Dunaújváros Hetilap

Több száz négyzetméteren történik járdafelújítás a Kertvárosban

Terdik Péter - 2022. május 3. 11:15

A megfelelő időjárás beköszöntével elkezdődtek a település rendezettségét elősegítő munkálatok. Hamarosan elkezdik a Lajos király körút 19-21. hrsz előtti járda felújítását, a közelmúltban adták át a munkaterületet.

A DVG Zrt. és a közműszolgáltatók munkatársainak jelenlétében adták át a Lajos Király körút 19-21. hrsz előtti munkaterületet a szakembereknek. Több, mint száz négyzetméteren újul meg a járda.

Több helyszínen is javult a helyzet 

A 8-as számú választókörzet több részén kezdődnek el hamarosan a felújítási munkálatok, amely területeken az évek során igencsak meglátszott az idő vasfoga. Dr. Székely Károly önkormányzati képviselő körzetében a 7.118.803,- Ft. összegű beruházás egy 156,6 m2 területet foglal magába. A munkaterület átadására hétfőn került sor, és mint minden más kültéri beruházás esetében, úgy itt is a DVG Zrt. szakemberei a városlakók türelmét és együttműködését kérik: az időjárás függvényében, de várhatóan egy hónapon belül elkezdődnek a munkálatok.

Itt nem áll meg a munka 

A közeljövőben elkezdődik egy régóta fennálló probléma megoldása is: mint arról Dr. Székely Károly beszámolt, a Hajnal utca 1. előtt található járdaszakasz (33 négyzetméter területen / 11 méter hosszan) jelentősen megsüllyedt, így a balesetveszélyessé vált. Ennek a járdaszakasznak a javítása 2 millió forintos beruházás, amely révén majd biztonságossá válik ez a szakasz is – ennek azonban egyelőre pontos időpontja még nincs, tájékoztatást kicsivel később várható. Az említett felújítások a lakossági megkereséseknek és igényeknek megfelelően történtek, illetve történnek. 
Dunaújváros Kertváros városrészében május első hetében kerül sor a Magyar Telekom Nyrt. új optikai hálózatának műszaki átadás-átvételére. A hálózatépítés során új aszfaltburkolatot kap az Erdősor páratlan oldala a Dózsa György úttól a Kőris utca kereszteződéséig. A Kőris utca, valamint a Diófa utca a Nyárfa utcától az Erdősorig, továbbá a Baracsi út egy szakasza az erdősori kereszteződés előtt.  A sok helyen rossz állagú aszfaltburkolat a kivitelezésnek köszönhetően összesen 316 m2 járdaszakaszon újul meg.  Ezen kívül mindösszesen 49 m2-nyi  úttest kap csak  új burkolatot, tekintettel arra, hogy a kivitelező az útátvágások helyett a forgalmat kevésbé zavaró irányított fúrás alkalmazását részesítette előnyben a kivitelezés során.
A városvezetés további célkitűzése, hogy a meglévő köztéri problémás lámpatesteket előbb-utóbb minden szükséges helyen lecseréljék – a meglévők cseréje mellett azonban fontos az új területek világosítása is, így Dr. Székely Károly örömmel számolt be arról, hogy az Erdősoron is új napelemes lámpákat helyeznek majd ki. Mindez szintén a városlakók igényeinek megfelelően történik. A képviselő üdvözölte az elmúlt időszak fejlesztéseit, majd hangsúlyozta, a lehetőségeikhez mérten továbbra is azon fognak dolgozni, hogy közös erővel egy élhető, szép települést hozzanak létre.

(Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.