Súlyos baleset a 6-os főúton – fajsúlyos tanulsággal

Öcaline - 2022. május 16. 10:11

Ketten sérültek a vétlen kocsiban az ütközés nyomán – Dunaújváros felé tartott Ercsiből az a személyautó, amely vezetője a vakító napsütés miatt áttért a szemközti sávba vasárnap délután. 

Súlyos kimenetelű balesetről tudósította honlapunkat a megyei főkapitányság kommunikációs szolgálata. A rendőrségi jelentés szerint két személyautó ütközött – méghozzá rendhagyó körülmények között. A 6-os számú főúton, Ercsi felől Dunaújváros irányába közlekedett Skoda típusú autójával egy 33 éves budaörsi férfi vasárnap délután, amikor haladása során – feltehetően a vakító, erős napsütés miatt –¬ nem követte az út vonalvezetését, és áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol a jármű bal első kerekével összeütközött a szemből szabályosan közlekedő Ford személygépkocsi bal hátsó kerekének. A két felni összeakadt, mindkét kerék légvesztetté vált, majd a Ford az ütközés hatására megpördült, és az elejével a bal oldali szalagkorlátnak csapódott, a Skoda pedig egyenesen, a szemközti forgalmi sávban továbbhaladva száz méter után állt meg.

A balesetben a vétlen sofőr és utasa megsérültek, őket a mentők kórházba szállították.

Az eset körülményeit vizsgálja a rendőrség, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ugyanakkor felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy mindig tartsanak napszemüveget a gépjárművekben! A nyár közeledtével számolnunk kell a napsugarak vakító hatásával, amikor a közlekedési szituációk felmérése és azok körültekintő, biztonságos kezelése érdekében sokszor a napellenző nem nyújt elégséges megoldást, napszemüveg viselése válhat szükségessé. 

Használatukkal csökkenthető az ilyen jellegű balesetek kialakulásának veszélye – hogy mindenki hazaérjen!

(Fotó: FMRFK)

A rovat további hírei: Sziréna

Meteo extra: harmadfokú riasztás hétfőtől

Meteo extra: harmadfokú riasztás hétfőtől

2022. jún. 24.

Közös közleményt adott ki a  Nemzeti Népegészségügyi Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság  – egyelőre négy napon át, hétfőtől csütörtökig él a riasztás. DO-tipp: F O L Y A D É K B E V I T E L!!!

Kész átverés show – most sajnos élőben

Kész átverés show – most sajnos élőben

2022. jún. 22.

Üdülni vágyókat ejtett tévedésbe és károsított meg egy férfi – üzletszerűen elkövetett csalás miatt emeltek vádat ellene. Nem volt túl komoly trükk – mégis működött!

Életet mentett a szénmonoxid-érzékelő Dunaújvárosban

Életet mentett a szénmonoxid-érzékelő Dunaújvárosban

2022. jún. 21.

Egy társasházi lakás fürdőszobájában riasztott a szén-monoxid-érzékelő hétfőn délután Dunaújvárosban. A helyszínre vezényelt lánglovagok magas szénmonoxid-értéket mértek, értesült a DO.

Házibuli után megverte az élettársát egy férfi

Házibuli után megverte az élettársát egy férfi

2022. jún. 20.

Súlyos testi sértés bűntette miatt emeltek vádat ellene. Brutális történet, na.

Kigyulladt egy társasházi lakás erkélye Dunaújvárosban

Kigyulladt egy társasházi lakás erkélye Dunaújvárosban

2022. jún. 20.

A tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a tüzet, adata hírül a megyei katasztrófavédelem honlapja. Gyorshír.

Rendőrkézen a futtatók

Rendőrkézen a futtatók

2022. jún. 17.

A négyfős elkövetői kör évekig kényszerített Dunaújvárosban prostitúcióra lányokat, akiktől elvették a bevételt.

Négy nap alatt három egységből lopott – de persze bukó a vége

Négy nap alatt három egységből lopott – de persze bukó a vége

2022. jún. 15.

Három ingatlanból különböző értékeket, készpénzt, de ég egy személyautót is elvitt a városban az a férfi, akinek letartóztatására most tett indítványt a Dunaújvárosi Járási Ügyészség. Kocsmatúra, másképp.