosságával történő kapcsolattartás terén jelesre vizsgáztak. 

Segítő szándék motiválja

A covid időszak vége új helyzetet teremtett – a Helyi Választási Bizottság döntése értelmében július 3-án időközi választásra kerül sor a 2-es választókerületben, hangsúlyozta a polgármester (a döntésről lásd alábbi összeállításunkat).  Pintér Tamás ezt követően ünnepélyesen nyilvánosságra hozta a "Rajta, Újváros!" Egyesület jelöltjét:
– Novák Istvánné, vagy ahogy a városban mindenki ismeri, Katica személyében egy olyan jelöltet mutathatok be, akinek egész életét a segítő szándék motiválta. Az elmúlt időszakban önként is közvetített a környék lakói és az önkormányzat között, egyfelől a lakók kéréseit tolmácsolta az önkormányzat felé, másrészt például kivette a részét a volt ADU iskola melletti parkoló kialakítását célzó munkálatokból is. Ennek nyomán úgy gondolom, joggal érezhetjük úgy, hogy személye tökéletes választás lehet arra, hogy a közgyűlésben is meghallgatásra találjanak a választókerületben élő kérései!  

Tudnivalók a Helyi Választási Bizottság döntései nyomán

Időközi választás kiírásáról döntött a Helyi Választási Bizottság (HVB) – a döntésről dr. Molnár Attila, Dunaújváros jegyzője (egyúttal a Helyi Választási Iroda vezetője) adott ki közleményt május 5-én. A dokumentum szerint a HVB a választási eljárásról szóló törvény nyomán hozott határozatával július 3. napjára időközi helyi önkormányzati választást tűzött ki a város 2-es számú egyéni választókerületében. 
A választással kapcsolatos ügyintézés, valamint a helyi feladatok elvégzése érdekében a városban Helyi Választási Iroda működik a Városháza „B” épületének 213-as tárgyalójában – itt kerül sor a névjegyzék vezetésére, valamint a névjegyzékkel kapcsolatos kérelmek benyújtására is. 
Az iroda vezetője dr. Molnár Attila jegyző, akihez a választással kapcsolatos ügyekben az alábbi címen fordulhatnak mind a választók, mind a jelölő szervezetek.
Telefon: 25/544-212;
Fax[!!!]: 25/403-586
e-mail: valasztas@dunaujvaros.hu

Itt élt, itt dolgozott, itt segített

Élete a belvároshoz, munkája a városhoz, a rászorulóknak nyújtott segítségnyújtáshoz kötődik, mondta bemutatkozása során a három gyermeke mellett immár három unokájára is büszke Novák Katica:
– A Kossuth Lajos utcában gyerekeskedtem, az Erkel kertben éltem, jelenleg a Martinovics utcában lakom – vagyis az egész életemet itt éltem le, ismerem a körzet minden szegletét, és bizony a problémákat is. Munkám során szociális ügyekkel foglalkoztam, az önkormányzat gyámügyi főmunkatársa is voltam – vagyis van rálátásom a hivatali működésre és az emberek problémáinak megoldására is. Emellett a telefonos lelkisegély-szolgálatnál is dolgoztam, ami szintén komoly feladatot rótt rám az emberek meghallgatása, a problémák megismerése és lehetséges kezelése terén.
A "Rajta, Újváros!" Egyesület jelöltje elmondta: megválasztása esetén az önkormányzati munka során is azt tartja majd legfontosabb feladatának, hogy meghallgassa a választókerületben élők problémáit – és lehetőség szerint orvosolja is azokat. 

(Fotó: Vígh Dániel)

A rovat további hírei: Közélet

Egymás után bukja a DVCSH a bírósági pereit

Egymás után bukja a DVCSH a bírósági pereit

2022. szep. 25.

Az elmúlt időszak távhőszolgáltatással kapcsolatos vitáiban sokszor hangzott el érvként, hogy folyamatban lévő peres ügyről van szó, meg kell várni a bíróság döntését. Megérkezett és rögtön tizenegy.

Mobilitási hét: busszal és biciklivel kéne járnunk

Mobilitási hét: busszal és biciklivel kéne járnunk

2022. szep. 24.

Városunk idén is csatlakozott a szeptember 16 - 22. között 21. alkalommal megrendezett Európai Mobilitási Héthez. Az eseménysorozat célja idén is a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése volt. 

DSTV: így köszönték meg a nebulók az óvatosságot!

DSTV: így köszönték meg a nebulók az óvatosságot!

2022. szep. 24.

Az alaphírt már megírtuk, most itt a DSTV összeállítása arról, hogy a Móricz iskola diákjai nagy KÖSZÖNJÜK felirattal akcióztak a Vasmű úton a napokban. A nebulók az autósok fokozott figyelmét köszönték meg – az iskolakezdés idején ez kiemelten fontos tényező! Hangkép.
 

Végre tisztul a kép a távhő frontján

Végre tisztul a kép a távhő frontján

2022. szep. 23.

Az elmúlt időszakban rengeteg fals információ látott napvilágot a távhőszolgáltatást illetően, amelyből az egyik, ha nem a legfontosabb a legutóbbi rendes közgyűlésen tisztázódott, ugyanis a dunaújvárosi Fidesz is elismerte: Dunaújvárosban a DVG Zrt. a távhőszolgáltató és az érintett lakosoknak a DVG felé kell fizetniük. 

A rendkívüli közgyűlésen is a Dunaferr volt a téma

A rendkívüli közgyűlésen is a Dunaferr volt a téma

2022. szep. 22.

Eredetileg kilenc téma szerepelt a csütörtöki rendkívüli közgyűlés napirendjén, és már előre is tudtuk, a legfajsúlyosabb a Dunaferr körül kialakult helyzet lesz, hiszen városvezetésünk közgyűlési határozat formájában kívánta javaslatait megfogalmazni, amit Magyarország kormányának címez. 

DSTV: válságban a Dunaferr

DSTV: válságban a Dunaferr

2022. szep. 22.

A vállalatcsoport történetében eddig példátlan krízisre fókuszál a DSTV összeállítása. Mint felidézik, Pintér Tamás a Dunaferr közleménye utáni tájékoztatón kiemelte: minden lehetséges eszközt be kell vetni a Vasmű megmentése érdekében. Hangkép.
 

A Dunaferr megmentését célzó javaslatról is dönt a rendkívüli közgyűlés

A Dunaferr megmentését célzó javaslatról is dönt a rendkívüli közgyűlés

2022. szep. 21.

Kilenc napirend, köztük a város jövőjét alapjaiban meghatározó vasgyári krízis megoldását szorgalmazó javaslat is szerepel a közgyűlés rendkívüli nyílt ülésén csütörtökön délelőtt.