Dunaújváros Hetilap

Novák Katica a „Rajta, Újváros!” Egyesület jelöltje

Öcaline - 2022. május 11. 19:25

Rajta, Újváros! Építsünk egy új várost! – ezzel a címmel tartott sajtótájékoztatót Pintér Tamás polgármester a Városháza téren szerdán délután, ahol bemutatták a nyilvánosságnak az ellenzéki összefogás jelöltjét: Novák Istvánné, Katica indul a  „Rajta, Újváros!” Egyesület képviseletében a július 3-án esedékes időközi önkormányzati választáson.

Ünnepélyes keretek között, az egyesület több képviselőjének jelenlétében szállt fel a fehér füst a Városháza téren szerdán délután – kiderült, ki képviseli az önkormányzati többséget adó "Rajta, Újváros!" Egyesületet a júliusi időközi önkormányzati választáson.

Köszönet a képviselőknek

A város első embere felidézte: több mint egy évvel ezelőtt tragikus hirtelenséggel veszítették el Utassy Éva képviselőt – ám a járvány veszélyhelyzet időszakában az előírások szerint nem lehetett időközi helyi önkormányzati választást tartani. Az érzékeny veszteség okozta gyász után a feladatokra összpontosítottak, emelte ki Pintér Tamás:
– A szomszédos körzetek képviselői vették át elhunyt társuk feladatait, és ezért az áldozatos többletmunkáért ezúton is köszönetet szeretnék mondani Motyovszki Mátyásnak, Barta Endrének és Mezei Zoltnak – úgy gondolom, mind a feladatellátás, mind a választókkal, az érintett körzet lakosságával történő kapcsolattartás terén jelesre vizsgáztak. 

Segítő szándék motiválja

A covid időszak vége új helyzetet teremtett – a Helyi Választási Bizottság döntése értelmében július 3-án időközi választásra kerül sor a 2-es választókerületben, hangsúlyozta a polgármester (a döntésről lásd alábbi összeállításunkat).  Pintér Tamás ezt követően ünnepélyesen nyilvánosságra hozta a "Rajta, Újváros!" Egyesület jelöltjét:
– Novák Istvánné, vagy ahogy a városban mindenki ismeri, Katica személyében egy olyan jelöltet mutathatok be, akinek egész életét a segítő szándék motiválta. Az elmúlt időszakban önként is közvetített a környék lakói és az önkormányzat között, egyfelől a lakók kéréseit tolmácsolta az önkormányzat felé, másrészt például kivette a részét a volt ADU iskola melletti parkoló kialakítását célzó munkálatokból is. Ennek nyomán úgy gondolom, joggal érezhetjük úgy, hogy személye tökéletes választás lehet arra, hogy a közgyűlésben is meghallgatásra találjanak a választókerületben élő kérései!  

Tudnivalók a Helyi Választási Bizottság döntései nyomán

Időközi választás kiírásáról döntött a Helyi Választási Bizottság (HVB) – a döntésről dr. Molnár Attila, Dunaújváros jegyzője (egyúttal a Helyi Választási Iroda vezetője) adott ki közleményt május 5-én. A dokumentum szerint a HVB a választási eljárásról szóló törvény nyomán hozott határozatával július 3. napjára időközi helyi önkormányzati választást tűzött ki a város 2-es számú egyéni választókerületében. 
A választással kapcsolatos ügyintézés, valamint a helyi feladatok elvégzése érdekében a városban Helyi Választási Iroda működik a Városháza „B” épületének 213-as tárgyalójában – itt kerül sor a névjegyzék vezetésére, valamint a névjegyzékkel kapcsolatos kérelmek benyújtására is. 
Az iroda vezetője dr. Molnár Attila jegyző, akihez a választással kapcsolatos ügyekben az alábbi címen fordulhatnak mind a választók, mind a jelölő szervezetek.
Telefon: 25/544-212;
Fax[!!!]: 25/403-586
e-mail: valasztas@dunaujvaros.hu

Itt élt, itt dolgozott, itt segített

Élete a belvároshoz, munkája a városhoz, a rászorulóknak nyújtott segítségnyújtáshoz kötődik, mondta bemutatkozása során a három gyermeke mellett immár három unokájára is büszke Novák Katica:
– A Kossuth Lajos utcában gyerekeskedtem, az Erkel kertben éltem, jelenleg a Martinovics utcában lakom – vagyis az egész életemet itt éltem le, ismerem a körzet minden szegletét, és bizony a problémákat is. Munkám során szociális ügyekkel foglalkoztam, az önkormányzat gyámügyi főmunkatársa is voltam – vagyis van rálátásom a hivatali működésre és az emberek problémáinak megoldására is. Emellett a telefonos lelkisegély-szolgálatnál is dolgoztam, ami szintén komoly feladatot rótt rám az emberek meghallgatása, a problémák megismerése és lehetséges kezelése terén.
A "Rajta, Újváros!" Egyesület jelöltje elmondta: megválasztása esetén az önkormányzati munka során is azt tartja majd legfontosabb feladatának, hogy meghallgassa a választókerületben élők problémáit – és lehetőség szerint orvosolja is azokat. 

(Fotó: Vígh Dániel)

A rovat további hírei: Közélet

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni!