Távolodik a második hely labdarúgóinktól

spigott - 2022. május 8. 20:31

Az első félidőben kapott góllal szenvedett vereséget a kiesés elől menekülő Dabas-Gyón elleni bajnokin a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Kép: DO-archív

Idegenben, a kiesés elől menekülő Dabas-Gyón vendégeként lépett pályára a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata ma délután öt órától, s bár a két gárdát tizennégy helyezés választotta el egymástól a tabellán, nehéz kilencven perc várt a legutóbbi két meccsét megnyerő dunaújvárosi alakulatra.

A találkozó elején még inkább az ismerkedéssel voltak elfoglalva a felek, jobbára a mezőnyben folyt a játék, látszott, hogy mindkét gárda igyekezett alaposan megszervezni védekezését. Igazán komoly helyzetet így nem is nagyon tudott kialakítani egyik csapat sem, ám a hazaiaknak nem kellett sajnos ziccer a vezetés megszerzéséhez, mert a 20. percben Iván Milán egy szép átlövésből bevette Pokorni kapuját, így innentől a mieinknek kellett futniuk az eredmény után (1-0).

A folytatásban igyekezett sebességet váltani a DPASE, ám a vendéglátók nagyon szervezetten őrizték kapujukat, s a félidei szünetig megőrizték minimális fórjukat. A térfélcserét követően sem sokat változott azonban a játék képe, a mieink igyekeztek ugyan, de továbbra sem találtak fogást a hazaiakon, s ha oda is kerültek ellenfelük kapuja elé, helyzeteikkel nem tudtak élni. Ez pedig azt jelentette, hogy a hajrában Barna Zsoltot kiállítás miatt elveszítő dunaújvárosiak végül 1-0-s vereséget szenvedtek, így hátrányuk három pontra nőtt a második Balassagyarmathoz képest.

Dabas-Gyón - DPASE 1-0 (1-0)

DPASE: Pokorni - Huszty, Bozsoki, Tölgyesi, Báló - Dorogi, Barna, Novák - Jakab, Szepessy, Petró. Vezetőedző: dr. Dobos Barna.

A rovat további hírei: Sport

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.