Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Önkéntesek, közreműködők a Sugárúti Fesztiválra: tovább, tovább

Öcaline - 2022. május 9. 18:22

Meghosszabbították a közreműködők és önkéntesek jelentkezését a Future Perfect – Építészfesztivál programsorozata keretében rendezendő Sugárúti Fesztiválra. Itt az új határidő, szelíd nógatással!

Amint arról már beszámoltunk, idén először, de remény szerint nem utoljára rendezik meg a dunaújvárosi Sugárúti Fesztivált, amelynek központi küldetése a Vasmű út kulturális értékeinek újrafelfedezése, a közösségi élet felelevenítése áll. A rendezvény a DANUrB+ Program támogatásával, a Future Perfect – Építészfesztivál programsorozatának részeként valósul meg július 2-án és 3-án, és meghosszabbították a közreműködők és önkéntesek jelentkezési határidejét, tudatta a DO-val Barta Eszter programkoordinátor.
A közösségi kezdeményezés keretében megvalósuló fesztiválra olyanok jelentkezését várják, akik szívesen megmutatnák a Vasmű út és a város rejtőzködő értékeit. Így várják például a Vasmű út azon lakóit, akik szívesen bemutatnák a nagyközönségnek házuk érdekességeit, esetleg kulturális, művészeti és/vagy közösségi programot valósítanának meg a házban, amelyben laknak. 
A helyi közreműködők mellett szívesen látják azokat a Dunaújvároshoz kötődő művészeket, zenészeket vagy kulturális programszervezőket, de akár lelkes helyieket is, akik programot valósítanának meg a Vasmű út középületeiben vagy közterületein. Szívesen fogadják azok jelentkezését is, akiknek ugyan nincs konkrét programötletük, de szívesen venne részt önkéntesként a Sugárúti Fesztivál megvalósításában. 
Jelentkezni a korábbihoz képest is meghosszabbított határidővel, egészen május 19-ig, azaz jövő csütörtökig lehet az alábbi online jelentkezési lap kitöltésével!

Sugárúti Fesztivál – jelentkezési lap (katt) >>

Azt már korábban is írtam, hogy a fesztivál a szervezők eltökélt szándéka szerint csak a helyi erők közreműködésével lehet teljes – várják a jelentkezéseket!

(Archív fotó: Dunaújváros retró – facebook
 

A rovat további hírei: Kultúra

Közös ünnep és programözön lesz az ötvenéves évfordulón

Közös ünnep és programözön lesz az ötvenéves évfordulón

2024. aug. 28.

Az új városban 1974-ben még egy intézményként bontott zászlót a könyvtár és a művelődési ház. Azóta eltelt ötven év, és különálló, ám egymástól mégsem elválasztható intézményként működik a József Attila Könyvtár és a Munkásművelődési Központ.

I AM: koncert a Kaptárban az AI ellen

I AM: koncert a Kaptárban az AI ellen

2024. aug. 23.

Élőben, sőt, a pillanat hevében generálódó szerzeményekkel lép közönség elé a Kaptár Music Pub bázisán az Instrumental Almasi Music, vagyis az I AM. A bemutatóra szombaton várnak mindenkit olthatatlan szeretettel.

DSTV: ajánlani is lehet a könyvtárban

DSTV: ajánlani is lehet a könyvtárban

2024. aug. 20.

A nyári menetrend mellett különleges kínálattal is kirukkol a József Attila Könyvtár, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézményben rendszeresen készítenek könyvajánlókat a könyvtárosok, sőt, azt is szeretnék, ha minél több olvasó ajánlana könyvet másoknak. Hangkép.

DSTV: véget ért a SKICC Csoport tábora

DSTV: véget ért a SKICC Csoport tábora

2024. aug. 11.

Kilenc alkotó részvételével zajlott az idei SKICC alkotótábor, derül ki a DSTV összegzéséből. A közösség szokásos évi rendes összetartása ezúttal is sikeresnek bizonyult – a tábori termést várhatóan ősszel mutatják be a József Attila Könyvtárban. Hangkép.

DSTV: a gitár ereje

DSTV: a gitár ereje

2024. aug. 10.

Szó szerint belecsapott a húrokba is a Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskolával közös sorozat keretében a DSTV csapata. Marics Tamás gitártanár közreműködésével az egyik legnépszerűbb hangszer oktatásába nyerhetünk betekintést – a próba sem maradt el. Hangkép.

DSTV: "Csalódások" a Bartók színpadán

DSTV: "Csalódások" a Bartók színpadán

2024. aug. 05.

A cím félrevezető, különleges irodalom- és színháztörténeti kincset tűz repertoárra a dunaújvárosi színház társulata, derül ki a DSTV összeállításából. A Bartók Kamaraszínházban megkezdődtek az első magyar nyelvű komédia, Kisfaludy Károly Csalódások című vígjátéka olvasópróbái. Hangkép.

DSTV: a Wesley-Da Capo művészeti vonala

DSTV: a Wesley-Da Capo művészeti vonala

2024. aug. 02.

Folytatódik a DSTV sorozata a Wesley-Da Capo művészeti iskola képzési programjáról. Ezúttal a képzőművészet és grafika tanszak munkájába nyerhetnek betekintést az érdeklődők – ezúttal is a gyakorlati munkára összpontosítva. Hangkép.