Dunaújváros Hetilap

Novák Katica a „Rajta, Újváros!” Egyesület jelöltje

Öcaline - 2022. május 11. 19:25

Rajta, Újváros! Építsünk egy új várost! – ezzel a címmel tartott sajtótájékoztatót Pintér Tamás polgármester a Városháza téren szerdán délután, ahol bemutatták a nyilvánosságnak az ellenzéki összefogás jelöltjét: Novák Istvánné, Katica indul a  „Rajta, Újváros!” Egyesület képviseletében a július 3-án esedékes időközi önkormányzati választáson.

Ünnepélyes keretek között, az egyesület több képviselőjének jelenlétében szállt fel a fehér füst a Városháza téren szerdán délután – kiderült, ki képviseli az önkormányzati többséget adó "Rajta, Újváros!" Egyesületet a júliusi időközi önkormányzati választáson.

Köszönet a képviselőknek

A város első embere felidézte: több mint egy évvel ezelőtt tragikus hirtelenséggel veszítették el Utassy Éva képviselőt – ám a járvány veszélyhelyzet időszakában az előírások szerint nem lehetett időközi helyi önkormányzati választást tartani. Az érzékeny veszteség okozta gyász után a feladatokra összpontosítottak, emelte ki Pintér Tamás:
– A szomszédos körzetek képviselői vették át elhunyt társuk feladatait, és ezért az áldozatos többletmunkáért ezúton is köszönetet szeretnék mondani Motyovszki Mátyásnak, Barta Endrének és Mezei Zoltnak – úgy gondolom, mind a feladatellátás, mind a választókkal, az érintett körzet lakosságával történő kapcsolattartás terén jelesre vizsgáztak. 

Segítő szándék motiválja

A covid időszak vége új helyzetet teremtett – a Helyi Választási Bizottság döntése értelmében július 3-án időközi választásra kerül sor a 2-es választókerületben, hangsúlyozta a polgármester (a döntésről lásd alábbi összeállításunkat).  Pintér Tamás ezt követően ünnepélyesen nyilvánosságra hozta a "Rajta, Újváros!" Egyesület jelöltjét:
– Novák Istvánné, vagy ahogy a városban mindenki ismeri, Katica személyében egy olyan jelöltet mutathatok be, akinek egész életét a segítő szándék motiválta. Az elmúlt időszakban önként is közvetített a környék lakói és az önkormányzat között, egyfelől a lakók kéréseit tolmácsolta az önkormányzat felé, másrészt például kivette a részét a volt ADU iskola melletti parkoló kialakítását célzó munkálatokból is. Ennek nyomán úgy gondolom, joggal érezhetjük úgy, hogy személye tökéletes választás lehet arra, hogy a közgyűlésben is meghallgatásra találjanak a választókerületben élő kérései!  

Tudnivalók a Helyi Választási Bizottság döntései nyomán

Időközi választás kiírásáról döntött a Helyi Választási Bizottság (HVB) – a döntésről dr. Molnár Attila, Dunaújváros jegyzője (egyúttal a Helyi Választási Iroda vezetője) adott ki közleményt május 5-én. A dokumentum szerint a HVB a választási eljárásról szóló törvény nyomán hozott határozatával július 3. napjára időközi helyi önkormányzati választást tűzött ki a város 2-es számú egyéni választókerületében. 
A választással kapcsolatos ügyintézés, valamint a helyi feladatok elvégzése érdekében a városban Helyi Választási Iroda működik a Városháza „B” épületének 213-as tárgyalójában – itt kerül sor a névjegyzék vezetésére, valamint a névjegyzékkel kapcsolatos kérelmek benyújtására is. 
Az iroda vezetője dr. Molnár Attila jegyző, akihez a választással kapcsolatos ügyekben az alábbi címen fordulhatnak mind a választók, mind a jelölő szervezetek.
Telefon: 25/544-212;
Fax[!!!]: 25/403-586
e-mail: valasztas@dunaujvaros.hu

Itt élt, itt dolgozott, itt segített

Élete a belvároshoz, munkája a városhoz, a rászorulóknak nyújtott segítségnyújtáshoz kötődik, mondta bemutatkozása során a három gyermeke mellett immár három unokájára is büszke Novák Katica:
– A Kossuth Lajos utcában gyerekeskedtem, az Erkel kertben éltem, jelenleg a Martinovics utcában lakom – vagyis az egész életemet itt éltem le, ismerem a körzet minden szegletét, és bizony a problémákat is. Munkám során szociális ügyekkel foglalkoztam, az önkormányzat gyámügyi főmunkatársa is voltam – vagyis van rálátásom a hivatali működésre és az emberek problémáinak megoldására is. Emellett a telefonos lelkisegély-szolgálatnál is dolgoztam, ami szintén komoly feladatot rótt rám az emberek meghallgatása, a problémák megismerése és lehetséges kezelése terén.
A "Rajta, Újváros!" Egyesület jelöltje elmondta: megválasztása esetén az önkormányzati munka során is azt tartja majd legfontosabb feladatának, hogy meghallgassa a választókerületben élők problémáit – és lehetőség szerint orvosolja is azokat. 

(Fotó: Vígh Dániel)

A rovat további hírei: Közélet

Monstre közgyűlésre készülhetnek a képviselők

Monstre közgyűlésre készülhetnek a képviselők

2022. máj. 18.

A nyílt ülésen több mint 40, zárt ajtók mögött további 1 tétel szerepel a közgyűlés napirendjén – az önkormányzat képviselői a Városháza közgyűlési termében tanácskoznak csütörtökön délelőtt.

Jótékony maciözön a Civilházban (galériával)

Jótékony maciözön a Civilházban (galériával)

2022. máj. 18.

Minden, ami Maci – ezzel a sokatmondó címmel nyílt kiállítás a Római körúti bázison hétfőn délután. A tárlat egy jótét sorozat első állomása, mintegy 800 mackót láthatnak a vendégek!

DSTV: technikumi lomtalanítás

DSTV: technikumi lomtalanítás

2022. máj. 18.

A tavaszi időszak utolsó lomtalanításáról tudósít a DSTV összeállítása. A Technikum II. városrészben szervezték az elektronikus hulladékgyűjtéssel kiegészített akciót a hét végén. Hangkép.

Adj vért mozijegyért – és ments meg a Kultikban három életet!

Adj vért mozijegyért – és ments meg a Kultikban három életet!

2022. máj. 17.

Rendhagyó helyszín, rendkívüli akcióval körítve, az önkéntes segítségnyújtás jegyében: a Kultik Dunaújváros lesz a következő véradás helyszíne – csütörtökön várják a mozi hőseit!

Közösen keresik a megoldást

Közösen keresik a megoldást

2022. máj. 16.

Régóta okoz gondot Dunaújvárosban az 5-ös körzetben a Köztársaság utcában a zöldterületen áthajtó, járdára felálló áruszállító kamionok jelenléte. Raduka Zsuzsanna, a körzet képviselője az önkormányzat munkatársaival és az érintettekkel a helyszínen járt, hogy közösen keressenek megoldást a problémára. 

EpiPen injekciókkal segített és egyedülálló városi összefogást tervez a Duna Plazma az ovisok részére!

EpiPen injekciókkal segített és egyedülálló városi összefogást tervez a Duna Plazma az ovisok részére!

2022. máj. 15.

A februári nyitány óta egyre népszerűbb Duna Plazma az elmúlt hónapokban több közösségi kezdeményezéssel, támogatással rukkolt elő, a napokban extra akciókkal kényeztette a plazmaadókat, de most minden eddiginél nagyobb akcióval várja a segítőket. (X)

Közös erővel szépítik tovább Szabó Zsolt körzetét

Közös erővel szépítik tovább Szabó Zsolt körzetét

2022. máj. 14.

Az elmúlt időszakban kapott lakossági megkeresésekről tartott körzetbejárást Szabó Zsolt alpolgármester, a 6-os számú választókörzet önkormányzati képviselője. A képviselő beszámolt arról is, hogy számos helyen megindultak a munkálatok a korábbi körzetbejárásokon megbeszéltek szerint.