Súlyos baleset a 6-os főúton – fajsúlyos tanulsággal

Öcaline - 2022. május 16. 10:11

Ketten sérültek a vétlen kocsiban az ütközés nyomán – Dunaújváros felé tartott Ercsiből az a személyautó, amely vezetője a vakító napsütés miatt áttért a szemközti sávba vasárnap délután. 

Súlyos kimenetelű balesetről tudósította honlapunkat a megyei főkapitányság kommunikációs szolgálata. A rendőrségi jelentés szerint két személyautó ütközött – méghozzá rendhagyó körülmények között. A 6-os számú főúton, Ercsi felől Dunaújváros irányába közlekedett Skoda típusú autójával egy 33 éves budaörsi férfi vasárnap délután, amikor haladása során – feltehetően a vakító, erős napsütés miatt –¬ nem követte az út vonalvezetését, és áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol a jármű bal első kerekével összeütközött a szemből szabályosan közlekedő Ford személygépkocsi bal hátsó kerekének. A két felni összeakadt, mindkét kerék légvesztetté vált, majd a Ford az ütközés hatására megpördült, és az elejével a bal oldali szalagkorlátnak csapódott, a Skoda pedig egyenesen, a szemközti forgalmi sávban továbbhaladva száz méter után állt meg.

A balesetben a vétlen sofőr és utasa megsérültek, őket a mentők kórházba szállították.

Az eset körülményeit vizsgálja a rendőrség, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ugyanakkor felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy mindig tartsanak napszemüveget a gépjárművekben! A nyár közeledtével számolnunk kell a napsugarak vakító hatásával, amikor a közlekedési szituációk felmérése és azok körültekintő, biztonságos kezelése érdekében sokszor a napellenző nem nyújt elégséges megoldást, napszemüveg viselése válhat szükségessé. 

Használatukkal csökkenthető az ilyen jellegű balesetek kialakulásának veszélye – hogy mindenki hazaérjen!

(Fotó: FMRFK)

A rovat további hírei: Sziréna

Közel félezer segélyhívás vihar miatt a vármegyében

Közel félezer segélyhívás vihar miatt a vármegyében

2023. feb. 06.

Döbbenetes számokkal szolgált a katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője. A fakidőlés és az épületkár volt leggyakoribb bajság, de még személyi sérülést is okozott a szélvihar. Még ma is futottak be vészjelzések, értesült a DO.

Négy helyen körözték – a városban csípték el

Négy helyen körözték – a városban csípték el

2023. feb. 06.

Garázdaság, szabálysértési elzárás, lopás – nem tétlenkedett az elmúlt időszakban az a nő, aki városunkban fogtak el a rendőrök vasárnap délután. Őrizetbe vették, értesült a DO.

Szirénapróba: újra morgatnak hétfőn délelőtt

Szirénapróba: újra morgatnak hétfőn délelőtt

2023. feb. 05.

A szokásos menetrendhez híven városunk mellett Ercsiben, Szabadegyházán és Ráckeresztúron, valamint Paks harminc kilométeres körzetében lesz hallható szirénapróba hétfőn – mifelénk ezúttal is 11 órától morgatnak.

Meteo extra: piros riasztás a nagy szél miatt (FRISSÍTVE!)

Meteo extra: piros riasztás a nagy szél miatt (FRISSÍTVE!)

2023. feb. 04.

Akár óránkénti 100-110 kilométeres lökések is lehetnek, írja friss előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. A katasztrófavédelmi igazgatóság VÉSZ-rendszere is riasztott, és megjelent a katasztrófavédelmi szóvivő figyelmeztető közleménye is! (FRISSÍTVE!)

Dunaújvárosi autós balesetezett Fehérvárnál

Dunaújvárosi autós balesetezett Fehérvárnál

2023. feb. 03.

Egy rosszul kivitelezett kanyarodás vezetett az ütközéshez csütörtökön korán reggel – a vétlen kocsiban négyen szenvedtek sérülést, értesült a DO.

Elzárás a vége az eltiltás ellenére vezető férfi sokadik bukójának

Elzárás a vége az eltiltás ellenére vezető férfi sokadik bukójának

2023. feb. 03.

Gyorsított eljárásban állították bíróság elé a notórius szabályszegőt – 80 napot kapott, valamint 2,5 évig már megint nem vezethet. Nagy kérdés, kibírja-e, az eddigi mutatványai alapján erre pici az esély.

Autós üldözés és futóverseny után csípték el

Autós üldözés és futóverseny után csípték el

2023. feb. 02.

A rendőrök eljárást kezdeményeztek a jogsértő sofőrrel szemben – mint kiderült, nem is egy oka volt a pucolásra, amikor a rendőrök meg akarták állítani az Aranyvölgyi úton. Őrizetbe vették, értesült a DO.