Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Önkéntesek, közreműködők a Sugárúti Fesztiválra: tovább, tovább

Öcaline - 2022. május 9. 18:22

Meghosszabbították a közreműködők és önkéntesek jelentkezését a Future Perfect – Építészfesztivál programsorozata keretében rendezendő Sugárúti Fesztiválra. Itt az új határidő, szelíd nógatással!

Amint arról már beszámoltunk, idén először, de remény szerint nem utoljára rendezik meg a dunaújvárosi Sugárúti Fesztivált, amelynek központi küldetése a Vasmű út kulturális értékeinek újrafelfedezése, a közösségi élet felelevenítése áll. A rendezvény a DANUrB+ Program támogatásával, a Future Perfect – Építészfesztivál programsorozatának részeként valósul meg július 2-án és 3-án, és meghosszabbították a közreműködők és önkéntesek jelentkezési határidejét, tudatta a DO-val Barta Eszter programkoordinátor.
A közösségi kezdeményezés keretében megvalósuló fesztiválra olyanok jelentkezését várják, akik szívesen megmutatnák a Vasmű út és a város rejtőzködő értékeit. Így várják például a Vasmű út azon lakóit, akik szívesen bemutatnák a nagyközönségnek házuk érdekességeit, esetleg kulturális, művészeti és/vagy közösségi programot valósítanának meg a házban, amelyben laknak. 
A helyi közreműködők mellett szívesen látják azokat a Dunaújvároshoz kötődő művészeket, zenészeket vagy kulturális programszervezőket, de akár lelkes helyieket is, akik programot valósítanának meg a Vasmű út középületeiben vagy közterületein. Szívesen fogadják azok jelentkezését is, akiknek ugyan nincs konkrét programötletük, de szívesen venne részt önkéntesként a Sugárúti Fesztivál megvalósításában. 
Jelentkezni a korábbihoz képest is meghosszabbított határidővel, egészen május 19-ig, azaz jövő csütörtökig lehet az alábbi online jelentkezési lap kitöltésével!

Sugárúti Fesztivál – jelentkezési lap (katt) >>

Azt már korábban is írtam, hogy a fesztivál a szervezők eltökélt szándéka szerint csak a helyi erők közreműködésével lehet teljes – várják a jelentkezéseket!

(Archív fotó: Dunaújváros retró – facebook
 

A rovat további hírei: Kultúra

ICA-D: Rabul ejtett szabadságok – történetek a Salazar-diktatúrából

ICA-D: Rabul ejtett szabadságok – történetek a Salazar-diktatúrából

2022. máj. 18.

Szász Lilla fotográfus, Maria Teresa Braz privát archivista és Perenyei Monika művészettörténész közös kiállításával folytatódik a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) bemutatóinak sora; a Rabul ejtett szabadságok – történetek a Salazar-diktatúrából című tárlat megnyitójára pénteken várják a vendégeket.

Jött, láttuk, győzött a "Zanox"

Jött, láttuk, győzött a "Zanox"

2022. máj. 16.

Kockázatok és mellékhatások nélkül mit sem ér a Zélet, az meg már legyen ráadás, hogy nemcsak a forgatás, de a világpremier helyszíne is városunk volt: a Kultik Mozi adott otthont a díszbemutatónak, itt a "Zanox" – jó szívvel ajánlom!

DSTV: városfelfedező játék a könyvtárban

DSTV: városfelfedező játék a könyvtárban

2022. máj. 15.

Kiválóan vizsgázott a Legyen Tiéd Dunaújváros! névre keresztelt társasjáték, derül ki a DSTV összegzéséből. A József Attila Könyvtár rendszeresen szervez játéknapokat – egyre többen ismerkednek a várostörténeti  kalandozással. Hangkép.
 

DSTV: mesés vándorkiállítás

DSTV: mesés vándorkiállítás

2022. máj. 14.

Izgalmas csodavilágba kalauzol a DSTV összeállítása: a József Attila Könyvtár gyermekkönyvtárában az idén 85. születésnapját ünneplő Marék Veronika vándorkiállítása látható. A kicsik és nagyok legnagyobb örömére. Hangkép.
 

DSTV: bőséges könyvtári kínálat

DSTV: bőséges könyvtári kínálat

2022. máj. 13.

A József Attila Könyvtár májusi programjait ajánlja a kultúra barátainak a DSTV összeállítása. Az intézményben mozgalmas időszak vár a látogatókra, többek között játéknap, a csinált városokról szóló előadás és gyerekprogram színesíti a kínálatot. Hangkép.

Fantasztikus kiállításmegnyitóval készül a Széchenyi fotószakköre

Fantasztikus kiállításmegnyitóval készül a Széchenyi fotószakköre

2022. máj. 12.

Restart címmel szerveznek kiállítást az evangélikus templomban, koncerttel koronázandó megnyitóval készülnek: új lendületet vett a Széchenyi István Gimnázium fotószakköre – mindenkit várnak pénteken délután.Babonakörök a hajtás után.

DSTV: egy csendes szent ünnepe is

DSTV: egy csendes szent ünnepe is

2022. máj. 12.

A munka ünnepének egyháztörténeti vonatkozásaival foglalkozik a DSTV összeállítása. Május 1. ugyanis egy csendes szent, Jézus nevelőapja, Szent József ünnepe is. Hangkép.